راهنمای کامل فیشیال صورت در خانه

فیشیال یک شیوه‌ی مدرن درمان پوستی است که منفذهای پوست را پاکسازی می‌کند و سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد.

به گزارش پارسینه پلاس، فیشیال در نهایت ضمن جوانسازی و تغذیه‌ی پوست صورت، به آن ظاهری شاداب‌تر، جوان‌تر و سالم‌تر می‌بخشد. امروزه فیشیال در بسیاری از کلینیک‌ها و سالن‌های زیبایی انجام می‌شود اما با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا و خطراتی که بیرون آمدن از خانه به همراه دارد، بهتر است از مراجعه به مراکز زیبایی بپرهیزید و فیشیال را در منزل انجام دهید. برای فیشیال خانگی هم می‌توانید مواد طبیعی که در منزل دارید به کار ببرید و هم از انواع لوسیون‌ها و ماسک‌ها و اسکراب‌های باکیفیتی که در بازار ارائه می‌شود استفاده کنید.

در این مطلب ابتدا به پیش‌نیازهای لازم برای فیشیال خانگی خواهیم پرداخت و پس از آن ۶ مرحله‌ی اصلی فیشیال را بررسی خواهیم کرد. با ما در مجله‌ی دیجی‌استایل همراه باشید.

پیش‌نیازهای لازم برای انجام فیشیال خانگی

برای انجام فیشیال پوست در منزل، باید مقدمات انجام این کار را به درستی فراهم کنید تا اقداماتی که روی پوستتان انجام می‌شود بیشترین تأثیر را در سلامت پوست صورتتان داشته باشند. آماده‌سازی فضای منزل برای عمل فیشیال، آنالیز پوست صورت و انتخاب مواد مورد نیاز با توجه به نوع پوست صورت از جمله اقداماتی است که موجب می‌شود فیشیال بیشترین کارایی را برای پوست صورتتان داشته باشد.

۱. آماده سازی فضا؛ ایجاد یک فضای آرامش بخش

پاکسازی و عمل فیشیال تنها به مراقبت از صورت خلاصه نمی‌شود بلکه آرامش کامل بدن در زمان عمل فیشیال سبب می‌شود درخشش متفاوتی را در چهره‌تان ایجاد کنید. دربعضی سالن‌های زیبایی و اسپاها پیش از آغاز مراحل فیشیال قداماتی برای سم زدایی بدن و افزایش آرامش افراد انجام می‌شود.

بنابراین یک فضای آرامش‌بخش برای خودتان محیا کنید. به عنوان مثال می‌توانید قبل از انجام فیشیال خانگی، برای سم‌زدایی بدنتان کمی چای سبز بنوشید و پاهایتان را برای دقایقی در محلول آب و نمک دریایی قرار دهید. چند شمع معطر روشن کنید، تمام دستگاه‌های الکترونیکی خود را در حالت بی‌صدا قرار دهید و با پخش یک موزیک ملایم در حالت آرامش کامل قرار بگیرید.

۲. آنالیز پوست صورت

پوست صورت‌تان را به دقت مورد بررسی قرار دهید و آن دسته از مشکلات پوستی که می‌خواهید بر طرف شود را شناسایی کنید. آکنه، جوش‌های سرسیاه، منافذ باز، لک‌های پوستی، التهابات پوستی و چین و چروک پوست صورت و… از جمله مشکلات پوستی هستند که با انجام منظم فیشیال برطرف می‌شوند و یا از شدت آن‌ها کاسته خواهد شد.

۳. شناسایی نوع پوست و انتخاب محصولات و مواد مورد نیاز جهت انجام فیشیال

بسته به نوع پوست، پوست صورت به محصولات آرایشی و مراقبت از پوست و حتی مواد طبیعی واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهد. نحوه‌ی واکنش پوست به مواد مختلف ممکن است براساس شرایط آب و هوایی و فصول مختلف تغییر کند.

چنانچه از محصولات نامناسبی برای مراقبت از پوست‌تان استفاده کنید ممکن است ممکن دچار حساسیت‌های پوستی، لک، آکنه، پوسته‌ریزی، تاول و… شوید. حتی اگر این عوارض بر روی پوست صورت‌تان ایجاد نشود ممکن است با استفاده از مواد نامناسب، نتیجه‌ی دل‌خواهتان را نگیرید و پوست‌تان شادابی و طراوت لازم را به دست نیاورد.

به همین دلیل باید به خوبی نوع پوست‌تان را بشناسید  تا بتوانید متناسب با نوع پوست صورت و نیازهای آن محصولات و مواد مناسب پوست صورت‌تان را انتخاب کنید.

به طور کلی پوست صورت به ۵ نوع مختلف طبقه‌بندی می‌شود:

 

  • پوست نرمال: این نوع پوست‌ها دارای چربی و رطوبت متعادلی هستند و معمولا دچار مشکلات پوستی نمی‌شوند. پوست‌‌های نرمال کمتر در برابر محصولات آرایشی و بهداشتی پوست دچار عوارض می‌شوند.
  • پوست چرب: پوست چرب معمولاً دارای منافذ پوستی بزرگ و غدد چربی بیش از حد فعال است که باعث می‌شوند چربی پوست از حالت نرمال و خارج شود. در مقایسه با سایر انواع پوست، پوست چرب مستعد آکنه‌های مکرر است.
  • پوست خشک: اگر پوست‌تان حالتی زمخت دارد، زیاد پوسته پوسته می‌شود و معمولا احساس خارش دارد، پوست شما خشک است. برای این که پوست خشک سالم بماند و متعادل شود احتیاج به آبرسانی و تغذیه دارد.
  • پوست مختلط: پوست‌های مختلط هم ویژگی پوست‌های خشک و هم ویژگی های پوست‌های چرب را دارا هستند. کسانی که پوست مختلط دارند اغلب پوست گونه‌هایشان خشک است و پیشانی و روی بینی‌شان چرب است. این نوع پوست در فصل‌های مختلف هم تغییر می‌کند و تابستان‌ها چرب و زمستان‌ها خشک می‌شود.
  • پوست حساس: پوست حساس مستعد تحریک و التهاب است. این نوع پوست‌ها معمولا به مواد شیمیایی مانند الکل واکنش نشان می‌دهند و در برابر محرک‌های موضعی و محیطی همچون گرما و اصحکاک به سرعت تحریک می‌شوند. افرادی که پوست حساس دارند مستعد بیماری‌هایی همچون آکنه کیستیک و درماتیت تماسی (واکنش التهابی پوست در اثر تماس مستقیم با عوامل شیمیایی در محیط) هستند و باید در انتخاب روتین‌های پوستی و مواد آرایشی‌شان بسیار محتاط عمل کنند.

مراحل انجام فیشیال خانگی

پس از آماده‌سازی فضا و انتخاب محصولات مناسب پوست می‌توانید فیشیال خانگی را آغاز کنید، به خاطر داشته باشید که این مراحل بایستی حتما به ترتیب انجام شوند.

مرحله‌ی اول: پاکسازی کامل پوست

قبل از اقدام به انجام هر کاری روی پوست صورت‌تان، باید اطمینان حاصل کنید که پوست کاملا تمیز و عاری از هرگونه آلودگی و مواد آرایشی است. در غیر این صورت فیشیال چندان مؤثر نخواهد بود. توصیه می‌کنیم از پاک‌کنند‌ه‌های طبیعی استفاده کنید چرا این که محصولات ملایم‌تر هستند و پوست را بیش از حد خشک نمی‌کنند. مرحله‌ی اول پاکسازی با استفاده از روغن‌های پاکسازی‌کننده و یا پاک‌کننده‌های آرایش انجام می‌گیرد و مرحله‌ی دوم با استفاده از پاک‌کنند‌ه‌هایی که بر پایه‌ی آب هستند انجام می‌شود.

برای این که پوست‌تان را کاملا پاکسازی کنید یک پد پنبه‌ای یا دستمال لطیف را به یک روغن پاک‌سازی‌کننده (مانند روغن زیتون، روغن درخت چای، روغن بادام و یا روغن نارگیل)، شیر پاک‌کن و یا مواد پاک‌کننده‌ی آرایش آغشته کنید و سپس تمام آثار آرایش و آلودگی از روی چشم، لب و گردنتان پاک کنید.

پس از آن با یک ماده شست‌وشوی صورت، صورتتان را بشویید و یا با یک پاک‌کننده طبیعی مانند گلاب، ژل آلوئه‌را، سرکه‌ی سیب یا ماست صورت‌تان را پاک کنید. از مصرف محصولات شست‌وشوکننده‌ی حاوی الکل، مواد نگهدارنده‌ی مصنوعی و مواد معطر خودداری کنید زیرا باعث خشک شدن و تحریک پوست می شوند. پاک‌کننده را به آرامی و با نوک انگشتان به مدت ۳۰ الی ۶۰ ثانیه با نوک انگشتان روی صورت ماساژ دهید و سپس صورت‌تان را بشویید. استفاده از براش‌های شست‌وشوی صورت هم در این مرحله بسیار مؤثر است.

به خاطر داشته باشید که انتخاب روغن‌ها و مواد پاک‌کننده‌ی صورت در این مرحله‌ ارتباط مستقیمی با نوع پوست شما دارد.

  • اگر پوست‌تان چرب و مستعد آکنه است در این مرحله‌ بهتر است از پاک‌کنند‌ه‌های ضد جوش استفاده کنید، این مواد آکنه‌های فعال را خشک می‌کنند، منافذ باز پوست را از بین می‌برند و در رفع جای جوش هم مؤثرند. فوم‌های شست‌وشوی صورت مخصوص پوست‌های چرب در مرحله‌ی پاکسازی برای این نوع پوست‌ها بسیار مناسبند. روغن درخت چای، سرکه‌ی سیب رقیق شده، چای سبز و لیموترش هم از جمله موادی هستند که برای پاکسازی پوست چرب فوق العاده‌اند. از این مواد هم می‌توانید به صورت طبیعی استفاده کنید و هم محصولات پاک‌کننده‌ای که حاوی این مواد هستند را به کار ببرید.
  • اگر پوست‌تان خشک یا حساس است در مرحله‌ی شست‌وشو باید از فوم‌های شست‌وشوی صورت مخصوص پوست حساس استفاده کنید. این محصولات بدون این که رطوبت پوست را از این ببرند پوست ملتهب را تسکین می‌دهند و آلودگی‌ها و روغن‌های اضافی سطح پوست را پاک می‌کنند. روغن نارگیل و گل همیشه بهار از جمله مواد طبیعی هستند که برای پاکسازی پوست حساس مناسبند. هم می‌توانید به صورت طبیعی از این مواد استفاده کنید و هم محصولات پاک‌کننده‌ای که حاوی این مواد هستند را به کار ببرید.
  •  موادی مانند گلاب یا رز واتر، عسل و آلوئه‌را برای تمامی انواع پوست مؤثر هستند و معمولا پاک‌کنند‌ه‌هایی که حاوی عصاره این مواد طبیعی هستند هم برای تمامی انوع پوست مناسبند. چنانچه می‌خواهید فیشیال خانگی را با استفاده از مواد طبیعی انجام دهید در مرحله‌ی اول پاکسازی، بسته به نوع پوست‌تان با استفاده از روغن درخت چای و یا روغن نارگیل پوست را تمیز کنید و پس از آن کمی عسل، گلاب و یا ژل آلورا را بر روی پوست‌تان قرار دهید و آنرا روی صورت ماساژ دهید.

مرحله‌ی دوم: بخور صورت

مرحله‌ی بعدی بخور صورت است. بخور صورت منافذ پوست را باز می‌کند و با نرم کردن لایه‌های پوست، پوست صورت را برای لایه‌برداری آماده می‌کند. به خاطر داشته باشید که به هیچ وجه نباید در بخور صورت زیاده‌روی کرد چرا که در این صورت پوست‌تان دچار سوختگی خواهد شد. بین دو تا پنج دقیقه بخور برای پوست کافی خواهد بود.

همچنین به خاطر داشته باشید که فاصله‌ی صورت از منبع تأمین بخار نباید خیلی کم باشد چرا که در این حالت هم احتمال سوختگی صورت وجود دارد. اگر در خانه دستگاه بخور ندارید آب جوش را در یک کاسه‌ی بزرگ بریزید و صورت‌تان را مقابل کاسه گرفته و یک حوله روی سرتان بیندازید.

همچنین می‌توانید عرقیجات و یا عصاره‌های مختلف را به بخور اضافه کنید؛ به عنوان مثال می‌توانید کمی بابونه، عرق اسطوخدوس و یا پوست لیمو داخل دستگاه بخور بریزید و یا اگر از کاسه آب استفاده می‌کنید زمانی که آب در حال جوش است کمی از این مواد را به آن اضافه کنید.

اگر پوست حساسی دارید از این مرحله‌ صرف نظر کنید و یک حوله که آن را با آب ولرم خیس کرده‌اید برای دقایقی روی صورت‌تان بگذارید. پس از انجام مرحله‌‌ی بخور، صورت‌تان را با آب سرد بشویید و خشک کنید تا برای مرحله‌ی بعدی فیشیال آماده شوید.

مرحله‌ی سوم: لایه‌برداری پوست

بعد از بخور، وقت آن است که پوست صورت‌تان را لایه‌برداری کنید. لایه‌بردارهای فیزیکی و شیمیایی دارای بافتی ریز هستند که سلول‌های مرده‌ی پوست را از بین می‌برند. با این حال، مراقب هر دو لایه‌بردار باشید چرا که مصرف بیش از حد آن‌ها باعث آسیب رساندن به پوست و تأثیر بر روی بافت آن می‌شود.

استفاده از اسکراب‌های پوست یکی از روش‌های لایه‌برداری فیزیکی است که برای فیشیال خانگی مناسب‌تر است. اسکراب پوست صورت را سریعا روشن‌تر می‌کند و با لایه‌برداری سلول‌های مرده، پوستی سالم‌تر و شاداب‌تر خواهید داشت. برای انجام این مرحله‌ با توجه به نوع پوست‌تان می‌توانید از اسکراب‌های موجود در بازار استفاده کنید و یا با استفاده از مواد طبیعی خودتان اسکراب خانگی بسازید.

به خاطر داشته باشید که اسکراب باید دارای دانه‌های لایه‌بردار ملایم باشد. اگر دانه‌های لایه‌بردار خشن باشد ممکن است باعث ایجاد ایجاد پارگی‌های ریز روی پوست شود. برای ساخت اسکراب خانگی طبیعی می‌توانید از ترکیب ماست و قهوه، ترکیب شکر و لیمو و یا ترکیب جو‌پرک و عسل استفاده کنید.

مرحله‌ی چهارم؛ ماساژ صورت

ماساژ صورت باعث تحریک عضلات، بهبود گردش خون، افزایش خاصیت ارتجاعی و استحکام پوست می‌شود. پوست صورت با ماساژ التیام می‌یابد و همچنین پس از ماساژ، پوست صورت آمادگی بیشتری برای جذب مواد مغذی و آبرسانی دارد. در نهایت پوست نرم و لطیف خواهد شد و پف صورت هم به حداقل می‌رسد.

برای انجام ماساژ صورت از یک مرطوب‌کننده یا روغن ماساژ استفاده کنید. روغن‌های طبیعی مانند روغن بادام، روغن نارگیل و روغن جوجوبا برای ماساژ صورت مناسبند. کرم و یا روغن را به صورت‌تان بمالید و به آرامی و با حرکت دورانی ماساژ دهید. اطمینان حاصل کنید که پوست‌تان به اندازه‌ی کافی لغزندگی دارد تا با ایجاد اصحکاک بین انگشتان و پوست دچار التهاب صورت نشوید.

برای نتیجه‌گیری بهتر می‌توانید از غلتک‌های ماساژ صورت استفاده کنید. پوست پیشانی‌تان را از بین ابرو‌ها به سمت خط رویش مو ماساژ دهید. چانه‌تان را با انگشت ماساژ دهید و سپس انگشتان را به سمت بالا و در امتداد خط فک حرکت دهید. با استفاده از انگشت اشاره و میانه، بینی خود را کانتور کنید. روی خطوط خنده‌تان تمرکز کرده و اطراف لب بالا و پایین بینی را به آرامی ماساژ دهید. کف دست خود را در زیر استخوان گونه قرار داده و به سمت خط مو ماساژ دهید. در نهایت ماساژ صورت را با ماساژ گردن به اتمام برسانید و با ضربات عمودی از استخوان ترقوه به سمت صورت در جهت بالا ماساژ دهید.

مرحله‌ی پنجم؛ ماسک صورت

پس از انجام مراحل پاکسازی، لایه‌برداری و ماساژ، پوست صورت برای جذب مواد مغذی و درمان مشکلات پوستی آمادگی مناسبی دارد. در این مرحله‌ می‌توانید از انواع ماسک‌های پیل‌آف، ماسک‌های دست‌ساز و یا ماسک‌های پودری و کرمی که در بازار وجود دارند استفاده کنید.

بسته به نوع مشکل پوستی و نوع پوست‌تان باید نوع ماسک انتخابی‌تان را تعیین و آن را تهیه کنید و یا در منزل با مواد طبیعی ماسک مورد نیازتان را بسازید. ماسک‌ها صورت حاوی موادی مانند ویتامین سی، انواع ویتامین‌ها، نیاسین‌امید و سرامیدها هستند که می‌توانند پوست را تغذیه و با آکنه و یا لک‌های پوستی و چین و چروک مقابله کنند.

برای این که در هنگام استفاده از ماسک در وضعیت رلکس و مناسبی قرار بگیرید، پس از این که ماسک را روی صورت‌تان را قرار دادید دو تکه پنبه را در گلاب خیس کنید و روی چشمانتان قرار دهید، سپس ۲۰ دقیقه دراز بکشید تا ماسک روی پوست صورت‌تان اثر کند و در انتها صورت‌تان را با آب ولرم بشویید. به جای استفاده از پنبه از دو حلقه خیار هم می‌توانید استفاده کنید.

اگر می‌خواهید در منزل ماسک طبیعی درست کنید، به نوع پوست‌تان هم توجه کنید:

  • اگر دارای پوست چرب و مستعد آکنه هستید ماسک‌های حاوی خاک رس، پودر زغال و گیاه چریش برای پوست‌تان عالی‌اند.
  • اگر پوستی خشک و حساس دارید ماسک‌های حاوی آوواکادو، تخم مرغ و توت‌فرنگی برایتان مناسبند.
  • موادی همچون آلوئه‌ورا، جو پرک، عسل و خیار هم برای انواع پوست‌های مختلف مناسبند.

مرحله‌ی ششم؛ مرطوب‌کردن و آبرسانی

بعد از اتمام مراحل فیشیال خانگی، پوست لایه‌برداری شده و تغذیه‌شده‌ی صورت‌تان برای درخشندگی پایدار به آبرسانی نیاز دارد. استفاده از مواد مرطوب‌کننده باعث آبرسانی به پوست می‌شود تا پوست در معرض آسیب کمتری باشد.

در این مرحله‌ با استفاده از سرم‌های درمانی پوست و یا کرم‌های‌ مرطوب‌کننده باید پوست‌تان را به خوبی آبرسانی کنید. اگر بعد از انجام فیشیال قصد خروج از منزل دارید حتما از ضدآفتاب قوی استفاده کنید. در این مرحله همچنین استفاده از بالم‌های مرطوب‌کننده‌ی لب و پچ‌های آبرسان زیر چشم هم توصیه می‌شود.

کلام آخر

با انجام فیشیال خانگی پوست صورتتان طراوت و شادابی بیشتری می‌یابد و بسیاری از مشکلات پوستی شما به مرور زمان رفع خواهند شد. اما بایستی نکات ذیل را همواره به خاطر داشته باشید تا همیشه پوستی سالم و باطراوت داشته باشید:

  • همیشه با پوست‌تان با ملایمت رفتار کنید.
  • دستورالعمل‌ها را به درستی دنبال کنید. هرگز محصولات را بیش از مدت توصیه‌شده روی پوست رها نکنید.
  • سعی کنید ۱ الی ۲ ساعت را برای انجام فیشیال اختصاص دهید.
  • سعی کنید حداقل یک ساعت بعد از فیشیال از خانه بیرون نروید. موادی مانند ویتامین سی و رتینول پوست را به نور حساس می‌کند.
  • اجازه دهید پوست‌تان نفس بکشد و حداقل یک ساعت از آرایش خودداری کنید.
  • حداقل یک بار در ماه و حداکثر یک بار در هفته فیشیال را انجام دهید.
  • برای حفظ سلامت پوست خود یک روتین ویژه مراقبت از پوست داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا