
جشن دوعیدون شوشتر برگزار شد+تصویر
همزمانی ماه رمضان و نوروز در سال ۱۴۰۴، را باید فرصتی برای پیوند معنویت و سنتهای فرهنگی مانند جشن کهن «دوعیدون» دانست.
به گزارش پارسینه پلاس، شوشتر یکی از شهرهای تاریخی ایران است که دیرینگی و اهمیت آن در میان شهرهای باستانی کشور از گذشتههای دور زبانزد بوده است. این شهر که به دارالمؤمنین نامور بوده، از گذشته تاکنون میزبان آیینهای مذهبی و سنتی بسیاری بوده است.
جشن دوعیدون که اشاره به تقارن عید فطر و عید نوروز دارد از آیینهای سنتی و قدیمی شوشتر است که در گذشته برگزار میشد و اینک زندهسازی شده است.
در زندهسازی این آیین کهن شرکتکنندگان با پوشش سنتی شوشتری در بخشی از بافت تاریخی شهر و سرای جهانی افضل حاضر و همراه با ساز و آوازهای بومی به شادمانی پرداختند. پخت نشا، فرنی و دیگر خوارکیهای سنتی ویژه که اهالی شوشتر در عید فطر و همچنین نوروز برای پذیرایی به کار میبردند، چاووشی خوانی، زندهسازی آیینهای کهنِ ازدواج در شوشتر که در گذشته رسم بوده در این آیین انجام شد.
آیین دوعیدون به کوشش گروه فرهنگی و هنری اوسونا، شماری از دوستداران میراث فرهنگی و با مشارکت هنرمندان و کنشگران فرهنگی اجرا شد.
شایان یادآوری است که پیش از این، آیینهای «غم به در»، «پلوپزون» و بادباک و بادگیر بازی سنتی» نیز در کهن شهر باستانی شوشتر زندهسازی و برگزار شده بود.
با معرفی آیینهای رمضان و نوروز، میتوان فرهنگ و سنتهای بومی را زنده نگه داشت و آنها را بهعنوان بخشی از میراث ارزشمند ایرانی به آیندگان منتقل کرد و از سوی دیگر نیز گردشگری فرهنگی و اقتصاد جوامع بومی به برگزاری آیینهای سنتی مانند نوروز وابسته است. زندهسازی این آیینها میتواند به رونق اقتصاد بومی، ایجاد فرصتهای شغلی و جذب گردشگران بیشتر بینجامد