ناسا توضیح می‌دهد: فضانوردان چگونه با جاذبه صفر در فضا می‌خوابند؟

خوابیدن در فضا برای بسیاری از فضانوردان نه‌تنها ممکن است، بلکه حتی «آرام‌بخش» هم هست. دانشمندان ناسا (NASA) درباره شیوه‌های خواب در بی‌وزنی توضیح می‌دهند.

به گزارش پارسینه پلاس،  آیا تا به حال آن حس بعد از یک شب بیرون رفتن را تجربه کرده‌اید. که وقتی در تخت دراز می‌کشید، احساس می‌کنید روی موج‌های دریا شناور هستید؟

یا شاید وقتی کمی بیش از حد خسته‌اید، هر بار که چشمان‌تان را برای خوابیدن می‌بندید، احساس می‌کنید در حال صعود به فضا هستید؟

حال تصور کنید که کاملاً هوشیار هستید اما باید در چنین شرایطی تلاش کنید بخوابید.

برای ما انسان‌های زمینی، ایده خوابیدن در حالت بی‌وزنی ممکن است عجیب به نظر برسد. اما شاید این سؤال به ذهن‌تان خطور کرده باشد که آیا واقعاً خوابیدن برای فضانوردان در فضا آسان‌تر است؟

ناسا توضیح می‌دهد: فضانوردان چگونه با جاذبه صفر در فضا می‌خوابند؟

بررسی علمی خواب در فضا

دانشمندان ناسا توضیح داده‌اند که فضانوردان چگونه در حالت بی‌وزنی به خواب می‌روند. اریک فلین-اوِنز (Erin Flynn-Evans) و ریچل جنسن (Rachel Jansen) دو پژوهشگر ناسا هستند که روی تأثیرات پروازهای فضایی بر الگوهای خواب فضانوردان تحقیق می‌کنند.

جنسن توضیح می‌دهد که در فضا، فضانوردان واقعاً فقط «شناور می‌مانند» و می‌توانند روش دلخواه خود را برای خوابیدن انتخاب کنند.

او به روزنامه واشنگتن پست (Washington Post) گفت: «آن‌ها خود را به یکی از سطوح می‌بندند — و این سطح می‌تواند هر جایی باشد چون در فضا بالا یا پایین معنایی ندارد.»

او ادامه داد: «وضعیت خواب در فضا شبیه به حالت زامبی (Zombie pose) است، به‌گونه‌ای که دست‌ها به‌طور ناخودآگاه تا ارتفاع شانه بالا آمده و در هوا معلق می‌مانند.»

برای جلوگیری از اینکه مثل زامبی به نظر برسند، برخی از فضانوردان دست‌های خود را نیز می‌بندند.

فضای شخصی برای خواب بهتر

همچنین برای حذف نور و حواس‌پرتی، همان‌طور که انتظار می‌رود، اغلب از ماسک چشم استفاده می‌کنند.

جنسن افزود که اکنون در ایستگاه فضایی بین‌المللی «کابین‌های شخصی خدمه» ایجاد شده‌اند که دارای تنظیم دمای بهتر و قابلیت کاهش نور و صدا هستند.

او توضیح داد: «ما درباره برنامه‌های خواب فضانوردان مشاوره می‌دهیم، که در حال حاضر شامل ۸/۵ ساعت فرصت برای خواب است.»

«ما همچنین توصیه می‌کنیم که قبل از خواب نور محیط کم شود، تا فضانوردان بتوانند ریتم شبانه‌روزی منظم داشته باشند — ریتمی که ممکن است به‌واسطه عوامل مختلف در فضا مختل شود.»

خوابیدن در بی‌وزنی: تجربه‌ای لذت‌بخش

فلین-اوِنز گفت که برخی از فضانوردان واقعاً احساس می‌کنند که خوابیدن در شرایط بی‌وزنی «آرام‌بخش» است.

او توضیح داد: «در فضا، همه‌چیز کمی آرام می‌شود، و اغلب این حس خوبی ایجاد می‌کند.»

«واقعاً یادم نمی‌آید کسی به من گفته باشد که از خوابیدن در فضا لذت نبرده است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا