
بهترین روشهای طبیعی و سریع تقویت تخمدان و تنظیم قاعدگی در منزل
تنبلی تخمدان یا به اصطلاح تخمدان پلیکیستیک یکی از مشکلات شایع خانمها در سنین باروری است. سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان یک اختلال شایع در زنان است که معمولا با قطع قاعدگی مشخص میشود .
به گزارش پارسینه پلاس، درمان تنبلی تخمدان در خانه را جدی بگیرید. سندروم تخمدان پلی کیستیک که عموما تنبلی تخمدان نامیده می شود زمانی اتفاق می افتد که یک یا هر دو تخمدان در یک فرد به طور موثر و منظم عمل تخمک گذاری را انجام نمیدهد. درمان خانگی تنبلی تخمدان (سندرم تخمدان پلیکیستیک) بر تغییر سبک زندگی، اصلاح رژیم غذایی و استفاده از برخی گیاهان دارویی و مکملها تمرکز دارد. این روشها میتوانند به بهبود علائم و تنظیم هورمونها کمک کنند، در ادامه با ما همراه شوید با روشهای درمان تنبلی تخمدان در خانه
درمان تنبلی تخمدان در خانه
خوردن غذاهای مناسب و دوری از برخی مواد غذایی به مدیریت علائم تنبلی تخمدان کمک میکند. یک رژیم غذایی مغذی در تنظیم هورمونها و چرخه قاعدگی موثر است. خوردن غذاهای فرآوریشده و نگهداریشده میتواند به التهاب و مقاومت به انسولین کمک کند. به احتمال زیاد برایتان سوال باشد که برای تنبلی تخمدان چه بخوریم؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد:
غذاهای کامل را مصرف کنید: غذاهای کامل فاقد هرگونه قندهای مصنوعی، هورمونها و مواد نگهدارنده هستند و به حالت طبیعی خودشان نزدیک خواهند بود. میوهها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات غذاهای کاملی هستند که میتوانید به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید. بدون هورمونها و مواد نگهدارنده، سیستم غدد درونریز میتواند قند خون را بهتر تنظیم کند.
رژیم غذایی خودتان را تغییر دهید
مصرف کربوهیدرات و پروتئین را متعادل کنید: کربوهیدراتها و پروتئین هر دو روی سطح انرژی و هورمون تاثیر میگذارند. مصرف پروتئین، باعث تحریک بدن برای تولید انسولین میشود. غذاهای فرآورینشده با کربوهیدرات بالا میتوانند حساسیت به انسولین را بهبود بخشند. شما بهجای امتحان کردن یک رژیم کم کربوهیدرات، روی دریافت پروتئین سالم کافی تمرکز کنید. منابع پروتئینی گیاهی، مانند آجیل و حبوبات بهترین گزینهها برای مصرف پروتئین هستند.
غذاهای ضد التهاب را هدف بگیرید:
تنبلی تخمدان بهعنوان التهاب مزمن سطح پایین معرفی میشود. افزودن غذاهای ضد التهاب به رژیم غذایی میتواند بهعنوان درمان تنبلی تخمدان در خانه به کاهش علائم کمک کند. رژیم مدیترانهای را بهعنوان یک گزینه در نظر بگیرید. روغن زیتون، گوجه فرنگی، سبزیجات برگدار، ماهیهای چرب مانند ماهی تن و مغزهای درختی با التهاب مبارزه میکنند.
مصرف آهن خود را افزایش دهید:
برخی از زنان مبتلا به تنبلی تخمدان در طول دوره قاعدگی خود خونریزی شدیدی را تجربه میکنند. این مشکل میتواند منجر به کمبود آهن یا کمخونی شود. اگر پزشک هر یک از این بیماریها را تشخیص داد، باید در مورد چگونگی افزایش مصرف آهن مشورت بگیرید. پزشک احتمالا توصیه کند که غذاهای غنی از آهن مانند اسفناج، تخممرغ و بروکلی را به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید. البته شما نباید بدون مشورت با متخصص، میزان مصرف آهن خودتان را افزایش دهید؛ چراکه آهن بیشاز حد میتواند خطرناک باشد.
