
چرا نتیجه کاشت برای همه مو راضی کننده نیست
هیچ بیماری نمیتواند تضمین دهد که ما کاشت را انجام میدهیم و نتیجه بهطور صددرصد خوب و عالی خواهد بود. درواقع کاشت مو درست شبیه به زراعت و کشاورزی است؛ یعنی برای اینکه محصول خوب داشته باشیم، بذر و زمین خوب بهصورت توامان باید وجود داشته باشد
کاشت مو تنها یک اقدام ساده برای بهترشدن ظاهر نیست؛بلکه جراحی تخصصی و نیازمند مراقبتهای دقیق است.این فرآیند مانند هر عمل جراحی دیگری،مستلزم معاینههای کامل،رعایت نکات بهداشتی،بررسی وضعیت سلامت فردوگذراندن دوره نقاهت مناسب است.نادیدهگرفتن هریک از این موارد میتواند به بروز مشکلات جدی منجر شود.
در این جراحی، جراح فولیکولهای مو را از آن بخشهایی از سر که طاس نیست یا از موهای موجود بر سطح پوست بدن برمیدارد و در نواحی بیموی سر قرار میدهد. چنین اقدامی باعث ترمیم فولیکولهای آسیبدیده و رشد دوباره آن میشود: «خوب است بدانید که کاشت مو برای ریزشهایی مناسب است که ناشی از هورمونهای مردانه یا علل ژنتیکی باشد. درواقع، ریزشهای سکهای جزو مواردی نیست که معمولا برای آنها کاشت مو انجام شود.» این را دکتر الهیار طاهری، جراح و متخصص پوستومو میگوید و بر اهمیت بررسیهای دقیق بیماران پیش از جراحی تأکید میکند. درواقع طاهری معتقد است که هرکسی نمیتواند چنین عملی را انجام دهد بلکه لازم است که بهصورت دقیق تحت بررسی و معاینه پزشک قرار بگیرد و اگر شرایط مورد نظر پزشک را داشت، آنوقت است که میتواند گزینهای برای جراحی کاشت مو باشد.
ضرورت معاینه دقیق پیش از جراحی
همهچیز از یک معاینه دقیق و با جزئیات شروع میشود؛ معاینهای که اگر از همه استانداردها و اما واگرها عبور نکند، انجام عمل جراحی کاشت موبرای فرد، ممکن نیست.موضوعی که طاهری هم آن راتایید میکند و ازاهمیت و ضرورت بررسیهای پیش از عمل میگوید: «در صورت داشتن مشکلاتی مانند اختلال در انعقاد خون، بیماریهای کلیوی، کبدی، فشارخون بالا، یا نتایج آزمایشهایی که نشاندهنده ناهنجاری در سیستم ایمنی است فرد کاندیدای مناسبی برای جراحی کاشت مو نخواهد بود و ممکن است در حین عمل دچار خونریزی شدید شود و خطرات جانی برایش به همراه داشته باشد.»
درواقع کسی میتواند جراحی کاشت مو انجام دهد که در سلامت کامل و بدون هیچگونه ریسکی از بیماری باشد: «حتی حساسیتهای دارویی و داروهایی که فرد مصرف میکند هم بسیار اهمیت دارد؛ مثلا ما درحین کاشت مو، ازاپینفرین استفاده میکنیم و تداخل اپینفرین با برخی داروها ممکن است بسیار خطرناک باشد.» به نظر میرسد که میزان طاسی فرد، وضعیت بانک مو، وضعیت خوشزخم بودن یا نبودن فرد و انعطافپذیری پوست سر، از دیگر موارد بااهمیت برای انجام یک عمل موفقیتآمیز است؛ عملی که اگر فرد از نظر بدنی در شرایط ایدهآلی نباشد، بهتر است انجامنشود.
چیزی شبیه به هر جراحی دیگر
تجربه نشان داده است که تا حدود سه هفته بعد از عمل کاشت مو، سر و صورت بیمار متورم و دچار کبودی است و بعد از گذشت دوران نقاهت و حدود چهار ماه از زمان عمل جراحی و ریزش موها، دوباره موهای کاشتهشده شروع به رشد میکنند: «اما بههرحال مانند هر جراحی دیگری، ممکن است فرد دچار عارضههای بعد از عمل و عوارض مربوط به زخم ازجمله عفونت و تورم و یا حتی آوردن گوشتاضافه شود.» درواقع عمل کاشت مو، به اندازه سایر عملهای جراحی بااهمیت نیاز به رسیدگی و مراقبت در دوره نقاهت دارد تا به نتیجه خوبی برسد و فرد را دچار دردسر نکند.
روشهای کاشت مو
آنطور که این جراح و متخصص پوستومو میگوید، بهطورکلی، انجام کاشت مو به سه روش انجام میشود: «در یکی از این روشها، فولیکولهای قسمتی از پوست سر را را زیر میکروسکوپ جدا کرده و در نواحی بیموی سر میکارند. در روش دیگر، تارهای مو را از پشت سر در میآوریم و روی سر میکاریم. اما برای کسانی که بانک موی خوبی در سرشان ندارند، از موهای بدن و یا ریشهایشان برای کاشت روی سر استفاده میکنیم.» اما طاهری از آمار ۹۰درصدی برای موفقیتآمیز بودن این عمل و آمار ۱۰درصدی برای بهنتیجهنرسیدن کاشت مو میگوید: «واقعیت این است که در پزشکی، هیچ تضمینی وجود ندارد.
هیچ پزشکی به هیچ بیماری نمیتواند تضمین دهد که ما کاشت را انجام میدهیم و نتیجه بهطور صددرصد خوب و عالی خواهد بود. درواقع کاشت مو درست شبیه به زراعت و کشاورزی است؛ یعنی برای اینکه محصول خوب داشته باشیم، بذر و زمین خوب بهصورت توامان باید وجود داشته باشد. در کاشت مو هم باید هم کاشت بهخوبی اتفاق بیفتد و هم فرد بانک موی نسبتا خوبی داشته باشد تا این جراحی جواب بدهد.» اینطور که این متخصص پوستومو میگوید، نتیجه مناسب گرفتن از کاشت مو، آن چیزی نیست که بتوان از روی معاینه اولیه آن را تشخیص داد اما تجربه نشان داده است که اگر همهچیز مطابق استانداردها پیش برود، نتیجه قابل قبولی حاصل خواهد شد.