سالم‌ترین نوع پروتئین گیاهی کدام است؟

مطالعات سالم‌ترین نوع پروتئین گیاهی که می‌تواند منجر به کاهش کلسترول خون شود را معرفی کرده‌اند.

به گزارش پارسینه پلاس، مطالعه‌ای در دانشگاه آکسفورد نشان می‌دهد افرادی که می‌خواهند گوشت و لبنیات کمتری بخورند، بهتر است به جای انتخاب برگر‌های گیاهی و شیر‌های گیاهی، به سراغ لوبیا و نخود بروند!

کارشناسان هنگام بررسی ۲۴ جایگزین پروتئینی گوشت و شیر به عوامل مختلفی از جمله تأثیر آنها بر سلامت، محیط زیست و هزینه آنها توجه کردند. آنها دریافتند که غذا‌های گیاهی طبیعی مانند نخود، سویا و لوبیا بهترین عملکرد را در تمام زمینه‌ها داشتند. در مقایسه، غذا‌های فرآوری شده مانند همبرگر‌های گیاهی، گوشت گیاهی توفو و شیر‌های گیاهی ضرر بیشتری برای محیط زیست به همراه دارند و همچنین نسبت به غذا‌های فرآوری نشده هزینه بیشتری دارند.

در آخرین جایگاه گوشت‌های آزمایشگاهی قرار داشتند که البته هنوز در سراسر جهان برای مصرف افراد فروخته نمی‌شوند. محققان آکسفورد و دانشگاه کالج لندن پیشنهاد کردند تعویض گوشت یا لبنیات در کشور‌های پردرآمد با همان کالری از جایگزین‌های گیاهی گوشت یا شیر می‌تواند مرگ زودهنگام را ۵ تا ۶ درصد کاهش دهد. در میان جایگزین‌های گیاهی گوشت، بیشترین کاهش خطر مرگ زودهنگام مربوط به نخود فرنگی (۶.۱ درصد)، پس از آن لوبیا و سویا (۵.۱ درصد تا ۵.۷ درصد)، همبرگر گیاهی و توفو (۴ درصد تا ۴.۳ درصد)، سوسیس گیاهی و بیکن گیاهی (۳.۵ تا ۳.۶ درصد) بوده است.

سالم‌ترین نوع پروتئین گیاهی کدام است؟ / ترجمه

در میان شیر‌های گیاهی جایگزین، بیشترین کاهش خطر مرگ زودهنگام مربوط به شیر سویا (۵.۲ درصد) و پس از آن شیر بادام بود. بیشتر تغییرات در کاهش خطر مرگ زودهنگام با افزایش فیبر (۴۴ درصد) مرتبط بود که برای سلامتی بسیار مفید است و به دنبال آن کاهش در کلسترول بد و همچنین افزایش چربی‌های سالم و پتاسیم معدنی وجود داشت. محققان می‌گویند اگر تمام کالری‌های گوشت یا لبنیات با گزینه‌های گیاهی جایگزین شوند، مردم رژیم غذایی با چربی کمتر و فیبر بیشتری خواهند داشت.

در مورد آب و هوا، کارشناسان گفتند دامداری‌ها مسئول انتشار اکثر گاز‌های گلخانه‌ای مرتبط با مواد غذایی و به طور کلی حدود ۲۰ درصد از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در سراسر جهان را شامل می‌شود. بدون ایجاد هیچگونه تغییر در رژیم غذایی به سمت رژیم‌های غذایی گیاهی؛ تأثیرات زیست‌محیطی سیستم غذایی فعلی چالش‌های جدی برای ساکنین زمین ایجاد می‌کند و می‌تواند از مرز‌های کلیدی سیاره‌ای که تلاش می‌کنند فضای عملیاتی ایمنی تعریف کنند، فراتر رود. یافته‌های دانشمندان نشان می‌دهد غذا‌های فرآوری نشده گیاهی مانند سویا، نخود و لوبیا برای جایگزینی گوشت و لبنیات در کشور‌های با درآمد بالا مناسب هستند و در همه ابعاد عملکرد خوبی دارند.

در مقایسه، غذا‌های فرآوری شده با پایه گیاهی مانند همبرگر‌های گیاهی و شیر‌های گیاهی با مزایای آب و هوایی کمتر و هزینه‌های بیشتری نسبت به غذا‌های فرآوری نشده همراه بودند، اما همچنان مزایای زیست محیطی، بهداشتی و تغذیه‌ای قابل توجهی در مقایسه با غذا‌های حیوانی دارند. این تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسید که انتخاب حبوبات به جای گوشت و شیر «عدم تعادل تغذیه‌ای» را در کشور‌های پردرآمد مانند بریتانیا به نصف کاهش می‌دهد، مرگ‌های زودرس – به‌ویژه در اثر بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی – را تا یک دهم کاهش می‌دهد و تأثیرات زیست‌محیطی رژیم‌های غذایی را بیش از یک دوم کاهش و هزینه را بیش از یک سوم کاهش خواهد داد.

دکتر مارکو اسپرینگمن، از مؤسسه تغییرات محیطی در آکسفورد، که این مطالعه را رهبری کرد، گفت: «کاهش مصرف گوشت و لبنیات در کشور‌هایی با درآمد بالا برای محدود کردن تغییرات آب و هوا، از دست دادن تنوع زیستی و بهبود سلامت ضروری است. مطالعه ما نشان می‌دهد که طیف وسیعی از غذا‌ها و محصولات غذایی وجود دارد که می‌توانند در رژیم‌های فعلی جایگزین گوشت و لبنیات شوند.»/ فرارو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا