چه کار کنیم بیشتر زنده بمانیم؟

اخیرا یکی از پزشکان متخصص ایرانی در شبکه اجتماعی ایکس پرسشی پیرامون اسرار طول عمر مطرح کرده که بازخورد و پاسخ‌های بسیاری مواجه شده و هر کاربری نظر خاصی در این مورد داده است، اما آیا خود انسان می‌تواند با پیروی از یک سری راهکارهای ساده طول عمر را افزایش دهد؟

به گزارش پارسینه پلاس، به نقل از خبرآنلاین ؛از هزاران سال پیش انسان در جست و جوی راز جاودانگی بوده است. برای برخی از مردم امروز، تلاش برای دستیابی به عمر طولانی شامل مواردی مانند خوابیدن در یک اتاقک هایپرباریک(محفظه‌ای که در آن با هوای فشرده اکسیژن درمانی می‌شوند و گفته می‌شود. که در درمان بیماری‌های ریوی موثر است.)، آزمایش سرما درمانی یا قرار دادن بیش از حد خود در معرض نور مادون قرمز است.

همشهری در خبری نوشت:به نوشته نیویورک تایمز، اکثر متخصصان سالمندی اما تردید دارند. که این اقدامات به طور معناداری باعث افزایش طول عمر شده و محدودیت‌های طول عمر انسان را پشت سر بگذارد. اما آن‌ها معتقدندکه با انجام چند رفتار ساده، بسیاری از افراد می‌توانند. برای مدت طولانی‌تری سالم‌تر زندگی کنند و به دهه‌های ۸۰ و ۹۰ عمر برسند و حتی در ۱۰۰ سالگی وضعیت جسمی و روحی خوبی داشته باشند.

دکتر لوئیجی فروچی، مدیر علمی مؤسسه ملی پیری آمریکا در این باره می‌گوید: مردم برای دستیابی به طول عمر به دنبال قرص جادویی هستند. در حالی که قرص جادویی هم اکنون اینجاست. در این مطلب متخصصان سالمندی به هفت نکته در مورد چگونگی اضافه کردن سال‌های بیشتر و سلامت‌تر به زندگی اشاره کرده‌اند.

بیشتر تحرک داشته باشید

اولین چیزی که کارشناسان سالمندی در زمینه طول عمر توصیه کردند این بود که بدن خود را فعال نگه دارید. به این دلیل که مطالعات زیادی نشان داده که ورزش خطر مرگ زودرس را کاهش می‌دهد. فعالیت بدنی قلب و سیستم گردش خون را سالم نگه می‌دارد. و در برابر بیماری‌های مزمن متعددی که بر بدن و ذهن تاثیر می گذارد از ما محافظت می‌کند. همچنین ماهیچه‌ها را تقویت می‌کند که می‌تواند خطر زمین خوردن در افراد مسن را کاهش دهد.

دکتر آنا چانگ، استاد پزشکی متخصص طب سالمندان در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو، می‌گوید. اگر برخی از سال‌های بزرگسالی خود را صرف ساختن توده عضلانی، قدرت، تعادل، استقامت قلبی و عروقی کنیم، با بالا رفتن سن بدن در برابر هر بیماری مقاوم‌تر است. به اعتقاد متخصصان، بهترین ورزش هر فعالیتی است که از انجام آن لذت می‌برید و به آن ادامه می‌دهید. همچنین لازم نیست زیاد ورزش کنید. انجمن قلب آمریکا ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط در هفته را توصیه می‌کند. به این معنی که فقط کمی بیشتر از ۲۰ دقیقه در روز پیاده روی نیز مفید است.

میوه و سبزیجات بیشتری بخورید

متخصصان یک رژیم غذایی خاص را نسبت به دیگری برتر نمی‌دانند، اما به طور کلی توصیه می‌کنند که خوراکی‌ها را در حد اعتدال بخورید و میوه‌ها و سبزیجات بیشتر و غذاهای فرآوری شده کمتری مصرف کنید. رژیم غذایی مدیترانه‌ای که محصولات تازه را علاوه بر غلات کامل، حبوبات، آجیل، ماهی و روغن زیتون در اولویت قرار می دهد مدل خوبی برای تغذیه سالم است و نشان داده شده که خطر بیماری قلبی، سرطان، دیابت و زوال عقل را کاهش می‌دهد.

برخی از کارشناسان می‌گویند که حفظ وزن سالم برای طول عمر بسیار مهم است، اما برای دکتر جان رو، استاد سیاست‌های بهداشتی و پیری در دانشگاه کلمبیا، این موضوع کمتر نگران کننده است. دکتر رو می‌گوید: من همیشه بیشتر نگران بیمارانی بودم که دچار کاهش وزن بودند و کمتر نگران بیمارانی بودم که وزن اضافه کرده بودند.

به اندازه کافی بخوابید

خواب مساله بسیار مهمی در سلامت انسان است که گاهی نادیده گرفته می‌شود، اما نقش مهمی در پیری سالم دارد. تحقیقات نشان داده که میزان خواب متوسط یک فرد در هر شب، با خطر مرگ به هر دلیلی مرتبط است و داشتن خواب با کیفیت خوب می‌تواند چندین سال به زندگی فرد اضافه کند. به نظر می رسد خواب برای سلامت مغز بسیار مهم است: یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان داد افرادی که کمتر از پنج ساعت در شب می خوابند، دو برابر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل دارند.

دکتر آلیسون مور، استاد پزشکی و رئیس بخش سالمندان، پیری و مراقبت‌های تسکینی در دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو، گفت: با افزایش سن، افراد به خواب بیشتری نیاز دارند.

سیگار نکشید و الکل هم ننوشید

کشیدن سیگار خطر ابتلا به انواع بیماری‌های کشنده را افزایش می‌دهد. دکتر رو در این باره می‌گوید: دود سیگار حتی مقدار کم آن هم برای شما مفید نیست. مصرف الکل نیز برای سلامت مضر است . مصرف الکل خطر ابتلا به بیماری قلبی و فیبریلاسیون دهلیزی، بیماری‌های کبد و هفت نوع سرطان را افزایش می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا