نکات مهمی که خانواده دختر باید در خواستگاری رعایت کنند
در مطلب زیر درباره وظایف خانواده دختر در جلسه خواستگاری و این که خانواده دختر در مجلس خواستگاری چگونه رفتار کنند، بیشتر صحبت میکنیم.
به گزارش سبک ایده آل به نقل از بیتوته، نوع برخورد خانواده دختر با خواستگار نشان دهنده شخصیت خانوادگی آنها است. معمولا مرحله اول خواستگاری تماس مادر پسر برای مطرح کردن خواستگاری و گرفتن اجازه از خانواده عروس برای مشخص کردن روز خواستگاری است. در این تماس تلفنی رسمی، مادر داماد آینده، پسرش را معرفی کرده و برای تاریخ و ساعت خواستگاری از خانواده عروس آینده کسب اجازه میکند.
•خانواده عروس باید در نهایت احترام، تقاضای فرصتی برای مطرح کردن موضوع با دختر و پدرش بنمایند و در کمتر از ۱۲ – ۲۴ ساعت نتیجه مشورت را به خانواده پسر به صورت تلفنی اطلاعت دهند. لحن شما هنگام صحبت کردن بهتر است همراه با ادب و احترام باشد و حالت امر و نهی نداشته باشد.
• صحبت کردن تلفنی: همیشه قبل از برگزاری جلسه خواستگاری، خانواده داماد برای کسب اجازه و مطرح کردن خواستگاری وپیش قدم شده و تلفنی تماس میگیرند. خانواده دختر باید در نهایت احترام فرصتی برای مطرح کردن موضوع با پدر خانواده و دخترشان بگیرند و برای اطلاع دادن مشورتشان تماس تلفنی بعدی را نهایت ۱۲ – ۲۴ ساعت بعد هماهنگ کرده یا خودشان با منزل آنها تماس بگیرند یا از مادر پسر بخواهند که دوباره در زمان مشخص با آنها تماس بگیرد. از پرسیدن سوالات بیشتر از جمله داشتن خانه و ماشین، اجتناب کنید و به توضیحات خواستگار بسنده نمایید.
• استقبال مناسب از خواستگار: خانواده دختر باید به استقبال خانواده داماد بروند و آنها را به داخل راهنمایی کنند و در بالای مجلس بنشانند و سپس به تعارفهای معمول بپردازند.
• گرفتن دسته گل: در برخی خانوادهها دسته گل را به دختر خانم و در برخی دیگر به والدین او میدهند. درباره گرفتن دسته گل و شیرینی از قبل با هم هماهنگ شوید.
• شلوغ نکردن خواستگاری: در مجلس خواستگاری حضور پدر و مادر کافی است، ولی اگر پدر مادرتان کم حرف هستند حتما یک شخص سوم که بتواند مجلس را به دست بگیرد را به خواستگاری دعوت کنید. فرایند شناخت و آشنایی در خواستگاریهای خلوت بهتر انجام میشود.
• بیش از حد صمیمی نشوید: در جلسه خواستگاری رفتار رسمی داشته باشید و بیش از حد صمیمی نشوید. قرار نیست خانواده داماد از گذشته شما و رازهای خانوادگیتان آگاه شوند. در اختیار قرار دادن جزئیات بیش از حد کار اشتباهی است.
• لباس مناسب خواستگاری: لباس خواستگاری باید مطابق فرهنگ خانواده باشد، در برخی خانوادهها پوشیدن چادر مرسوم است و در برخی دیگر مانتو روسری و برخی دیگر حجاب ندارند، ولی در هر حال پوشش خواستگاری باید رسمی و نسبتا پوشیده و به دور از فخر فروشی باشد.
• پذیرایی از خواستگار: پذیرایی و صرف چای در جلسه خواستگاری برای کاهش استرس و تسلط بر شرایط بسیار عالی است. پذیرایی را از افراد مسنتر شروع کنید. یک شاخه گل در سینی کنار چای قرار دهید. دسته گل خواستگار را داخل گلدان یا روی میز در معرض دید قرار دهید.
• بدرقه کردن خانواده داماد: هنگام خداحافظی بهتر است خانواده پسر را تا در ورودی بدرقه نمایید. این کار شما نشان دهنده احترام قائل شدن شما برای خانواده پسر است.
صحبت کردن خانواده دختر در مجلس خواستگاری
-لحن صحبت کردنتان بدون تحقیر، پرخاش یا طلبکاری باشد.
– از گزافه گویی و شاخ و برگ دادنهای غیر ضروری اجتناب کنید.
– اولویتها و خط قرمزهایتان را صادقانه بیان کنید.
– دروغ نگویید.
– برای ارزیابی موضوعاتی که برایتان اهمیت دارد به جای سوال پرسیدن مستقیم، نظر خواهی کنید.
– نه خیلی خشک و رسمی باشید و نه زیاد بخندید.
– به یک نقطه زل نزنید یا سرتان را پایین نیندازید.
– برای تاکید روی صحبت بزرگترها از زبان بدن کمک بگیرید.
– وسط حرف هم نپرید.
خیلی بلند یا خیلی آرام حرف نزنید.