فواید شگفت انگیز ورزش شبانه برای افراد چاق
چه زمانی از شبانه روز باید ورزش کرد؟ بر اساس تحقیقات جدید، برای افراد چاق، ورزش شبانه ممکن است بسیار مفیدتر باشد.
به گزارش پارسینه پلاس ، مطالعهای که در مجله Diabetes Care منتشر شد، شامل اطلاعاتی از نزدیک به ۳۰۰۰۰ فرد مبتلا به چاقی بود که ۱۰ درصد از آنها دیابت نوع ۲ نیز داشتند.
محققان به این نتیجه رسیدند که شرکتکنندگانی که بیشتر تمرینات هوازی خود را بین ساعت ۶ بعد از ظهر و نیمه شب انجام دادند، کمترین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و مرگ زودرس را داشتند.
امانوئل استاماتاکیس، نویسنده این مطالعه گفت: در حالی که ما نیاز به انجام تحقیقات بیشتری برای ایجاد پیوندهای علنی داریم، این مطالعه نشان میدهد که زمان فعالیت بدنی میتواند بخش مهمی از توصیهها برای مدیریت چاقی و دیابت نوع ۲ در آینده و بهطور کلی مراقبتهای پیشگیرانه باشد». اگرچه ورزش در شب میتواند مزایای سلامتی بیشتری برای افراد مبتلا به چاقی و دیابت نوع ۲ داشته باشد، متخصصان تاکید کردند که هر زمان که بتوانید ورزش کنید خوب است.
چگونه زمان ورزش ممکن است بر سلامت تأثیر بگذارد؟
تحقیقات دیگر قبلاً ارتباطی بین ورزش عصرگاهی و مزایای سلامتی اضافه برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ پیدا کرده بودند. اما محققان این مطالعه جدید میخواستند بررسی کنند که چگونه زمانبندی یک تمرین ممکن است در بلندمدت بر سلامت افراد تأثیر بگذارد.
محققان بر دادههای ۲۹۸۳۶ نفری که در پایگاه داده بیوبانک انگلستان ثبت نام کرده بودند، تکیه کردند. همه آنها چاقی داشتند و حدود ۳۰۰۰ نفر نیز دیابت نوع ۲ داشتند. میانگین سنی شرکتکنندگان حدود ۶۲ سال بود و حدود ۵۳ درصد آنها زن بودند.
به مدت یک هفته، شرکتکنندگان بهطور مداوم از شتابسنج مچ دست استفاده میکردند تا محققان بتوانند فعالیت بدنی متوسط تا شدید (MVPA) هر فرد را به دقت ردیابی کنند. این فعالیت بدنی شامل طیفی از حرکات است که ضربان قلب فرد را بالا میبرد؛ از باغبانی یا پیادهروی سریع گرفته تا دوچرخهسواری یا دویدن.
با استفاده از این دادهها، محققان به تعداد دفعاتی که شرکتکنندگان تمرین میکردند، نگاه کردند و آنها را بر اساس اینکه بیشترین MVPA خود را در صبح، بعدازظهر یا عصر انجام داده بودند، در سه دسته مختلف قرار دادند.
پس از ردیابی سلامت شرکتکنندگان به مدت نزدیک به هشت سال، محققان به این نتیجه رسیدند کسانی که بیشتر MVPA خود را در شب انجام میدهند، کمترین خطر مرگ و میر ناشی از همه علل، بیماریهای قلبی عروقی و بیماری میکروواسکولار را دارند که نوعی بیماری قلبی است که بر روی شاخههای کوچکتر عروق تأثیر میگذارد و آنها را خاموش میکند.
محققان گفتند که این یافتهها در شرکتکنندگانی که هم چاقی و هم دیابت نوع ۲ داشتند منعکس شد. در واقع، ورزش عصرگاهی در این گروه حتی بیشتر با مرگ و میر کمتر و عوارض قلبی عروقی مرتبط بود.
اگرچه MVPA شبانه با بیشترین مزایای سلامتی همراه بود، اما ورزش کردن در هر زمانی از روز همچنان با خطر کمتر این عوارض جانبی در مقایسه با عدم ورزش هوازی مرتبط بود.
این مطالعه مشاهدهای بود، به این معنی که ممکن است مستعد سوگیری بوده باشد، و ثابت نکرد که ورزش در شب باعث کاهش احتمال مرگ و میر ناشی از همه علل، بیماریهای قلبی عروقی یا بیماریهای میکروواسکولار میشود.
کارشناسان دقیقاً نمیدانند چرا ورزش کردن در شب با این فواید همراه است اما آنها میگویند که به نظر میرسد فعالیت بدنی شبانه ممکن است منجر به کاهش میزان گلوکز در صبح شود که ممکن است مزایای متابولیک را به همراه داشته باشد.
محققان گفتند که تحقیقات بیشتری باید انجام شود تا رابطه بین ورزش شبانه و کاهش خطر مرگ و میر و بیماری قلبی کشف شود.
آیا باید برنامه تمرینی خود را تغییر دهید؟
به طور کلی، بزرگسالان باید ۱۵۰ دقیقه MVPA در طول هفته، علاوه بر دو روز تمرین تقویت عضلات انجام دهند. این کار میتواند به پنج تمرین ۳۰ دقیقهای تقسیم شود.
بنابراین اگر فردی مبتلا به دیابت نوع ۲ یا چاقی بتواند آن ورزش را بین ساعت ۶ بعد از ظهر و نیمه شب انجام دهد، ممکن است بیشتر از تاثیر مثبت آن سود ببرد.
دکتر امیلی نوسووا، استادیار غدد درون ریز در بیمارستان مانت سینا گفت: البته این برنامه ممکن است برای همه واقع بینانه نباشد. دلایل بیشماری وجود دارد که باعث میشود در شب ورزش کردن ممکن است برای افراد دشوار باشد.
او گفت: من همیشه به بیماران میگویم که از شما انتظار ندارم ورزشهای گران یا دشوار انجام دهید. در عوض فعالیت بدنی در هر زمانی از روز میتواند مفید باشد.
نوسووا گفت: اکثریت قریب به اتفاق بیماران من شغل کم تحرکی دارند. این واقعیت فرهنگ و سبک زندگی کنونی ماست. اگر راهی وجود دارد که بتوانید ساعتی یک بار بلند شوید و راه بروید یا از پله ها بالا بروید، پس باید حتما این کار را انجام دهید.
او گفت: به همین منظور، مهم است که توصیههای کلی که ممکن است افراد را از ورزش در زمانی که ممکن است برایشان دشوار باشد، ارائه نکنید. در واقع این به خود بیمار بستگی دارد که در صورت امکان، جدا از زمان، بتواند تحرک داشته باشد.
به گفته کارشناسان، اگر فردی به دنبال این است که فعالیت بدنی بیشتری را در برنامه روزانه خود چه در شب و چه در روز قرار دهد، هنگام برنامهریزی برای شروع، باید به چند نکته توجه داشته باشد.
نوسووا گفت: برای افرادی که ورزش نمیکنند، توصیه میکنم با مقداری نظارت شروع کنند، مانند یک مربی شخصی یا دوستی که میتواند به نظارت بر علائم حیاتی مانند فشار خون و ضربان قلب آنها کمک کند.
او افزود که این امر به ویژه برای افراد مبتلا به اضافه وزن، چاقی یا دیابت نوع ۲ صادق است، زیرا ممکن است بیماریهای دیگری مانند فشار خون بالا داشته باشند که میتواند تحت تاثیر ورزش قرار گیرد. فریبی گفت: اگر افراد متوجه سرگیجه، تپش قلب میشوند یا احساس میکنند دیگر نمیتوانند ادامه دهند، همیشه باید مکث کنند.
همچنین خوب است که با پزشک خود در هنگام شروع تمرینات ورزشی جدید صحبت کنید تا آنها بتوانند علائم هشدار دهنده خاصی را بررسی کنند.