
فرش ایرانی باشکوه زیر پای ترامپ درخشید+ تصاویر
هزار و ۲۰۰ بافنده ایرانی بزرگترین فرش دستباف جهان را به مدت یک سال و ۱۵ روز در دو شیفت هشت ساعته بافتند
به گزارش پارسینه پلاس، در دل مسجد باشکوه شیخ زاید در ابوظبی، فرشی گسترده شده که نهتنها نماد هنر ایرانی است، بلکه عنوان بزرگترین فرش دستباف جهان را نیز به خود اختصاص داده است. این فرش عظیم که در شبستان اصلی این مسجد قرار دارد، اثری بینظیر از هنر طراحان و بافندگان هنرمند ایرانی است.
ابعاد این فرش ابتدا حدود شش هزار مترمربع بود، اما پس از برشهایی برای تطبیق با ابعاد کف مسجد. در ابعاد نهایی پنج هزار و ۶۲۷ مترمربع تثبیت شد.
برای بافت آن، نزدیک به ۳۰ تن پشم و ۱۵ تن پنبه استفاده شده که ۷۰ درصد پشم از نیوزیلند و ۳۰ درصد دیگر از ایران تهیه شده است. این فرش را حدود یک هزار و ۲۰۰ بافنده در ۹ قطعه مجزا بافتند. که پس از تکمیل، به ابوظبی منتقل و در محل بههم دوخته شد.
این فرش ۳۵ تن وزن و دو میلیارد و ۲۶۸ میلیون گره دارد. طراحی دستی آن با نقشه ترنج و حاشیه درباری هشت ماه به طول انجامید. طراح این اثر هنری عظیم علی خلیقی، هنرمند برجسته ایرانی و نویسنده کتاب «قالی و قلم»، از طراحان فرش ایرانی، است که این هنر را نزد استادانی چون عیسی خان بهادری و احمد ارچنگ آموخت.
این فرش دستباف ۹ مرداد ۱۳۸۶ پیش از انتقال به مقصد نهایی، در مصلی تهران به نمایش گذاشته شد.
به گزارش ایرنا، هزار و ۲۰۰ بافنده منتخب از روستاهای باغشن. اردوغش و یوسفآباد نیشابور این قالی شش میلیون دلاری را که در مجموعه رکوردهای جهانی «گینس» بهعنوان بزرگترین فرش دستباف جهان ثبت شد. به مدت یک سال و ۱۵ روز در دو شیفت هشت ساعته بافتند.


