کدام فضای ساختمان برای پناه گرفتن در موقع جنگ امن است ؟

دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به اهمیت پناهگاه‌ها و فضاهای امن در شرایط بحران، تأکید کرد: طراحی این فضاها باید به‌گونه‌ای باشد که در برابر انفجارهای احتمالی نیز مقاوم باشند

پایین‌تر ساختمان پناه بگیرند. چنین توصیه‌هایی می‌تواند در جلوگیری از آسیب‌های جدی مؤثر باشند.

 

دانشیار پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی اضافه کرد: در حال حاضر ضوابطی برای طراحی فضای امن و پناهگاه‌ها داریم، اما باید فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی بیشتری انجام شود تا هم مردم، فضاهای امن موجود در ساختمان خود را بشناسند و هم در طراحی‌های جدید، به ایجاد پناهگاه‌های چندمنظوره توجه شود.

 

وی گفت: در مجتمع‌های مسکونی به راحتی می‌توان پناهگاه‌های زیرزمینی ایجاد کرد که در زمان صلح نیز کاربردهایی مانند انبار، ذخیره‌گاه آب یا سالن اجتماعات داشته باشند. این نوع طراحی باعث می‌شود هم بهره‌وری بالا برود و هم در مواقع بحرانی، فضاهایی مقاوم و ایمن در اختیار مردم باشد.

ایمنی مدارس و متروها در زمان جنگ

سروقدمقدم در پاسخ به این سؤال که آیا مدارس و یا متروها می‌توانند فضاهای امن در زمان جنگ باشند، اظهار کرد: در مدارس نیز بهتر است فضاهای امن تعریف شود، ولی متروها نیز در شرایط اضطراری می‌توانند به‌عنوان پناهگاه‌ مناسب عمل کنند.

وی تأکید کرد: متروها به دلیل اهمیت سازه‌ای بالا و دقت بیشتر در طراحی و اجرا، معمولاً از ضریب ایمنی بالاتری برخوردارند و حتی برخی از آنها به‌صورت خاص برای مباحث پدافند غیرعامل طراحی شده‌اند و در برابر فشار انفجار مقاومت خوبی دارند.

این متخصص سازه تاکید کرد: در مجموع اگر اطلاع‌رسانی خوبی انجام شود و مردم بتوانند در زمان بحران خود را به این مکان‌ها برسانند، قطعاً ایمنی آن‌ها به‌طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا