با شروع فصل سرما مصرف انار، این میوه بهشتی را جدی بگیرید
مصرف انار فوقالعاده برای سلامتی مؤثر است و فواید بسیاری برای سلامت پوست و مو، جلوگیری از کم خونی، بهبود سلامت قلب و درمان بیماری ها دارد.
به گزارش پارسینه پلاس، مصرف انار مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت بدن را تامین می کند. آنتی اکسیدان های مختلف در آنها از قلب محافظت و از سرطان جلوگیری می کند. انار غنی از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها هستند، می توانند علائم پیری را به تاخیر اندازد. این آنتی اکسیدان ها با التهاب پوست و بروز آکنه و خال های تیره مبارزه می کند.
همچنین آنها به طور طبیعی پوست را روشن می کنند ولی این تنها خاصیت دانه های قرمز رنگ انار نیست بلکه این میوه خواص بسیاری دارد که در ادامه این بخش از سلامت نمناک خواهیم گفت.
خواص و فواید انار برای سلامت پوست و مو و درمان بیماری ها
بخش مهمی از خواص انار، اثرات فوق العاده این میوه مفید روی سلامت پوست و مو است که اصلی ترین آنها را در این بخش از نمناک مشاهده خواهید کرد.
خواص انار برای سلامت پوست
انارها غنی از ویتامین C هستند که یک ماده مغذی بسیار مهم برای سلامت پوست است. همچنین آنها سرشار از آنتی اکسیدان هایی مثل پروآنتوسیانیدین و فلاونوئید هستند که با به تاخیر انداختن علائم پیری (مانند چین و چروک) برای پوست عالی عمل می کنند.
۲ قاشق سوپ خوری پودر پوست انار را با ۱ قاشق سوپ خوری عصاره لیمو و عسل را می توانید به خوبی مخلوط کنید تا خمیر نرمی را شکل دهید. این ترکیب را به صورت و گردن بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند. در پایان با آب ولرم بشویید. این کار می تواند لکه های تیره را پاک کند و رنگدانه ها را درمان و حتی پوست را روشن کند. همچنین خاصیت ضد پیری دارد.
خواص انار برای درمان مشکلات پوستی
آنتی اکسیدان های موجود در دانه و پودر انار، با آسیب های پوستی و آکنه مبارزه می کنند. ۲ قاشق سوپ خوری دانه انار له شده و ۱ قاشق سوپ خوری زردچوبه می تواند شگفتی ساز باشد. فقط باید آن را روی موضع آسیب دیده بزنید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب سرد بشویید.
استفاده از روغن دانه انار به درمان اگزما و پسوریازیس مشهور است. مخلوط کردن برگ های له شده انار با آب و نوشیدن آن می تواند به تسکین این وضعیت کمک کند.
انار، توانایی محافظت از پوست در برابر خورشید را افزایش می دهد و همچنین می تواند در درمان ملاسما مفید باشد.
خواص و فواید انار برای مو
آنتی اکسیدان قوی در انار، فولیکول های مو را تقویت می کنند و گردش خون را بهبود می بخشند. روغن دانه ی انار به عنوان یک درمان مؤثر برای موهای مجعد، خشک و نامرتب شناخته می شود.
خواص انار برای بهبود بهداشت مو
خوردن دانه های انار می تواند به تقویت فولیکول های مو کمک کند. از آنجا که دانه ها و به خصوص روغن دانه ها، حاوی اسید هایی هستند که باعث تقویت مو می شوند و همچنین دانه های انار گردش خون را بهبود بخشیده و رشد مو را تحریک می کنند.
خواص انار برای جلوگیری از ریزش مو
عصاره یا همان آب انار، فولیکول های مو را تقویت می کند و مانع از ریزش مو می شود.
خواص آب انار برای سلامت قلب
آب انار به حفظ سلامت قلب از طریق الاستیسیته شریانی و کاهش التهاب رگ کمک می کند. همچنین بیماری را کاهش می دهد. این عصاره به کاهش خطر انسداد شریانی، کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب کمک می کند.
خواص انار برای بیماران دیابتی
انار برای بیماران دیابتی مفید است، زیرا مملو از آنتی اکسیدان بوده و این آنتی اکسیدان ها با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد و بیماری های مزمن مانند دیابت، مبارزه می کنند. آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی پونیکالاجین موجود در انار دارای خواص بسیار زیادی برای کاهش التهاب هستند و علائم رنج آور قند خون بالا مانند درد و خستگی عضلات را کاهش می دهند.
خواص انار برای فشار خون
عصاره انار، ضایعات و تورم رگ های خونی و همچنین فشار خون بالا را کاهش می دهد. انار به عنوان آسپرین طبیعی عمل می کند، خون را رقیق می کند و در نتیجه جریان خون در بدن را بهبود می بخشد.
خواص انار برای محافظت در برابر سرطان
آنتی اکسیدان ها در این عصاره رادیکال های آزاد را از بین می برند و مانع رشد سلول سرطانی می شوند. گفته می شود که عصاره انار، القا کننده آپوپتوز است که در آن سلول های سرطانی خود را از بین می برند. این میوه در پیشگیری از سرطان پروستات و سینه بسیار مفید است.
