زنگ خطر های «سرطان پوست» کدامند؟

بروز ضایعه‌ها و تغییر رنگ و شکل خال‌های پوستی را از مهمترین علائم هشدار دهنده سرطان پوست در افراداست

به گزارش پارسینه پلاس؛ عامل اصلی سرطان پوست قرار گرفتن در معرض آفتاب است، اگرچه عوامل دیگری مانند زمینه ژنتیکی و سابقه خانوادگی نیز بی‌تاثیر نیست.پوست‌های روشن و سفید بیش از افراد با پوست‌های تیره در معرض خطر سرطان پوست هستند و افراد دارای پوست خشک نیز بیش از سایر گروه‌ها مستعد ابتلا به سرطان پوست هستند.

درحال حاضر سه نوع سرطان پوست شناخته شده وجود دارد که شامل سرطان پوست سلول‌های قاعده‌ای یا بازال، سرطان پوست ملانوما و کارسینوم سلول اسکواموس می‌باشد و گفت: سرطان سلول‌های بازال از همه شایع‌تر بوده و کمتر از سایر موارد خطرناک است. به علاوه به طور معمول سرطان سلول‌های بازال با جراحی بهبود می‌یابد و نیازی به درمان‌های دیگر ندارد، اما دو گونه دیگر سرطان پوست در برخ موارد نیازمند سایر درمان‌ها از جمله شیمی‌درمانی نیز می‌باشد.خطر مرگ نیز در دو گروه دیگر بیشتر از سرطان سلول‌های بازال است.

مهمترین نمود سرطان پوست را ایجاد ضایعه‌هایی بر روی پوست است که در عمده موارد به سمت رنگ قهوه‌ای متمایل بوده و ظاهر نامنظم دارند و این ضایعات بدون درد، خارش و سوزش هستند اما گاهی خون‌ریزی دارند. ضمن اینکه تغییر رنگ و شکل خال‌های پوستی نیز مهم است.

تشخیص نوع سرطان پوستی ار طریق بیوپسی صورت میگیرد در مواجهه با این ضایعات تکه برداری صورت میگیردو برای تشخیص نوع سرطان به آزمایشگاه ارسال می شود

این ضایعات معمولا در سنین میانسالی به بالا و در پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگ‌ها بیشتر دیده می‌شود.

راهکارهای پیشگیری از سرطان پوست: استفاده از ضدآفتاب و مراقبت از پوست از سنین نوجوانی از مهمترین این راهکارها می باشد
افرادی که سابقه سرطان پوست داشته و جراحی کرده‌اند باید هر شش ماه یکبار جهت پیگیری به پزشک مراجعه کنند، زیرا امکان بروز ضایعات جدید وجود دارد.

زنگ خطرهای «سرطان پوست» کدامند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا