هزاران مرگ ناشی از بیماری های قلبی به دلیل نگهدای غذا در ظروف پلاستیکی

مواجهه با دی‌ئی‌اچ‌پی در سال ۲۰۱۸ در مرگ ۳۶۸ هزار و ۷۶۴ مرد و زن ۵۵ تا ۶۴ ساله در جهان نقش داشته است.

به گزارش پارسینه پلاس، یک مطالعه جدید نشان داده که مواد شیمیایی مصنوعی به نام فتالات‌ها که در محصولاتی مانند ظروف پلاستیکی نگهداری غذا، شامپو، لوازم آرایش، عطر و اسباب‌بازی‌های کودکان یافت می‌شوند، احتمالا عامل بیش از ۱۰ درصد مرگ‌ومیر مردان و زنان ۵۵ تا ۶۴ ساله در سراسر جهان در سال ۲۰۱۸ به دلیل بیماری‌های قلبی بوده‌اند.

سی‌ان‌ان به نقل از دکتر لئوناردو ترسانده، نویسنده ارشد این مطالعه و استاد پزشکی اطفال و بهداشت جمعیت دانشکده پزشکی گروسمن دانشگاه نیویورک، توضیح می‌دهد که فتالات‌ها در واقع به ایجاد التهاب در شریان‌های کرونری کمک می‌کنند؛ آنچه می‌تواند بیماری‌های موجود را تسریع کند و به مشکلات حاد و مرگ‌ منجر شود.

در مطالعات قبلی به ارتباط فتالات‌ها با مشکلات باروری مانند بدشکلی‌ اندام‌های تناسلی و نهان‌بیضگی در نوزادان پسر و کاهش تعداد اسپرم و سطح تستوسترون در مردان بالغ اشاره شده است. مطالعاتی هم وجود دارند که فتالات‌ها را با آسم، چاقی دوران کودکی و سرطان مرتبط می‌دانند. به گفته ترسانده، فتالات‌ها ترشح تستوسترون را مختل می‌کنند و تستوسترون پایین در مردان، عامل پیش‌بینی‌کننده ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی در بزرگسالی است.

فتالات‌ها که به دلیل فراوانی بالا در محصولات مصرفی آن‌ها را «مواد شیمیایی در همه‌جا موجود» می‌نامند، در همه جا از لوله‌های پی‌وی‌سی و کفپوش‌ها و محصولات مقاوم در برابر باران و لکه گرفته تا لوله‌های تجهیزات پزشکی و شلنگ‌ باغبانی و برخی اسباب‌بازی‌های کودکان وجود دارند، زیرا پلاستیک را انعطاف‌پذیرتر و آن را در برابر شکستگی مقاوم‌تر می‌کنند.

استفاده از آن‌ در ساخت ظروف بسته‌بندی موادغذایی، مواد شوینده، لباس‌ها، مبلمان و پلاستیک‌های خودرو نیز رایج است. همچنین به محصولات مراقبت شخصی مانند شامپو، صابون، اسپری مو و لوازم آرایشی اضافه می‌شوند تا ماندگاری عطر آن‌ها بیشتر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا