این قطار به هواپیما تبدیل می شود

کره‌جنوبی توسعه یک قطار فوق‌العاده به نام «هایپرتیوب» را آغاز کرده است که انتظار می‌رود در سال جاری راه‌اندازی شود.

به گزارش پارسینه پلاس،این وسیله‌ نقلیه که در یک لوله‌ خلأ حرکت می‌کند، قرار است به سرعت خیره‌کننده‌ ۱۲۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد؛ این درحالی است که هواپیماهای مسافربری معمولا با حداکثر سرعت حدود ۹۰۰ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کنند.

K-Hypertube

این پروژه که “K-Hypertube” نام گرفته، با بودجه‌ای عظیم به ارزشی در حدود ۶.۷میلیون پوند طی ۳سال پشتیبانی می‌شود. در حالی‌که قطار سریع‌السیر فعلی کره به نام KTX، حداکثر سرعتی معادل ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت دارد، هایپرتیوب با سرعت جنون‌امیز خود می‌تواند زمان سفر بین سئول و بوسان (حدود ۳۲۰ کیلومتر فاصله) را به ۱۶دقیقه و ۱۵ ثانیه کاهش دهد. این مدت زمان تقریباً یک‌هفتم مدت زمان فعلی سفر با قطار KTX است.

دوستدار محیط زیست

در صورت موفقیت، این روش سفر سازگارتر با محیط‌زیست نسبت به هواپیما خواهد بود. توسعه‌ این نوع حمل‌ونقل که به آن لقب «هواپیما روی ریل» داده‌اند، از سال ۲۰۱۳ تحت نام «هایپرلوپ» آغاز شد؛ مفهومی که توسط ایلان ماسک، مطرح شده بود. در حالی‌که کارشناسان در اروپا برآورد کرده‌اند، هایپرلوپ تا سال ۲۰۳۰ عملیاتی شود و چین نیز برنامه‌هایی برای اجرای نسخه‌ خود تا حدود سال ۲۰۳۵ دارد، هایپرتیوب کره جنوبی ممکن است، همین امسال به بهره‌برداری برسد!

کمک به توسعه منطقه‌ای

پروژه «هایپرتیوب» توسط وزارت زمین، زیرساخت و حمل‌ونقل کره جنوبی، با همکاری مؤسسه تحقیقات راه‌آهن کره هدایت می‌شود. یون جین-هوان، رئیس دفتر راه‌آهن وزارت حمل‌ونقل، درباره این پروژه گفت: «این تحقیق و توسعه، نخستین گام معنادار برای تحقق فناوری هایپرتیوب – یک هواپیما روی ریل – است. پروژه این ظرفیت را دارد که به توسعه‌ منطقه‌ای کمک کند و با مشکل کاهش جمعیت در مناطق محلی مقابله نماید.» او ادامه داد: «همین ۲۰سال پیش، کره‌جنوبی واردکننده فناوری قطارهای سریع‌السیر بود. اما امروز ما کشوری هستیم که این فناوری را توسعه می‌دهد و حتی آن را صادر می‌کند.

رقابت با چین

این پروژه پس از اعلام برنامه‌ چین برای ایجاد شبکه قطارهای مغناطیسی (مگلو) در سال گذشته آغاز شده است. چین قصد دارد سیستم فوق پرسرعت مگلو موسوم به «هایپرلوپ» را در مسیر ۱۵۰کیلومتر، بین شانگهای و هانگژو ایجاد کند که سرعت آن به هزار کیلومتر بر ساعت خواهد رسید. در آزمایش‌های انجام‌شده در فوریه۲۰۲۴، هایپرلوپ چین رکوردهای قبلی را شکست و توانست تمام طول یک مسیر آزمایشی ۲کیلومتری را با وضعیت پایدار و شناور طی کند. هرچند سرعت دقیق آن همچنان محرمانه باقی مانده، اما گزارش شده است که این قطار توانسته رکورد قبلی ۵۷۵کیلومتر بر ساعت را که در سال۲۰۰۷ توسط قطار فرانسوی V۱۵۰ ثبت شده بود، بشکند. پیش‌بینی می‌شود که این مسیر تا سال ۲۰۳۵ به بهره‌برداری برسد.

نیازهای فناورانه

محققان در این پروژه بر این موارد کلیدی تمرکز خواهند داشت:

– سیستم ابررسانای الکترومغناطیسی، سامانه‌های کنترل قطار، ساخت بدنه‌ قطار و البته مسیر حرکت آن.

– ساخت تونل‌های مقاوم در برابر خلأ و حفظ شرایط کابین مسافران به‌صورت کاملاً هوابندی‌شده که از چالش‌های اساسی پیش رو به شمار می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا