علت های اصلی سستی و بی حالی مداوم بدن چیست؟

احساس خستگی مفرط یا کمبود انرژی بر سلامت کلی ما تأثیر می‌گذارد. در حالی که خستگی گاه‌به‌گاه یک پاسخ طبیعی به فعالیت فیزیکی یا ذهنی بدن است، خستگی مداوم و غیر قابل توضیح می‌تواند نگران کننده باشد. خواب ناکافی یا کیفیت خواب پایین از دلایل شایع این اتفاق هستند.

به گزارش پارسینه پلاس، گاهی خستگی ممکن است علامتی از یک بیماری جسمی یا روانی باشد. در این حالت خستگی مداوم است و با استراحت برطرف نمی‌شود و به مرور پیشروی کرده و باعث کاهش انگیزه، انرژی و تمرکز فرد می‌شود. اگر احساس می‌کنید بدون دلیل خسته هستید، بهتر است برای بررسی وضعیت سلامتی به دکتر عمومی مراجعه کنید. پزشک بعد از بررسی شرایط شما در صورت نیاز شما را به متخصص مربوطه ارجاع خواهد داد. برای آگاهی بیشتر از این علامت می‌توانید مقاله دکترتو را مطالعه کنیم. در این مطلب درباره علت سستی بدن و بی حالی توضیح داده‌ایم و علت‌های ایجاد آن را شمرده‌ایم.

چرا همیشه احساس خستگی و بی حالی میکنیم؟
خستگی نوعی احساس ضعف و نداشتن انرژی در بدن است. به‌علاوه می‌تواند جسمی، روانی یا ترکیبی از هر دو باشد. تقریبا تمام افراد، در لحظاتی از زندگی، خستگی را تجربه کرده‌اند. در بیشتر مواقع گذرا بوده و به دنبال فعالیت بیش‌از‌حد، محرومیت از خواب و استرس‌های طولانی ایجاد می‌شود. اما گاهی ممکن است علامتی از یک بیماری جسمی یا روانی باشد. در این حالت خستگی مداوم بوده، با استراحت برطرف نمی‌شود و به‌مرور پیشروی کرده و باعث کاهش انگیزه، انرژی و تمرکز فرد می‌شود.
احساس خستگی و بی حالی مفرط چه علائمی دارد؟
خستگی ممکن است طیف گسترده‌ای از علایم جسمی، روانی و احساسی مثل کاهش فعالیت سیستم ایمنی، سرگیجه و سردرد یا خواب‌آلودگی را ایجاد کند. مهمترین موارد عبارت است از:

خستگی و خواب‌آلودگی مزمن
سردرد
بدن درد و کوفتگی
ضعف ماهیچه و درد عضلانی
کاهش رفلکس‌ها
اختلال در تصمیم‌گیری و قضاوت
بی‌اشتهایی
تاری دید
توهم
کاهش انگیزه
اختلال در حافظه کوتاه‌مدت
کاهش تمرکز
تغییرات خلق
خستگی بدن نشانه چیست؟ (علت بی حالی و سستی بدن چیست؟)
خستگی می‌تواند دلایل متعددی داشته‌باشد. بیشتر مواقع به دلیل کارهای روزمره و عادت‌های نادرست زندگی، مانند ورزش نکردن، اختلال بی‌خوابی و مصرف الکل ایجاد می‌شود. همچنین ممکن است علامتی از یک بیماری جسمی (مشکلات تیروئیدی یا قلبی) یا بیماری‌های روانی (افسردگی و اضطراب) بوده و نیازمند درمان باشد.

علت خستگی برای درمان علت خستگی به کدام دکتر مراجعه کنم؟
کم خونی برای درمان کم خونی باید به دکتر داخلی مراجعه کنی.
نارسایی کبدی اگر نارسایی کبدی داری به دکتر گوارش مراجعه کن!
بیماری انسدادی مزمن ریه اگر در تنفس مشکل داری، به دکتر ریه مراجعه کن!
کمبود ویتامین‌ها در صورت ضعف و بی‌حالی و کمبود ویتامین، باید به دکتر عمومی مراجعه کنی.
اضطراب و استرس اگر استرس داری و مضطرب هستی، به دکتر روانشناس یا دکتر روانپزشک مراجعه کن!
ام اس در صورتی‌که بیماری ام اس داری، به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کن!
ضعیف شدن چشم‌ها اگر تاری دید و سردرد هم داری، باید به دکتر چشم پزشک مراجعه کنی!
پرکاری و کم‌کاری تیروئید اگر غده تیروئیدت به خوبی کار نمی‌کنه، به دکتر غدد مراجعه کن!
علت خستگی بدن در زنان و مردان جوان چیست؟
عادات و شیوه‌های نادرست زندگی مانند مصرف مواد مخدر و الکل،‌ فعالیت بدنی زیاد، پرواز زدگی (اختلال جت لگ زمانی روی می‌دهد که به مکانی با اختلاف زمانی سفر کنید و دچار اختلال در برنامه‌ی خواب شوید)،‌ کم‌تحرکی،‌مصرف داروهایی مثل آنتی‌هیستامین‌ها و ضد‌سرفه‌ها، عادات غذایی ناسالم و انواع بیماری‌ها می‌توانند از مهمترین دلایل خستگی در مردان و زنان باشند.
احساس خستگی در کودکان نشانه چیست؟
بی‌حالی در کودکان بیشتر به دلیل خواب نامناسب یا فعالیت زیاد است. اما ممکن است علائمی مانند خواب‌آلودگی بیش‌ازحد با خمیازه کشیدن، تحریک‌پذیری یا بدخلقی، کاهش علاقه به فعالیت‌های روزانه، مشکل در تمرکز، کاهش هماهنگی فیزیکی، زمان واکنش کندتر و شکایت مکرر از علائم خستگی باشد.

احساس خستگی در بارداری
احساس خستگی در دوران بارداری یک اتفاق رایج است که به‌عوامل مختلفی بستگی دارد. در این زمان بدن دچار تغییرات هورمونی از جمله افزایش سطح پروژسترون می‌شود. علاوه بر این، بدن برای حمایت از کودک در حال رشد سخت کار می‌کند که منجر به افزایش مصرف انرژی می‌شود.

احساس خستگی زیاد و رنگ پریدگی
کمبودهای تغذیه‌ای مانند کمبود آهن یا ویتامین B۱۲، سندرم خستگی مزمن، اختلالات تیروئید و برخی بیماری‌های پزشکی مانند لوسمی یا بیماری کلیوی می‌توانند باعث حس …
دلیل زود خسته شدن و نفس نفس زدن چیست؟
چندین دلیل جدی برای خسته‌شدن سریع و تنگی نفس وجود دارد. اگر این علائم در هنگام استراحت یا زمانی که کمترین فعالیت بدنی را دارید رخ دهد، ممکن است نشان‌دهنده یک بیماری زمینه‌ای مانند آسم، بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD)، نارسایی قلبی یا عفونت ریه باشد.

علت خستگی و خواب آلودگی مداوم
ممکن است به علت کم خوابیدن یا بد خوابیدن به خستگی یا خواب آلودگی زیاد دچار شوید. همچنین اگر به اندازه‌ی کافی نخوابید، ممکن است که بدن شما دچار بیماری‌هایی مانند عفونت‌های حاد و مزمن هم شود. زیرا سیستم ایمنی بد شما با خواب ناکافی ضعیف می‌شود و مستعد بیماری‌های متنوع می‌گردد.
چه بیماری هایی علت سستی بدن و بی حالی هستند؟
علل شایع خستگی خواب، یک سبک زندگی ناسالم، استرس، افسردگی و مقابله با چالش‌های زندگی مانند از دست دادن یک عزیز یا مراقبت از یک کودک جدید است. در کنار این موارد برخی بیماری‌ها هم می‌توانند این عارضه را قوی‌تر کنند. خستگی مداوم، می‌تواند علامتی از یک بیماری و یا عوارض دارویی باشد یا به دنبال سایر اقدامات درمانی ایجاد شود، مانند:

اختلالات اضطرابی
سندرم خستگی مزمن (نوعی خستگی شدید که تمام بدن را احاطه کرده و فعالیت ذهنی و بدنی و توان فرد را به شدت کاهش می‌دهد. لازم است بدانید این نوع به دلیل کار، اضطراب یا بی‌خوابی رخ نمی‌دهد و همچنین با استراحت و فعالیت بدنی نیز از بین نمی‌رود)
انواع سرطان‌ها
التهاب یا عفونت‌های مزمن
بیماری‌های مزمن کلیه
دیابت
امفیزما (نوعی بیماری مزمن ریوی است که بافت ریه از بین رفته و کیسه‌های هوایی ریه بیش از اندازه گشاد می‌شوند، در نتیجه به مرور منجر به نارسایی تنفسی می‌شود. همچنین امفیزما معمولا به دنبال مصرف زیاد سیگار ایجاد می‌شود)
فیبرومیالژیا (نوعی سندرم درد عضلانی اسکلتی مزمن است)
بیماری‌های قلبی
بیماری التهابی روده (IBD)
داروها و اقدامات درمانی (مانند شیمی‌درمانی، اشعه‌درمانی، مسکن‌ها، داروهای قلبی و داروهای ضدافسردگی)
چاقی
دردهای مداوم جسمی
آسیب مغزی به دنبال ضربه
خستگی ناشی از نارسایی حاد کبد
نارسایی حاد کبد از دیگر بیماری‌هایی است که می‌تواند علت بی حالی و سستی بدن باشد. این بیماری می‌تواند با بی‌اشتهایی و تهوع هم خود را نشان دهد. بنابراین با دیدن علائم دیگر این بیماری و زردی پوست، باید به دکتر گوارش مراجعه کنید تا برای درمان اقدامات لازم انجام شوند.

کم خونی شدید علت بی حالی و سستی پاها و اندام های تحتانی
احساس خستگی بعد از فعالیت خفیف معمولا اولین علامت آنمی است. کم‌خونی می‌تواند ناشی از کمبود ویتامین ب ۱۲، بیماری تالاسمی یا نشانه های کمبود آهن باشد. آنمی علت‌های مختلفی دارد و یکی از علائم آن خستگی است.

هر کدام از این علت‌ها که ایجاد کم خونی کنند را باید با دقت بیشتر بررسی کرد و برای درمان آن به دکتر مراجعه کرد. زیرا خستگی ناشی از کم‌خونی بسیار آزاردهنده است و می‌تواند در انجام فعالیت‌های روزانه باعث بروز مشکل شود.
بیماری انسدادی مزمن ریه علت سستی و بی حالی بدن
بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) یکی از بیماری‌های ریوی است که به علت تنفس هوای آلوده یا در معرض دود سیگار بودن به مقدار زیاد، ایجاد می‌شود. برای درمان این مشکل باید به دکتر ریه مراجعه کنید. بیماری انسدادی مزمن ریه می‌تواند به سرطان ریه تبدیل شود.

خستگی، اضطراب و افسردگی
افسردگی یک بیماری روانی ناتوان‌کننده است و می‌تواند باعث کاهش کیفیت زندگی شود. این بیماری می‌تواند در روتین زندگی شما تاثیرگذار باشد و زندگی شما را مختل کند. یکی از علائم جسمی افسردگی و در بعضی موارد اختلالات اضطرابی، ایجاد حس خستگی است. برای مواجهه با این مشکل، باید به دکتر روانشناس و دکتر روانپزشک مراجعه کنید.

استرس یکی از مشکلاتی است که بسیاری از ما را عاصی کرده‌است. این اختلال می‌تواند انجام فعالیت‌های روزانه‌ی ما را مختل کند و باعث بروز خستگی در بدن شود. استرس همچنین می‌تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و ما را مستعد ابتلا به بیماری‌های دیگر بکند.

پرکاری تیروئید، علت بی حالی و خستگی مداوم
پرکاری تیروئید، با افزایش سوخت‌و‌ساز بدن ممکن است موجب خستگی شود. هنگامی که تیروئید شما پرکار باشد، بدن شما بیش از اندازه سوخت و ساز می‌کند و همین مسئله باعث کاهش انرژی، بی‌حالی و خستگی بدن می‌شود. برای درمان این مشکل باید به دکتر غدد مراجعه کنید.

کم کاری تیروئید و خستگی مفرط
کم‌کاری تیروئید، کاهش انرژی بدن موجب خستگی نیز می‌شود. هنگامی که تیروئید شما به خوبی کار نکند، بدن شما به اندازه‌ی کافی انرژی مصرف نمی‌کند. از طرفی سوخت‌‌وساز بدن به خوبی کار نمی‌کند و باعث بروز خستگی در بدن می‌شود. برای درمان این مشکل باید به دکتر غدد مراجعه کنید.

علت های اصلی سستی و بی حالی مداوم بدن چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا