معجزه نوشیدن آب برای پیشگیری و درمان بیماری ها

شواهد گردآوری‌شده در یک بررسی جدید نشان می‌دهند که توصیه به نوشیدن هشت لیوان در آب در روز واقعاً ممکن است برای شما خوب باشد.

به گزارش پارسینه پلاس به نقل از همشهری آنلاین گروهی از پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو (UCS) با تجزیه و تحلیل‌های داده‌های ۱۸ کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی شده در این باره به این نتیجه رسیده‌اند، می‌گویند.

دکتر بنجامین بریرِ، سرپرست این بررسی و رئیس بخش اورولوژی این دانشگاه می‌گوید: «ما می‌خواستیم نگاه دقیق‌تری به این موضوع بکنیم و تا جایی که ما می‌دانیم این نخستین بررسی است که مزایای مصرف آب بر پیامدهای بالینی را به طور گسترده ارزیابی می‌کند.»

این پژوهشگران یافته‌هایشان را در ژورنال JAMA Network Open منتشر کرده‌اند.

بهترین شواهد مبنی بر اینکه مصرف مقدار زیادی آب برای شما مفید است، از مطالعاتی به دست آمده است که به نقش آب در پیشگیری از سنگ کلیه و همچنین کمک به کاهش وزن افراد اشاره می‌کند.

اگر قبلاً دچار سنگ کلیه شده‌اید، شواهد نشان می‌دهند که نوشیدن هشت لیوان آب (حدود ۲ لیتر آب) در روز می‌تواند به جلوگیری از عود آن کمک کند (هر لیوان آب معادل ۲۵۰ سی سی یا میلی‌لیتر آب)

یافته‌های این بررسی نشان داد که نوشیدن شش لیوان یا بیشتر آب در روز به کاهش وزن اضافه به بزرگ‌سالان کمک می‌کند، اما در نوجوانان نوشیدن آب در حد هشت لیوان در روز هم به کاهش وزن کمکی نکرده بود.

همچنین این بررسی نشان داد که اگر بزرگ‌سالان مصرف آب خود را افزایش دهند، فراوانی سردردهایشان کاهش می‌یابد و بررسی‌های دیگر هم نشان داده‌اند که مصرف آب زیاد می‌تواند به پیشگیری از میگرن و عفونت‌های دستگاه ادراری کمک کند.

مصرف حدود چهار لیوان آب در روز به افراد مبتلا به دیابت کمک کرده بود تا قند خون خود را کنترل کنند.

داده‌ها همچنین نشان داد که نوشیدن آب بیشتر همچنین به بزرگ‌سالان جوان کمک می‌کند تا فشارخون خود را کاهش دهند و به حد سالم برسانند.

البته این پژوهشگران هشدار می‌دهند که نوشیدن آب زیاد ممکن است برای همه افراد مناسب نباشد.

دکتر بریر گفت: ‌«می‌دانیم که کم‌آبی بدن، به ویژه در افرادی که سابقه سنگ کلیه یا عفونت ادراری دارند، زیان‌بار است. از سوی دیگر، فردی که دچار تکرر ادرار گاه‌گاهی هستند، ممکن است از نوشیدن کمتر آب سود ببرد. بنابراین رویکرد واحدی برای مصرف آب برای همه افراد وجود ندارد.»

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا