تهران، شهری با کمترین بارش و بیشترین سرانه مصرف آب

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر بحران آب در پایتخت گفت: با وجود بارندگی اندک، سرانه مصرف آب در این کلانشهر چند برابر بالاتر از شهرهایی با بارش بیشتر در جهان است موضوعی که با توجه به روند فزاینده جمعیت، نیازمند بازنگری فوری در سیاست‌های مصرف و کاهش هدررفت است.

به گزارش پارسینه پلاس،  مهدی پیرهادی روز دوشنبه افزود: تهران سالانه به طور متوسط حدود ۲۲۹ میلی‌متر بارندگی دارد، اما سرانه مصرف آب در این شهر بین ۳۲۰ تا ۳۷۰ لیتر در روز است این عدد در مقایسه با شهرهای پُر بارش دنیا بسیار بیشتر از میانگین است.

وی با اشاره به تفاوت چشمگیر میان میزان بارندگی و مصرف آب در پایتخت، نسبت به آینده منابع آبی تهران هشدار داد و اظهار کرد: وقت آن رسیده که در مصرف آب تجدیدنظر شود. بحران آب پایتخت مربوط به دو سال اخیر نیست، بلکه روند کاهش بارش‌ها در نیم قرن گذشته مشهود بوده و البته برنامه‌ریزی جدی هم برای مدیریت منابع آب در پایتخت انجام نشده است.

پیرهادی تاکید کرد: هر چند میزان بارش‌ها در برخی سال‌ها افزایش ناچیزی داشته اما میانگین کلی آن در تهران نزولی است.

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران همچنین با اشاره به تجربه دنیا در مصرف آب افزود: در سنگاپور با بارش سالانه ۲۵۸۰ میلی‌متر، مردم تنها ۱۴۱ لیتر آب در روز مصرف می‌کنند، در جاکارتا نیز با ۱۸۰۰ میلی‌متر بارندگی سرانه مصرف ۱۷۵ لیتر است و مردم لندن با ۶۰۰ میلی‌متر بارش سالیانه تنها ۱۴۵ لیتر در روز مصرف دارد.

وی ادامه داد: این مقایسه‌ها نشان می‌دهد که صرف داشتن منابع بیشتر دلیل بر مصرف بیشتر نیست بلکه الگوی درست، تعیین‌کننده است.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به سبک زندگی امروزی و نیز افزایش جمعیت در تهران گفت: نمی‌توانیم منابع آبی محدود کنیم و از طرفی هم هنوز به شکل گذشته آب را مصرف می‌کنیم. اصلاح الگوی مصرف و کاهش هدررفت آب؛ نه فقط یک ضرورت فنی بلکه یک مسوولیت جمعی است.

اصلاح الگوی مصرف آب در کشاورزی
پیرهادی با تاکید بر تقاضای نیاز آبی کشاورزی در استان و استفاده از روش‌های جدید برای کاهش میزان آب مصرفی در حوزه کشاورزی، اظهار کرد: استفاده از پساب تصفیه‌شده‌ و استاندارد در بخش آبیاری مورد تاکیداست، این پساب‌ها باید مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست باشند به این موضوع هم باید توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

پیرهادی در ادامه به اهمیت طرح‌های انتقال آب بین حوزه‌ای اشاره کرد و گفت: باید به این موضوع هم توجه جدی شود، چرا که شبکه آبی استان‌های تهران، البرز و حتی قزوین وابسته به یکدیگر است به‌ عنوان نمونه، تهران از سد کرج و طالقان برای تامین آب استفاده می‌کند و در صورت افزایش جمعیت در این مناطق، تامین منابع آبی برای پایتخت سخت‌تر خواهد شد.

این عضو شورای شهر تهران همچنین بر ضرورت توجه به مهاجرت به تهران برای مدیریت بحران آبی تاکید کرد و افزود: مهاجرت شهروندان از دیگر استان‌ها و حتی اتباع خارجی به تهران می‌تواند فشار زیادی به منابع آبی این منطقه وارد کند. این موضوع باید به‌ طور جدی مورد بررسی قرار گیرد. موضوع بحران آب پیشتر در نامه‌ای محرمانه به وزیر کشور و با امضای رییس شورای اسلامی شهر تهران مطرح شده است.

شهر تهران سال‌هاست که با بحران کم‌آبی دست‌ وپنجه نرم می‌کند؛ حالا اما این بحران، بیشتر از همیشه به سبک زندگی ما گره خورده است اگر امروز درست مصرف نکنیم، فردا ممکن است چیزی برای مصرف نمانده باشد. استاندار تهران هم از کاهش حدود ۳۹ درصدی بارش‌ها براساس ارزیابی‌های بلندمدت در این استان خبر داد و گفت که تغییرات اقلیمی در استان تهران و کاهش بارندگی‌ها به عنوان اصلی‌ترین دلایل این موضوع به شمار می‌رود.

محمدصادق معتمدیان اظهار کرد: میانگین کاهش بارندگی در تهران امروز ۱۲۵ میلی‌متر است که نسبت به سال گذشته به عنوان یکی از سال‌های خشکسالی و کم‌آب تهران ۱۶ درصد کاهش و نسبت به بلندمدت که حدود ۵۷ ساله تخمین زده شده است ۳۸.۸ درصد کاهش بارش در این استان داریم که عدد قابل توجهی است.

منبع: ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا