رباتی به اندازه دانه برنج که توانایی جراحی مغز دارد

ریزربات شرکت فرانسوی ربوته می‌تواند داخل مغز حرکت کند تا بیماری‌ها را تشخیص دهد، درمان کند و زیر نظر بگیرد.

به گزارش پارسینه پلاس، پژوهشگران رباتی کوچک ساخته‌اند که قادر است در مغز انسان حرکت کند و مدعی‌اند می‌تواند تشخیص و درمان عارضه‌های عصب‌شناختی را متحول کند.

شرکت نوآفرین ربوته (Robeauté) که در پاریس مستقر است، توانسته است ۲۷.۲ میلیون یورو (۲۳ میلیون پوند) برای پیشرفت و آزمایش بیشتر این فناوری جذب کند، و قصد دارد سال آینده آزمایش‌های انسانی این ریزربات را آغاز کند.

سرمایه‌گذاران چرخه تامین مالی این فناوری جدید را که قادر است در درمان‌های مغزی تغییری اساسی ایجاد کند تحول‌آفرین خواندند، درست همان‌طور که دستگاه آندوسکوپی حوزه پزشکی دستگاه گوارش را متحول کرد.

در حال حاضر، جراحی مغز و اعصاب بر روش‌های به‌نسبت ابتدایی متکی است و ابزارهای سخت انعطاف‌ناپذیری را شامل می‌شود که مستقیم از داخل مغز عبور داده می‌شود، روشی که هم تهاجمی است و هم می‌تواند مرگبار باشد.

ربات‌ شرکت ربوته در ابعاد یک دانه برنج‌ است و از طریق سوراخی بسیار کوچک به‌عرض ۳ میلی‌متر که با مته در جمجمه ایجاد می‌شود، وارد مغز می‌شود. این ریزربات‌ سپس قادر است از طریق شبکه برون‌سلولی مغز در مسیرهای منحنی حرکت کند تا به نقاطی در مغز برسد که دسترسی به آن‌ها دشوار است.

جوانا کارتوچی، یکی از بنیان‌گذاران و مدیر عملیاتی ارشد ربوته، به ایندیپندنت گفت: «این یعنی ریزربات‌، در مقایسه با ابزارهای موجود مانند سوزن‌های جراحی مغز یا الکترودها، کمتر تهاجمی است و آسیب کمتری می‌زند.»

«این ریزربات دارای موتوری بسیار کوچک است که به آن امکان می‌دهد میان بافت حرکت کند و طوری طراحی شده است تا مسیری هدایت‌شده را دنبال کند، که جراح مغز و اعصاب تعیین و تنظیم می‌کند، و به‌صورت لحظه‌ای ردیابی می‌شود.»

این روش کم‌تهاجم پیش از این به‌عنوان ابزار نمونه‌برداری از تومورها با‌موفقیت در حیوانات آزمایش شده است، هرچند این ربات‌ها می‌توانند مولکول‌ها را انتقال دهند، کاشت الکترود انجام دهند، و نمونه‌های داده نیز جمع‌آوری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا