این ۱۵ خوراکی را بخورید تا مغزتان خوب کار کند و آلزایمر نگیرید!
معمولا متخصصان تغذیه غذاها و خوراکیهای مفید برای مغز با هدف تقویت حافظه را پیشنهاد میدهند تا در سنین بالا دچار آلزایمر نشویم.
به گزارش پارسینه پلاس، غذاهای مغز با هدف تقویت حافظه عوامل موثر در پیشگیری از کند ذهنی و نسیان در سنین پیری بوده و البته کافی نیستند.
تکمیل پازل و یادگیری زبان جدید و خواندن کتاب و مجله و یادآوری خاطرات نیز در این زمینه کمک کننده هستند.
در زیر فهرستی از غذاهای مغز به شما معرفی میشود تا در این زمینه راهگشا باشد.
فراموش نکنیم نداشتن استرس و خواب کافی در افزایش فعالیت مغزی و تقویت حافظه عواملی ثابت شده هستند.
۱. آجیل و دانهها
مغزها مانند گردو، بادام و بادام زمینی و همچنین تخمه آفتابگردان و کدو تنبل، غذاهای مغزی سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب امگا هستند. پروتئین دومین ماده بزرگ مغز است و بعد از آب در رتبه دوم قرار دارد، بنابراین مهم است که مغز خود را با غذاهای غنی از پروتئین تغذیه کنید
۲. ماهی قزل آلا
ماهیهای روغنی مانند سالمون، سرشار از امگا ۳، به ویژه DHA هستند، که یک واحد سازنده مغز است که عملکرد مغز را بهبود میبخشد.
۳. لوبیا
لوبیا سرشار از فیبر، ویتامین B و اسیدهای چرب امگا است. فیبر به شما کمک میکند مدت طولانیتری سیر بمانید و قند را به تدریج آزاد کنید و به تمرکز و حافظه کمک کنید. ویتامینهای B به تبدیل یک ترکیب شیمیایی، هموسیستئین، به دیگر مواد شیمیایی مهم مغز مانند استیل کولین کمک میکند که به ایجاد خاطرات جدید کمک میکند و البته اسیدهای چرب امگا برای رشد مغز ضروری هستند.
۴. زغال اخته
زغال اخته و سایر انواع توتهای تیره سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که از رادیکالهای آزاد محافظت میکنند و آنها را به یک غذای قوی برای مغز تبدیل میکنند. آنها همچنین به مبارزه با تغییرات دژنراتیو در مغز و تقویت عملکرد عصبی و ارتباطات کمک میکنند.
۵. سبزیهای تیره و برگدار
سبزیجاتی مانند کلم پیچ، اسفناج و کلم بروکلی سرشار از ویتامین E و همچنین فولات هستند.
۶. گوشت قرمز بدون چربی
گوشت قرمز بدون چربی، مانند استیک سیلی، سرشار از آهن است. آهن به تولید انتقال دهندههای عصبی کمک میکند و همچنین به سلولهای خونی کمک میکند تا اکسیژن را در سراسر بدن از جمله مغز حمل کنند و به توجه و تمرکز کمک میکند.
۷. آووکادو
آنها غنی و خامهای هستند و پر از اسیدهای چرب امگا و همچنین ویتامین E هستند. اسیدهای چرب امگا برای رشد سلولی و رشد مغز ضروری هستند و ویتامین E به محافظت از غشای سلولی در برابر رادیکال های آزاد کمک میکند.
۸. گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن است که یک آنتی اکسیدان است. لیکوپن ژنهایی را که بر التهاب تأثیر میگذارند تنظیم میکند و رشد سلولها را در مغز تنظیم میکند.
۹. غلات کامل
غلات کامل حاوی کربوهیدراتهای پیچیده، امگا ۳ و ویتامینهای B هستند که همگی از عملکرد طبیعی مغز پشتیبانی میکنند.
۱۰. کلم قرمز
کلم قرمز سرشار از آنتی اکسیدان است. این آنتی اکسیدانها به محافظت در برابر رادیکالهای آزاد که به DNA، پروتئینها و کربوهیدراتهای بدن شما حمله میکنند، کمک میکند. برخی میگویند رادیکالهای آزاد همان چیزی است که منجر به پیری میشود و حتی ممکن است در بیماری آلزایمر نقش داشته باشد.
۱۱. برنج قهوه ای
برنج قهوه ای سرشار از ویتامین های گروه B است که به تبدیل هموسیستئین، یک آمینو اسید، به مواد شیمیایی مهم مغز که برای یادگیری و ایجاد خاطرات جدید استفاده می شود، کمک می کند.
۱۲. چای سبز
چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است که به محافظت در برابر رادیکالهای آزاد کمک میکند. رادیکالهای آزاد مولکولهای ناپایدار و واکنشی هستند که به سلولهای بدن شما حمله میکنند.
۱۳. آب انگور
آب انگور قرمز حاوی آنتی اکسیدانی به نام رسوراترول است. این آنتی اکسیدان به بهبود جریان خون در مغز کمک میکند و به توجه و تمرکز کمک میکند. در خوردن آن باید احتیاط کرد که باعث آسیب رساندن به کبد میشود.
۱۴. شکلات تلخ
شکلات تلخ نه تنها خوشمزه است، بلکه مملو از آنتی اکسیدانهایی است که همانطور که میدانیم از رادیکالهای آزاد محافظت میکند. آنها همچنین از عملکردهای یادگیری و شناختی مغز پشتیبانی میکنند که میتواند اثرات آلزایمر را به تاخیر بیندازد.
۱۵. کینوا
کینوا سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده، آهن و ویتامینهای گروه B است. مغز ۲۰ درصد از کربوهیدراتهای مصرفی را مصرف میکند، که برای اینکه فقط ۲ درصد از توده بدن شما باشد، مقدار زیادی است. کربوهیدراتهای پیچیده غذای مغز هستند. آنها منبع ثابتی از انرژی مورد نیاز برای عملکرد طبیعی مغز را فراهم میکنند.