کفن میت مرد و زن چه فرقی دارد؟
کفن پارچه ای است که بعد از مرگ بدن میت را با آن می پوشانند، کفن زن و کفن مرد تفاوت ها، واجبات و مستحباتی دارد که هر مسلمانی باید بداند.
به گزارش پارسینه پلاس، تکفین، یا کفن کردن مرد یا زن مسلمان، واجب کفایی است. کفن، به پارچهای گفته میشود که قبل از دفن، باید بدن میت مسلمان را با آن پوشاند. کفن واجب مرد و زن هر دو سه تکه است اما تعداد تکه های کفن مستحب برای مرد و زن با یکدیگر تفاوت دارد. در ادامه این بخش از پارسینه پلاس به این موضوع پرداخته ایم و تفاوت کفن زن و مرد را بیان می کنیم.
واجبات کفن، کفن از چند قسمت تشکیل شده است؟
کَفَنْ از سه قسمت تشکیل میشود و این سه تکه برای زن و مرد یکسان است، واجبات کفن مرد و زن عبارتند از :
- مِئزَر یا لنگ، باید از ناف تا زانو، همه اطراف بدن را بپوشاند و بهتر است از سینه تا روی پا برسد.( نجفی، جواهر الکلام، ۱۴۲۶ق، ج۲، ص۴۵۷-۴۵۸.)
- قَمیص یا پیراهن، باید از سرشانهها تا نصف ساق پا، همه اطراف بدن را بپوشاند و بهتر است که تا روی پا برسد.( طباطبایی یزدی، العروه الوثقی، ۱۴۰۹ق، ج۱، ص۴۰۲-۴۰۳.)
- إزار یا سرتاسری، باید سراسر بدن از سر تا پا را بپوشاند و پهنای آن باید به حدی باشد که یک طرف آن روی طرف دیگر برود. بهتر است درازی آن آنقدر باشد که از طرف سر و پاهای میت بسته شود. (طباطبایی یزدی، العروه الوثقی، ۱۴۰۹ق، ج۱، ص۴۰۲-۴۰۳.)
فرق کفن زن با مرد
کفن واجباتی دارد و مستحباتی. فرق بین کفن مرد و زن در مقدار مستحبات آن است که شامل عمامه برای میت مرد و مقنعه، لفافه دوم و سوم برای میت زن می باشد. استفاده از لفافه سوم از دیگر مستحبات در کفن زنانه است که با کفن مردانه متفاوت می باشد و در کفن میت مرد به استفاده از آن سفارش نشده است.
مستحبات کفن زنانه
مسلمانان (چه زن و چه مرد مسلمان) در مقدار واجب کفن تفاوتی با یکدیگر ندارند و مرد و زن تنها در مقدار مستحب کفن تفاوتهایی را با یکدیگر دارند.
مقنعه یا روسری برای میّت زن(نجفی جواهری، محمدحسن، جواهر الکلام، ج۴، ص۲۱۶) در واقع پارچه ای سفید را به شکل روسری روی سر میت می بندند.
پارچهای که بر پستانها پیچیده و در پشت گره زده میشود. (نجفی جواهری، محمدحسن، جواهر الکلام، ج۴، ص۲۱۰.) پوشاندن لفافه دوم (سرتاسری مستحب)برای میت زن بسیار تأکید شده است.
مستحبات کفن مردانه
عِمامه برای میّت مرد؛ کیفیت آن بدین گونه است که از وسط پارچه بر سر میّت پیچیده، سپس دو طرف آن از زیر چانه گذرانده و بر سینه میّت انداخته میشود.(نجفی جواهری، محمدحسن، جواهر الکلام، ج۴، ص۲۰۹-۲۰۷.)
منبع: نمناک