
همه چیز درباره عوارض و موارد مصرف قرص نوافن
نوافن ترکیبی از استامینوفن، ایبوپروفن و کافئین میباشد. این دارو در درمان دردهای خفیف تا متوسط ناشی از سر درد، دندان درد و ... کاربرد دارد.
به گزارش پارسینه پلاس، کپسول نوافن به عنوان یک مسکن خوب برای سردرد و بدن درد به شمار می آید. این دارو ترکیبی از استامینوفن، ایبوپروفن و کافئین می باشد. به این صورت که هر عدد کپسول نوافن دارای ۳۲۵ میلی گرم استامینوفن، ۴۰ میلی گرم کافیین و ۲۰۰ میلی گرم ایپوبروفن می باشد. کافئین محرک خفیف دستگاه عصبی مرکزی است و عروق خونی مغز را منقبض می کند و این اثر ممکن است به رفع سردرد کمک نماید. اثرات ضد درد و ضد تب این دارو نیز مربوط به استامینوفن و ایبوپروفن می باشد.
کافئین به خوبی از دستگاه گوارش جذب می شود و نیمه عمر آن ۴-۳ ساعت است. اتصال آن به پروتئین های پلاسما کم است و متابولیسم آن عمدتا کبدی است. استامینوفن و ایبوپروفن نیز به خوبی از دستگاه گوارش جذب می شوند و متابولیسم هر دو کبدی است. استامینوفن به مقدار ناچیز و ایبوپروفن ۹۹ درصد به پروتئین پلاسما پیوند می یابد.
عوارض احتمالی مصرف نوافن
بثورات جلدی، درماتیت آلرژیک، اختلالات خونی و پانکرات از عوارض جانبی پس از مصرف طولانی است.
صدمات کبدی به دلیل مصرف بیش از حد داروهای حاوی استامینوفن ایجاد می گردد.
ناراحتی دستگاه گوارش نظیر تهوع، اسهال و گاهی خونریزی و زخم ممکن است ایجاد گردد.
از عوارض داروی ایپوبروفن می توان به احتمال بروز سردرد، سرگیجه، اختلالات شنوایی نظیر وزوز گوش و دفع خون در ادرار اشاره کرد.
توجه: در صورت سابقه وجود آلرژیک شدید از قبیل آنافیلاکسی یا آنژیوادم ناشی از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی بهتر است این دارو مصرف نگردد. همچنین در صورت وجود الکلیسم فعال، بیماری کبدی و هپاتیت ویروسی استامینوفن باید با احتیاط مصرف شود.
اگر برای مدت زمان طولانی از قرص نوافن استفاده شود منجر به بثورات جلدی، اختلالات خونی، ایجاد آلرژی و ایجاد اختلال در عملکرد لوزالمعده یا پانکراس می باشد.
نوافن حای داروی و استامینوفن می باشد و مصرف بی رویه چنین داروهایی به کبد آسیب می رساند.
مشکلات و ناراحتی هایی مثل حالت تهوع، خونریزی و یا زخم معده و اسهال برای دستگاه گوارش ایجاد می شود.
ایبوپروفن موجود در این قرص نیز در دراز مدت منجر به سرگیجه، سردرد، اختلالت شنوایی مثل وزوز کردن گوش و دفع خون با ادرار می شود.
اگر سابقه ابتلا به آلرژی های شدید مثل آنژیوادم یا آنافیلاکسی را دارید (این آلرژی به صورت ناگهانی مخصوصا در سنین کودکی بروز می کند و حتی ممکن است به مرگ هم منجر شود. در این آلرژی گلو به شدت متورم شده و فشار خون هم کاهش می بابد و دلیل پیدایش آن بخاطر داشتن حساسیت به نیش حشرات و یا مصرف بعضی از مواد غذایی و داروها می باشد)، از مصرف چنین مسکن هایی پرهیز کنید.