نقاط اشتراک و افتراق وحی در اسلام و مسیحیت

حمید شاه‌آبادی، نویسنده کتاب «سنت وحی در سنت مسیحی» در گفت‌وگویی تفاوت‌ها و شباهت‌های وحی در اسلام و مسیحیت را به طور مختصر بیان کرد.

به گزارش پارسینه پلاس،وحی در ادیان الهی همواره یکی از مهم‌ترین مباحث معرفتی و الهیاتی بوده است که تأثیر مهمی در شکل‌گیری عقاید پیروان ادیان مختلف داشته است. در این میان، مقایسه وحی در اسلام و مسیحیت از جنبه‌های گوناگون، از جمله نحوه دریافت، انتقال و حجیت آن، همواره محل بحث اندیشمندان دینی بوده است.

بنا بر روایت ایکنا، علاوه بر موضوع وحی، اخلاق و اجرای احکام دینی نیز از وجوه مقایسه میان اسلام و مسیحیت به‌شمار می‌رود در حالی‌ که هر دو دین بر اصول اخلاقی مشترکی تأکید دارند

حمید شاه‌آبادی، گفت: آموزه‌های مسیحیت چند محور و رکن دارد؛ مثل بحث تجسد و گناه ازلی و… که اندیشه مسیحیت فعلی را تشکیل می‌دهد؛ اینکه چقدر قرآن با انجیل قابل مقایسه است از منظر اهل یهود نیز شبیه هم نیستند.

مکاشفات شخصی محور اناجیل

این پژوهشگر دین اظهار کرد: آنچه در قرآن گفته می‌شود برای ابد است و تخصیص دادن دستورات و تذکرات قرآن به بازه زمانی معین، اشتباه است. ما کلام وحی قرآن را حجت می‌دانیم و در مسیحیت نیز انجیل‌ها حجیت دارند و این نقطه، وجه اشتراک ماست.

اقدامات و اجرائیات؛ نقطه تفاوت اسلام و مسیحیت

 

شاه‌آبادی در ادامه با اشاره به تولید محتوای رسانه‌ای مذهبی از سوی کشورهای اسلامی گفت: اگر تولید را در قالب ببینیم یک منظر است و اگر در محتوا ببینیم منظر دیگری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بابک, [18/12/1403 11:11 ق.ظ]