خواص انار برای بهبود هضم
انار، تولید آنزیم هایی که به هضم کمک می کنند را افزایش می دهد. یک قاشق چای خوری عسل را به یک لیوان آب انار اضافه کنید تا سوء هاضمه درمان شود.
خواص انار برای تقویت سیستم ایمنی بدن
آنتی اکسیدان های موجود در این عصاره، سلول های سفید خون را تحریک می کنند و کارایی خود را افزایش می دهند. این عصاره خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریایی دارد و به کاهش باکتری دهان که باعث کرم خوردگی و عفونت ها می شوند کمک می کنند.
خواص انار برای شکم و روده
انار وقتی به سیستم گوارشی می رسد به شکم و کبد کمک می کند. همچنین به تسکین عفونت های دستگاه ادراری و آسانی جریان ادرار کمک می کند. غنی از فیبر رژیمی است و به تنظیم حرکات روده کمک می کند.
خواص انار برای جلوگیری از کم خونی
کم خونی زمانی ایجاد می شود که بدن سلول های قرمز خونی کمی دارد. میزان بالای آهن در آب انار به تولید گلبول های قرمز خون کمک می کند. همچنین درمانی خوبی برای چشم های قرمز و دردناک در نظر گرفته می شود. تنها چند قطره از عصاره را در چشمان بریزید.
خواص انار برای کمک به اصلاح غضروف
آب انار می تواند ورم مفاصل و التهاب استخوان را تسکین دهد. گفته می شود مصرف منظم آب انار باعث پیشگیری از آلزایمر و دیگر مشکلات عصبی و نیز دفع سنگ های کلیه و حتی به عملکرد نعوظ کمک می کند.
خواص انار برای پیش از زایمان و مفید برای زنان باردار
عصاره انار حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی و همچنین اسید فولیک است که همه آنها برای رژیم غذایی قبل از تولد ضروری هستند. خواص ضد التهاب آن به بهبود جریان خون مادر و جنین کمک می کند. پتاسیم موجود در آب انار از گرفتگی عضلات ماهیچه در دوره بارداری جلوگیری می کند و حتی از زایمان زودرس نیز پیشگیری می کند.
خواص انار برای درمان پوست خشک
روغن انار چون حاوی امگا ۵ است، برای درمان پوست خشک مفید است و رطوبت پوست را حفظ و به درمان پوست های آسیب دیده کمک می کند.
خواص انار برای جلوگیری از سرطان پوست
آنتوسیانین و تانن در انار در مبارزه با تومورهای پوستی مفید هستند. آن را مستقیما به پوست بمالید و بگذارید الاجیک اسید بهتر کار انجام دهد و مانع رشد سلول های سرطانی شود.
مضرات و عوارض مصرف انار
با توجه به مطالبی که ارائه شد، مزه انار عالی است و مزایای زیادی نیز دارد. اما می تواند برخی عوارض جانبی هم داشته باشد.
انار تاثیراتی روی آنزیم ها می گذارد
آنزیم های موجود در انار می توانند مانع عملکرد آنزیم های خاصی در کبد شوند. اگر داروهای خاصی برای اختلالات کبد دارید، قبل از مصرف این میوه و یا عصاره آن با پزشک مشورت کنید.
عوارض مصرف زیاد انار برای دیابتی ها
میوه ها سرشار از ویتامین و فیبر هستند. اما به دلیل داشتن قند، افراد دیابتی باید در مصرف میوه نیز دقت کنند. یک بیمار دیابتی می تواند میوه و آب انار را در مقادیر محدود مصرف کند تا از بروز عوارض جانبی مضر آن جلوگیری کرده و از مزایای ارزشمند آن برای سلامت کلی بدنش استفاده کند.
کالری زیاد انار
اگر رژیم داشته باشید و کالری مصرفی را چک می کنید از خوردن این میوه و یا عصاره آن خودداری کنید. انار کالری زیادی دارد و همچنین می تواند باعث افزایش وزن شود.
مصرف زیاد انار باعث اختلالات هضم می شود
مصرف زیاد این میوه باعث اختلالات بسیاری می شود که از جمله می توان به حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال اشاره کرد. اما این علائم معمولا پس از چند ساعت فرو می نشیند. مصرف بیش از حد انار نیز می تواند دستگاه گوارش را تحریک کند.
آلرژی
مصرف این میوه نیز باعث بروز بسیاری از علائم می شود که به آلرژی منجر می شوند. این نشانه ها عبارتند از:
بلعیدن دردناک
خارش
مشکلات پوستی
تورم صورت
سختی در تنفس
درد و تورم در دهان
پاسخ به سؤال کاربر نمناکی در مورد تاثیر انار بر یبوست
دانه های سفید موجود در انار موجب افزایش حرکات روده می شود. بنابراین برای افرادی که دچار یبوست هستند مشکلی ندارد، اما مصرف آب انار به تنهایی یبوست را تشدید می کند.
منبع: نمناک