هر روز یک لیوان شیر بخورید از این بیماری کشنده در روده در امان می مانید

محققان در یکی از بزرگ‌ترین پژوهش‌ها درباره ارتباط رژیم غذایی با سرطان روده دریافتند مصرف روزانه 300 میلی‌گرم کلسیم (تقریباً یک لیوان شیر) با 17 درصد کاهش خطر این بیماری مرتبط است.

به گزارش پارسینه پلاس، نقل از گاردین و مقاله منتشرشده در نیچر، محققان دانشگاه آکسفورد دریافتند مصرف ۳۰۰ میلی‌گرم کلسیم در روز، تقریباً یک لیوان شیر، خطر ابتلا به سرطان روده را ۱۷ درصد کاهش خواهد داد؛ البته منابع غیرلبنی کلسیم مانند شیر سویا نیز اثر مشابهی دارند. محققان در این مطالعه فرضیه‌هایشان را در بیش از نیم میلیون زن طی ۱۶ سال تجزیه‌وتحلیل کردند.

سرطان روده سومین سرطان شایع جهان است که سالانه تقریباً یک‌میلیون نفر جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست می‌دهند. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۴۰ موارد جدید ابتلا به این سرطان به ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برسد. به‌دلایلی که هنوز مشخص نیست، سرطان روده در افراد جوان در سراسر جهان به‌شدت درحال افزایش است.

ارتباط مصرف شیر با سرطان روده
در این پژوهش، محققان داده‌های بیش از ۵۴۲ هزار زن را در دوره‌ای ۱۶ ساله بررسی کردند. این داده‌ها شامل مجموعه‌ای از اطلاعات رژیم غذایی و سلامتی زنان در بریتانیا بود. در دوره‌ای که محققان وضعیت این زنان را ارزیابی کردند، ۱۲ هزار ۲۵۱ زن به سرطان کولورکتال یا روده بزرگ مبتلا شدند. محققان سپس اثرات ۹۷ غذای مختلف را بر خطر سرطان روده بررسی کردند.

پژوهشگران پس از تنظیم فاکتورهایی ازجمله سبک زندگی، شاخص توده بدنی، عادات سیگارکشیدن و سابقه خانوادگی سرطان روده، به این نتیجه رسیدند که دریافت ۳۰۰ میلی‌گرم کلسیم در روز به‌طور متوسط ​​۱۷ درصد خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد.

البته این مقدار کلسیم علاوه‌بر شیر، در منابع غیرلبنی مانند برخی سبزیجات یا توفو (پنیر سویا) نیز یافت می‌شود اما کلسیم موجود در بستنی و پنیرهای لبنی چنین فوایدی نداشت و محققان نیز نتوانستند اثرات مکمل‌های کلسیم بر ریسک این بیماری را بررسی کنند.

این پژوهش همچنین نشان داد مصرف الکل و گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش می‌دهد. محققان می‌گویند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ به‌ازای هر ۱۰۰ گرم مصرف روزانه گوشت قرمز و الکل، می‌تواند ۲۹ درصد افزایش یابد.

به گفته محققان، کلسیم می‌تواند به اسیدهای صفراوی در روده بزرگ متصل شود و اثرات بالقوه سرطان‌زایی آنها را کاهش دهد. همچنین می‌تواند از پوشش روده بزرگ برابر این اسیدها و سایر مواد بالقوه مضر محافظت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا