
کشف زادگاه مادربزرگ اسکندر مقدونی+عکس
باستان شناسان در مقدونیه شمالی بقایای احتمالی شهر باستانی لینکس، زادگاه مادربزرگ اسکندر مقدونی، را کشف کردند. این کشف می تواند اطلاعات جدیدی در مورد پادشاهی لینسستیس و تاریخ منطقه ارائه دهد.
به گزارش پارسینه پلاس، باستان شناسانی که در مقدونیه شمالی مشغول به کار هستند، احتمالاً بقایای لینکس (Lyncus)، شهری باستانی که پایتخت پادشاهی لینسستیس (Lyncestis) بود، را کشف کرده اند.
برای تأیید این یافته به تجزیه و تحلیل های بیشتری نیاز است، اما در صورت تأیید، این کشف می تواند مکان تولد مادربزرگ پدری اسکندر مقدونی را آشکار کند.
احتمال کشف مکان تولد مادربزرگ اسکندر مقدونی
لینسستیس پادشاهی کوچکی بود که در مقدونیه شمالی شکوفا شد و در زمان سلطنت پادشاه فیلیپ دوم (۳۵۹ تا ۳۳۶ پیش از میلاد) در امپراتوری مقدونیه ادغام شد. بنابر روایات تاریخی، اوریدیس اول مقدونی، مادر فیلیپ دوم و مادربزرگ اسکندر (که از ۳۳۶ تا ۳۲۳ پیش از میلاد سلطنت کرد)، احتمالاً در لینکس متولد شده است.
بنابر بیانیه ای از دانشگاه پلی تکنیک ایالتی کالیفرنیا، هامبولت، باستان شناسان از سال ۱۹۶۶ از این مکان، واقع در نزدیکی روستای چرنوبوکی، آگاه بودند و در ابتدا تصور می شد که یک پاسگاه نظامی بوده است، نه یک شهر.
در سال ۲۰۲۳ بود که تیمی از محققان یک بررسی لیدار (تشخیص نور و برد) را با استفاده از پهپادهای هوایی مجهز به لیزر برای ایجاد نقشه ای از توپوگرافی سایت انجام دادند. این تکنیک می تواند به پوشش گیاهی که یک سایت باستان شناسی را می پوشاند نفوذ کند و به طور گسترده در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
یک توکن سرامیکی که در سال ۲۰۲۳ یافت شد نشان می دهد که این سایت دارای یک سالن تئاتر است که هنوز حفاری نشده است
این بررسی نشان داد که این شهر دارای آکروپلیسی به مساحت حداقل ۲.۸ هکتار است. افزون بر بقایای یک کارگاه نساجی و آنچه به نظر می رسد یک تئاتر باشد، باستان شناسان همچنین انواع مصنوعات، از جمله سفال، سکه، قطعات بازی و حتی یک بلیط تئاتر ساخته شده از خاک رس را پیدا کردند.
تاکنون، محققان تصور می کردند که این شهر مدت ها پس از مرگ اسکندر مقدونی، در زمان سلطنت فیلیپ پنجم (۲۲۱ تا ۱۷۹ پیش از میلاد) ساخته شده است. اما طبق این بیانیه، کشف سکه ای که بین ۳۲۵ تا ۳۲۳ پیش از میلاد ضرب شده است، نشان می دهد که این شهر در زمان حیات اسکندر مورد استفاده قرار می گرفته است.
افزون بر این، تیم باستان شناسان تبرها و قطعاتی از ظروف سرامیکی را در این مکان کشف کردند که نشان می دهد این مکان از عصر برنز (۳۳۰۰ تا ۱۲۰۰ پیش از میلاد) توسط انسان ها اشغال شده است. آنها قصد دارند به حفاری ادامه دهند.
کشف این سایت ممکن است جنبه های بیشتری از یک پادشاهی تأثیرگذار را نمایان کند. انگین ناسوح، متصدی مؤسسه ملی مقدونیه و موزه بیتولا و یکی از باستان شناسان ارشد، در این بیانیه گفت که مقدونیه باستان تمدنی بود که نقش مهمی در درک امروزی از جهان و تمایل به ارتباط تمدن ها و فرهنگ های مختلف ایفا کرد.