
آسیبهای روانی و اجتماعی روزبهروز در حال افزایش است
رئیس سازمان نظام روانشناسی با بیان اینکه بیشترین مشکلات روانی، ریشه در سنین ۱۰ تا ۲۰ سالگی دارد گفت:در شرایط فعلی آسیبهای روانی و اجتماعی روزبهروز در حال افزایش است.
به گزارش پارسینه پلاس، به نقل از تابناک علی فتحی آشتیانی بعد از ظهر امروز در همایش «آغاز حرفهایگری»نسبت به بحرانی شدن وضعیت سلامت روان جامعه هشدار داد و بر ضرورت برنامهریزی مؤثر تأکید کرد و اظهارداشت:دوران ۱۰ تا ۲۰ سالگی، حساسترین بازه سنی در شکلگیری مشکلات روانی در بزرگسالی است و غفلت از این دوره میتواند تبعات جبرانناپذیری داشته باشد.
وی با اشاره به نقش کنترل هیجانات و تأخیر در کامیابی در موفقیت آینده افراد، بیان داشت: این موضوع که در پژوهشهای علمی به اثبات رسیده، در آموزههای دینی نیز مورد توجه قرار گرفته است؛ بهعنوان نمونه، روزه بهعنوان تمرینی برای کنترل لذتهای آنی، به رشد روانی و معنوی افراد کمک میکند
فتحی آشتیانی با تأکید بر تأثیر عوامل تنشزا در زندگی امروز، یاداور شد: عصر حاضر، عصر بحرانهای روانی است و در صورت نبود برنامهریزی مناسب، این تنشها شدت بیشتری خواهند یافت.
به گفته رئیس نظام روانشناسی ایران خودکشی، طلاق، خشونت فیزیکی و کلامی وهمچنین نزاع و درگیریهای خیابانی، از مهمترین آسیبهای اجتماعی جامعه کنونی هستند.
فتحی آشتیانی ادامه داد: راهحل مقابله با این بحرانها، تقویت سرمایههای اجتماعی، افزایش تابآوری، خودکارآمدی و تزریق امید در جامعه است.
وی ضمن اشاره به سخنان رهبر انقلاب درباره سبک زندگی اسلامی، اظهار کرد: بر اساس سیاستهای کلی سلامت ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، ارتقای سلامت روانی جامعه از طریق تحکیم خانواده، کاهش تنشهای اجتماعی، ترویج آموزشهای اخلاقی و معنوی و افزایش شاخصهای سلامت روانی، امری ضروری است.
کمبود شدید روانشناسان در شهرهای بزرگ
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس، نیز در این همایش از وضعیت نگرانکننده آسیبهای اجتماعی در استان خبر داد و گفت: در شهرستانی با بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت، تنها ۴ روانشناس فعالیت دارند که این میزان در برابر حجم مشکلات موجود، بسیار ناچیز است.
لزوم حمایت بیشتر از خدمات روانشناختی
نوراله محمدی، رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز، نیز با اشاره به نقش سازمان نظام روانشناسی در حمایت از سلامت روان جامعه، گفت: این سازمان باید حمایتهای خود را در تمام سطوح گسترش دهد و زمینه انجام پژوهشهای علمی را برای روانشناسان فراهم کند تا خدماتی علمیتر و کارآمدتر ارائه دهند.
وی گفت: به نظر میرسد در شرایطی که آسیبهای روانی در جامعه رو به افزایش است و سن آسیبهای روانی به دهه دوم زندگی رسیده، ضرورت ورود جدیتر نهادهای مرتبط و افزایش خدمات روانشناختی، بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.