معیارهایی که هر کسی برای انتخاب یک همسر مناسب
یک دکترای مشاوره خانواده به بیان راهکارهایی برای انتخاب یک همسر مناسب پرداخت.
به گزارش پارسینه پلاس، دکتر محمدسجاد صیدی به مناسبت هفته ازدواج در خصوص معیارهای انتخاب همسر مناسب، اظهار کرد: یکی از معیارهای مهم برای انتخاب همسر تمایزیافتگی است، به این معنا که جوانان کسی را به عنوان همسر انتخاب کنند که به میزانی از پختگی عقلانی رسیده باشد که تصمیمهای عقلانی بگیرد و مبتنی بر احساسات عمل نکند. البته این به این معنا نیست که جوانان برای ازدواج دیرتر اقدام کنند، چراکه فرد در سنین پائین هم میتواند به مرحله تمایزیافتگی برسد.
عضو هیات علمی گروه مشاوره دانشگاه رازی کرمانشاه در پاسخ به این سوال که جوانان در انتخاب همسر تا چه میزان به تفاوتهای فرهنگی توجه داشته باشند، گفت: هرچند تفاوتهای فرهنگی بین زوجین میتواند چالشهایی را در زندگی آنها بوجود بیاورد، اما این چالشها قابل حل هستند و چنان مشکل ساز نخواهد بود. زمانی که دو جوان از دو فرهنگ، زبان و قومیت مختلف باهم ازدواج می کنند، هرچند در ابتدای زندگی چالشهایی دارند، اما به مرور زمان به مفاهمه و درک مشترک خواهند رسید و حتی به رشد همدیگر کمک خواهند کرد.
صیدی در ادامه در خصوص معیار مسائل اقتصادی برای ازدواج جوانان نیز گفت: اگر مرد از نظر اقتصادی نسبت به خانواده همسر خود در سطح بالاتری و یا هر دو در یک سطح قرار داشته باشد، مشکلی نخواهد داشت، اما اگر سطح اقتصادی خانواده زن از مرد بالاتر باشد، باید بررسی شود که میزان قدرت روانشناسی آن مرد در چه حدی قرار دارد. به این معنا که مرد نباید انسانی ضعیف باشد، بتواند تصمیم گیریهای درست در زندگی داشته باشد، احساسات را درگیر مسائل زندگی خود نکند، معطل تصمیم گیری دیگران نباشد و قدرت لازم را برای اداره زندگی داشته باشد.
وی با تاکید براینکه جوانان پیش از ازدواج باید شناخت خوبی نسبت به هم پیدا کنند، افزود: باتوجه به اینکه تعارضات و دعواهای بین زن و شوهر در شروع زندگی همه زوجین وجود دارد، بنابراین جوانان بویژه بانوان باید کسی را به عنوان همسر انتخاب کنند که هیجانات خود را کنترل کند و در هنگام عصبانیت، خشم و نفرت بتواند بر احساسات خود تسلط داشته باشد، چرا که زوجین در هنگام بگو مگو با همسرشان ممکن است راههای مختلفی را در پیش بگیرند، عدهای از آنها هنگام دعوا برای چندساعتی از همسرشان فاصله میگیرند تا هر دو آرام شوند که این بهترین عملکرد است، اما برخی از آنها برای درد دل کردن به سراغ اطرافیان میروند، اطرافیانی که گاها با حرفهای خود آتش اختلافات بین زن و شوهر را گستردهتر میکنند.
این دکترای مشاوره خانواده اضافه کرد: برخی دیگر نیز همسر خود را کتک میزنند و گاهی نیز یکی از زوجین در هنگام دعوا اقدام به خودزنی و آسیبزدن به خود میکند که این نشان میدهد این افراد هنوز در مرحله پائینی از تمایزیافتگی قرار دارند.
وی تاکید کرد: یکی از بهترین راهها برای شناخت همسر پیش از ازدواج، انجام تحقیقات محلی و پرس و جو از دوستان و آشنایان و نیز مراجعه به مراکز مشاوره ازدواج است که میتوانند زوجین را راهنمایی کنند که فرد مقابلشان در چه سطحی از تمایز یافتگی قرار دارد.
منبع: ایسنا