۵ کلیشه درباره یائسگی و میانسالی که رد شده است
این روزها، در مقایسه با گذشته، زنان بیشتری طولانیتر و با حس جوانی بیشتر زندگی میکنند.
به گزارش راهنماتو، اما ترس از ورود به دوران یائسگی و تمامی علائم مرتبط با آن یا حتی ترس از اینکه با ورود به میانسالی حرکات فرد کندتر شود، میتواند از نظر عاطفی فلجکننده باشد.
خبر خوب این است که گرچه کلیشههای زن میانسال/یائسه میتواند ترسناک باشد؛ واقعیت بسیار با این کلیشهها تفاوت دارد. در این مقاله با راهنماتو همراه باشید تا ۵مورد از شایعترین نگرانیهای مربوط به دوران یائسگی و افزایش سن را برایتان خنثی کنیم. امیدواریم این نوشتار برایتان آرامشبخش باشد.
۱.حس خودارزشمندی در میانسالی همیشه دچار افول نمیشود
حقیقت آن است که بر اساس یافتههای بسیاری از مطالعاتی که تا امروز انجام شده است، با افزایش سن ما خودمان را بهتر میشناسیم و میپذیریم و همین امر باعث افزایش اعتمادبهنفسمان میشود. ما در این سن به جای آنکه جهان را از دریچه نگاه دیگران ببینیم، مستقیم از دریچه نگاه خودمان میبینیم و درحقیقت، تمرکزمان را روی کارهایی که میخواهیم با زندگیمان بکنیم میگذاریم تا روی کارهایی که دیگران میخواهند ما با زندگیمان بکنیم.
۲.در میانسالی احتمال افسردگی کاهش پیدا میکند
مطالعهای که توسط دانشگاه کالیفرنیا روی ۱۰۰۰نفر انجام شده نشان میدهد که احساسات منفی ما نه تنها با افزایش سن از بین میرود بلکه ما در خلق احساسات مثبت و به خاطرآوردن خاطرات مثبت بهتر عمل میکنیم. به طور واضح با افزایش سن ما در تصمیمگیری بهتر میشویم و فشار کمتری برای اثبات خودمان احساس میکنیم که باعث میشود استرسمان کاهش پیدا کند.
۳.روابط شخصی در میانسالی تیرهتر نمیشود
ممکن است علائم یائسگی آزاردهنده و کلافهکننده باشند اما آنقدری آزاردهنده نیستند که بر روابط شما با اعضای خانواده و دوستان سایه بیندازند. بسیاری میگویند با افزایش سن تعاملشان با دیگران بیشتر شده زیرا تجربهها، شفقت و بینش بیشتری برای اشتراکگذاری با دیگران دارند.
۴.روابط جنسی در میانسالی تمام نمیشود
برخی مطالعات نشان میدهند که با افزایش سن و بعد از یائسگی احساس فرد نسبت به بدنش بهتر و ماجراجوتر میشود. درحقیقت بسیاری از تحقیقات نشان میدهند که زنان بالای ۵۰سال در مقایسه با زنان ۲۰ساله لذت بیشتری از رابطه میبرند.
۵.در دوره میانسالی هنوز امکان تشکیل خانواده فراهم است
هرچند بعد از ۳۵سالگی احتمال حاملگی با استفاده از تخمکهای خود فرد کاهش پیدا میکند، تکنولوژیهای کمکی تولیدمثل موجودند. مثلا تحریک بیشازحد تخمدانها با تلقیح داخل رحمی یا لقاح آزمایشگاهی (آیویاف) شامل افزایش پاسخگویی تخمدانها با استفده از گنادوتروپینها و آزمایش ژنتیکی برای شناسایی جنینهای بادوام است.
حتی در دوران یائسگی، دریافت ماده ژنتیکی جوانتر از استخر ژنتیکی یک اهداکننده تخمدان میتواند به حاملگی موفقیتآمیزی منجر شود. درنهایت، تشکیل خانواده به معنای حاملگی خودتان نیست؛ یک راه دیگر، قبول کردن فرزند است.
متأسفانه بسیاری از دوستان و اعضای خانواده که عمدتا نیت خوبی دارند به کسانی که وارد میانسالی میشوند هشدار میدهند که ممکن است صبروحوصله یا انرژی لذت بردن از نوزاد یا نوپا را نداشته باشند. اما نظرسنجیای که اخیرا از مردان و زنان میانسال درباره رضایت از فرزندپروری انجام شده، نشان میدهد که بسیاری از آنها از نقش والدانه خود سطوح بالایی از رضایت و خرسندی عاطفی را تجربه میکنند.
توصیه ما این است:
به جای آنکه از میانسالی یا یائسگی وحشت کنید، سعی کنید این دوره را مجددا معنابخشی کنید و به جای آنکه از آن به عنوان دوران شکست یاد کنید، آن را دوران تغییر بدانید.
به جای ایجاد استرس با یاد کردن از گذشته جوانتر یا ابراز نگرانی از آینده ناشناخته، در لحظه اکنون بمانید، جاییکه میتوانید روی آن کنترل داشته باشید.
اگر با عواطفتان درگیر هستید، فکر نکنید که این ناراحتی اجتنابناپذیر است و از حمایتهای روانشناختی استقبال کنید.
درآخر، لحظات آرام، پرآسایش و لذتی را برای خودتان ایجاد کنید و بدانید که روابط، صمیمیت و سلامتی و حتی خوابتان احتمالا هر سال بهبود پیدا میکند.