اختلال مصرف حشیش را بشناسید

اختلالات مصرف حشیش اغلب با وابستگی همراه است، که در آن فرد در صورت عدم مصرف دارو علائم ترک را احساس می کند

به گزارش سبک ایده آل، افرادی که از ماری جوانا استفاده می کنند اغلب تحریک پذیری، مشکلات خلقی و خواب، کاهش اشتها، بی قراری و/یا اشکال مختلف ناراحتی فیزیکی را گزارش می دهند که در هفته اول پس از ترک به اوج خود می رسد و تا دو هفته ادامه می یابد.

اختلال مصرف حشیش چیست؟

اختلال مصرف شاهدانه (CUD) تشخیصی است که برای مصرف مشکل ساز ماری جوانا داده می شود. اختلال مصرف حشیش تقریباً ۱۰٪ از ۱۹۳ میلیون مصرف کننده حشیش در جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. این تشخیص این احتمال را نشان می دهد که افراد می توانند تحت تأثیر منفی مصرف ماری جوانا قرار گیرند بدون اینکه لزوماً معتاد باشند. با این حال، در صورت بروز، امکان تشخیص اعتیاد به حشیش نیز وجود دارد.

 

 عوارض جسمی اختلال مصرف حشیش, اختلال مصرف حشیش, عوارض اختلال مصرف حشیش

نشانه های اختلال مصرف حشیش

 

علائم و نشانه های اختلال مصرف حشیش

یکی از نکات کلیدی که باید در مورد اختلال مصرف حشیش به خاطر بسپارید این است که شامل مصرف حشیش است که مشکلات یا مشکلاتی را برای مصرف کننده ایجاد می کند. با در نظر گرفتن این موضوع، حداقل دو مورد از معیارها یا علائم رسمی زیر که در یک دوره ۱۲ ماهه رخ می دهند، نشان دهنده اختلال مصرف حشیش است :

• ادامه مصرف حشیش با وجود مشکلات جسمی یا روانی

• ادامه مصرف حشیش با وجود مشکلات اجتماعی یا روابط

• میل شدید به حشیش

• مشکل در کنترل یا کاهش مصرف حشیش

• کنار گذاشتن یا کاهش فعالیت های دیگر به خاطر مصرف حشیش

• مشکلات در محل کار ، مدرسه و خانه در نتیجه مصرف حشیش

• صرف زمان زیادی برای مصرف حشیش

• مصرف حشیش در شرایط پرخطر

• مصرف حشیش بیشتر از آنچه در نظر گرفته شده بود

• صرف نظر از کنار گذاشتن حشیش

 

صرفاً به این دلیل که نام تغییر کرده است و عبارت “مصرف حشیش” جایگزین “سوء مصرف حشیش” یا “وابستگی به حشیش” شده است به این معنی نیست که حشیش اعتیادآور نیست. در واقع، تحقیقات به طور قطعی نشان می دهد که حشیش اعتیاد آور است.

 

تشخیص اختلال مصرف حشیش

برای تشخیص اختلال مصرف حشیش، یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی سابقه فرد را ارزیابی می کند. این شامل این است که آیا آنها یا اعضای نزدیک خانواده آنها سابقه سوء مصرف مواد یا مسائل مربوط به سلامت روان دارند و همچنین شامل سابقه پزشکی و قرار گرفتن در معرض استرس محیطی می شود.

 

از آزمایشات آزمایشگاهی می توان برای کمک به شناسایی مصرف حشیش استفاده کرد. با این حال، مثبت بودن آزمایش مواد مخدر لزوماً به این معنی نیست که فرد دارای اختلال مصرف حشیش است و آزمایش منفی دارو آن را رد نمی کند. در عوض، توجه به میزان مصرف حشیش در مقایسه با مقدار موجود در خون مهم تر است.

 

تشخیص اختلال مصرف حشیش می تواند تا حدی به اثرات آن بستگی داشته باشد (مانند ۱۱ معیار یا علائم ذکر شده در بالا) شدت مشکلات فرد را می توان با گنجاندن یک شاخص اضافی دریافت کرد:

• خفیف : دو تا سه علامت

• متوسط : چهار تا پنج علامت

• شدید : شش علامت یا بیشتر

 

اختلال مصرف حشیش, عوارض اختلال مصرف حشیش, مصرف حشیش

تشخیص اختلال مصرف حشیش

 

CUD و سایر شرایط سلامت روان

تشخیص CUD می تواند با شرایط سلامت روان همراه یا همزمان پیچیده شود. به عنوان مثال، اختلال مصرف حشیش به شدت با افسردگی اساسی و اختلال اضطراب فراگیر مرتبط است. برخی از مطالعات همچنین میزان بالاتری از اختلال مصرف حشیش را در افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه نشان داده‌اند.

 

تحقیقات ارتباط بین CUD و سایر اختلالات مصرف مواد خاص را نیز گزارش کرده است، از جمله:

• اختلال مصرف آرامبخش

• اختلال مصرف کوکائین

• اختلال مصرف محرک

• اختلال مصرف مواد مخدر باشگاهی

• اختلال مصرف الکل

 

علل اختلال مصرف حشیش

اختلالات مصرف مواد یک علت خاص ندارد که برای همه افراد مبتلا به این بیماری مشکل باشد. استرس، پریشانی عاطفی و سایر شرایط سلامت روان (مانند اضطراب و افسردگی ) همگی می توانند در ایجاد اختلال مصرف حشیش نقش داشته باشند.

 

ممکن است یک جزء ژنتیکی یا ارثی نیز وجود داشته باشد. محققان چندین گونه ژنی را شناسایی کرده اند که می تواند خطر ابتلا به وابستگی به حشیش یا اعتیاد به شاهدانه را افزایش دهد.

 

عوارض اختلال مصرف حشیش, مصرف حشیش, عوارض مصرف حشیش

راههای درمان اختلال مصرف حشیش

 

درمان اختلال مصرف حشیش

چند گزینه درمانی مختلف برای افراد مبتلا به اختلال مصرف حشیش وجود دارد. توجه به این نکته ضروری است که اگر یک بیماری همزمان وجود داشته باشد، درمان هر دو وضعیت به طور همزمان می تواند مطلوب ترین نتیجه درمانی را ارائه دهد.

 

مشاوره و درمان

چندین نوع مشاوره یا درمان برای کاهش مصرف حشیش و مشکلات بعدی که این دارو ایجاد می کند مفید است. آنها عبارتند از:

• درمان شناختی رفتاری : نوعی از روان درمانی که به افراد کمک می کند تا الگوهای فکری مخرب را شناسایی کنند، سپس آن الگوها را تغییر دهند تا بر رفتارهایشان تأثیر مثبت بگذارند.

 

• درمان تقویت انگیزه : درمانی کوتاه مدت که برای کمک به ایجاد انگیزه در فرد برای تغییر رفتارهای مضر طراحی شده است.

 

• مدیریت اقتضایی : یک تکنیک رفتار درمانی است که از یک قرارداد رسمی بین درمانگر و درمانجو استفاده می کند تا به درمانجو کمک کند رفتار خود را از طریق تعیین اهداف تغییر دهد و در عین حال پاداش ها و مجازات ها را نیز تعیین کند.

 

یک مطالعه شامل ۳۰۸ نفر همچنین نشان داد که مداخلات آنلاین که شامل مشاوره چت می‌شود نیز می‌تواند برای افراد مبتلا به اختلال مصرف حشیش مفید باشد، به‌ویژه زمانی که توسط افرادی که به‌طور سنتی از گزینه‌های درمانی سرپایی استفاده نمی‌کنند، استفاده شود.

 

دارو

در حال حاضر، هیچ دارویی برای درمان اختلال مصرف حشیش توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تایید نشده است، اگرچه برخی از داروها در حال حاضر تحت بررسی هستند. تا زمانی که چنین گزینه هایی وجود نداشته باشد، اختلال مصرف حشیش به بهترین وجه از طریق مشاوره و درمان درمان می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا