
با این ویتامین ها روده شما عالی کار می کند
در این مقاله چهار تا از بهترین ویتامینها برای بهبود سندروم روده تحریکپذیر و تقویت دستگاه گوارش را معرفی کردیم.
به گزارش پارسینه پلاس، ویتامینها مواد آلی هستند که در مقادیر بسیار کم برای بدن ضروریاند. اگرچه مقدار ویتامینهای موردنیاز روزانه بسیار کم است، نمیتوان مواد دیگری را جایگزیناین این مقدار اندک کرد.
در این مقاله، با تعدادی از ویتامینهایی که برای سلامت روده مناسباند یا به بهبود علائم بالینی روده تحریکپذیر کمک میکنند، آشنا میشوید. همچنین منابع غذایی در دسترس برای تأمین این ویتامینها را نیز خواهید شناخت.
سندروم روده تحریکپذیر چیست؟
سندروم روده تحریکپذیر مشکل گوارشی درازمدت است که بسیاری درگیر آن هستند. افراد مبتلا به این سندروم دردهای شکمی طولانیمدت و شدید را تحمل میکنند.
شدت و کیفیت علائم بالینی این سندروم یکسان و همیشگی نیست و ممکن است بسته به سبک زندگی و رژیم غذایی تغییر کند. این بیماری اغلب خطرناک نیست اما درصورت رسیدگینکردن، میتواند بر کیفیت زندگی مبتلایان تأثیر بگذارد.
دلایل بروز سندروم روده تحریکپذیر چیست؟
دلایل اصلی ابتلا به این سندروم کامل مشخص نیستند اما تحقیقات نشان میدهند زمینه ژنتیکی، رژیم غذایی و جمعیت میکروبی موجود در سیستم گوارش میتوانند در بروز یا شدت این بیماری نقش داشته باشند. علاوهبراین، تغییرات هورمونی (بهویژه در زنان) یا استرسهای محیطی نیز ممکن است در بروز این بیماری تأثیرگذار باشند.
علائم سندروم رودهی تحریکپذیر چیست؟
علائم بالینی سندروم روده تحریکپذیر در مبتلایان متفاوت است. بهطورکلی، دردهای شدید شکمی (که معمولاً بعد از دفع مدفوع کاهش مییابند)، تورم یا نفخ شکم، نیاز ناگهانی یا شدید به دفع، اسهال، یبوست، مدفوع خونی و احساس خالی نبودن روده حتی بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، از علائم این بیماری هستند. این علائم در بسیاری از موارد بعد از وعدههای غذایی شدیدتر میشوند.
علاوهبر علائم شایع، برخی علائم دیگر نیز در مبتلایان گزارش شده است که شیوع کمتری دارند، مانند تکرر ادرار، بوی بد دهان، خستگی مفرط، اضطراب و افسردگی. همچنین برخی علائم خاص در زنان مبتلا مشاهده میشود، ازجمله رابطه جنسی دردناک و قاعدگیهای نامنظم.
موارد منع مصرف در رژیم غذایی مبتلایان سندروم روده تحریکپذیر کدام هستند؟
افراد مبتلا به این سندروم باید تا حد امکان از مصرف مواد غذایی نفاخ پرهیز کنند. ازجمله لوبیا، کرفس، انواع آلو، محصولات لبنی و مواد دارای کافئین مانند قهوه.
ویتامینها و سندروم روده تحریکپذیر
همانطور که ذکر شد، یکی از راههای کنترل این سندروم رژیم غذایی متعادل است؛ رژیمی که ویتامینهای موردنیاز برای تأمین سلامت سیستم گوارش را تأمین کند و تا حد امکان از شدت علائم بالینی این سندروم بکاهد. در ادامه، تعدادی از این ویتامینها معرفی خواهند شد.