راههای خانگی درمان تنبلی تخمدان
- برای کمک به هضم، فیبر اضافه کنید: به احتمال زیاد شنیده باشید رژیم غذایی سرشار از فیبر میتواند به بهبود هضم شما کمک کند. کلم بروکلی، عدس، کلم بروکسل، لوبیا، گلابی و آووکادو همگی دارای فیبر بالا هستند. پس تا حد امکان این مواد را در سبد غذایی خودتان قرار دهید.
- خوردن قهوه را قطع کنید: به احتمال زیاد مصرف کافئین با رفتار هورمونی و تغییرات سطح استروژن مرتبط است. پس سعی کنید انرژی خودتان را با یک جایگزین بدون کافئین، مانند یک چای گیاهی، بالا ببرید. اگر نمیتوانید بدون افزایش کافئین ادامه دهید، بهجای آن چای سبز مصرف کنید. چای سبز یک منبع عالی برای بهبود مقاومت به انسولین است. همچنین این چای میتواند به مدیریت وزن در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان کمک کند.
- پیاز بخورید: درمان خانگی تنبلی تخمدان با پیاز را هم در نظر داشته باشید؛ چراکه این ماده غذایی برای بیشتر مشکلات زنانه مفید است.
درمان خانگی ریزش مو در تنبلی تخمدان
برای کاهش ریزش مو در افراد مبتلا به تنبلی تخمدان (PCOS)، استفاده از روشهای خانگی و تغییرات در سبک زندگی میتواند مفید باشد. ماساژ پوست سر با روغنهای طبیعی مانند روغن کرچک، روغن نارگیل، یا روغن رزماری میتواند به بهبود گردش خون و تقویت فولیکولهای مو کمک کند. مصرف غذاهای غنی از پروتئین، ویتامینها، و مواد معدنی مانند آهن، زینک (روی)، و ویتامینهای گروه B برای تقویت موها و کاهش ریزش ضروری است. همچنین، مصرف چای نعناع فلفلی و کاهش سطح استرس از طریق تکنیکهای آرامسازی مانند یوگا و مدیتیشن میتواند به تنظیم هورمونها و کاهش ریزش مو کمک کند.
درمان خانگی استرس در تنبلی تخمدان
برای کاهش استرس در افراد مبتلا به تنبلی تخمدان (PCOS)، استفاده از روشهای آرامسازی و تغییرات در سبک زندگی بسیار موثر است. تکنیکهای آرامسازی مانند مدیتیشن، یوگا، و تنفس عمیق میتوانند به آرامش ذهن و کاهش سطح استرس کمک کنند. فعالیتهای بدنی منظم مانند پیادهروی یا دویدن نیز باعث ترشح هورمونهای خوشایند مانند اندورفین میشود که به بهبود خلقوخو و کاهش استرس کمک میکند. مصرف دمنوشهای گیاهی مانند چای بابونه و اسطوخودوس که خواص آرامبخش دارند، میتواند در کاهش استرس مؤثر باشد. علاوه بر این، تنظیم خواب، داشتن برنامه منظم روزانه، و تغذیه سالم نیز نقش مهمی در مدیریت استرس و بهبود علائم PCOS دارند.
علت تنبلی تخمدان
تنبلی تخمدان به وضعیتی اطلاق میشود که در آن تخمکگذاری به درستی انجام نمیشود و فولیکولهای ریز در تخمدان باقی میمانند. این وضعیت غالباً با کیستهای کوچک در تخمدانها همراه است. هرچند علت دقیق این سندرم هنوز مشخص نیست، اما عوامل زیر ممکن است در بروز آن نقش داشته باشند:
- ژنتیک: احتمال ابتلا به این سندرم در افرادی که سابقه خانوادگی دارند بیشتر است
- اضافه وزن و چاقی: حدود ۴۰ تا ۸۰ درصد از زنان مبتلا به تنبلی تخمدان دارای اضافه وزن هستند
- مقاومت به انسولین: این وضعیت میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد