۷ راه‌حل ساده و ارزان برای کاهش رطوبت در خانه: ساخت رطوبت گیر خانگی

با استفاده از رطوبت گیر خانگی، می‌توانید از آلودگی هوای داخلی جلوگیری کرده و از آسیب‌های ناشی از رطوبت، مانند رشد قارچ و باکتری ها، جلوگیری کنید.

به گزارش سبک ایده آل، آیا متوجه لکه های زرد یا تیره روی دیوارها شده اید؟ شاید به خاطر رطوبت است. جدا از شناسایی منشا آن، بهتر است یک رطوبت گیر خانگی را در فضاهای خاصی قرار دهید تا به کاهش یا جلوگیری از عواقب آن کمک کند.

شما می توانید یک رطوبت گیر تجاری بخرید، اما چرا یک جایگزین خانگی را امتحان نکنید؟ آنها نه تنها مقرون به صرفه تر هستند، بلکه سازگار با محیط زیست نیز هستند، زیرا برق مصرف نمی کنند.

بنابراین، اگر به دنبال راهی برای مبارزه با این مشکل در خانه هستید، ادامه مطلب را بخوانید. به نحوه ساخت یک رطوبت گیر خانگی توجه کنید!

مشکلات ناشی از رطوبت در خانه

چه در خانه یا محل کار، سطح رطوبت نسبی باید بین ۳۰ تا ۵۰ درصد باشد. با این حال، دلایلی وجود دارد که این درصد ممکن است افزایش یابد. اصلی ترین آنها تراکم و نشت است.

در هر دو صورت، عواقب متفاوت است. اشیاء و همچنین سلامت افراد می توانند تحت تأثیر قرار گیرند.

مشکلات مرتبط با سطح رطوبت زیاد

• کیفیت خواب شما می تواند تحت تاثیر قرار گیرد.

• در داخل خانه گرمتر احساس می شود.

• رنگ ترک می خورد، بلند می شود و می افتد.

• حضور قارچ و کپک بیشتر است.

• لکه هایی روی دیوارها و سقف ظاهر می شود.

•  بوی بد در محیط و لباس های ذخیره شده ایجاد می شود.

•  مبلمان، لباس و سایر اشیاء ممکن است آسیب ببینند.

•  افزایش خطر یا علائم بیماری های تنفسی (آسم، برونشیت، رینیت) وجود دارد.

 

رطوبت گیر چیست و چگونه کار می کند؟

راه های مختلفی برای مقابله با رطوبت بالا در فضاهای داخلی وجود دارد. البته اولین کاری که باید انجام داد شناسایی علت است. شما باید تعیین کنید که آیا مشکل تراکم است، آیا هنگام بارندگی در سقف نشتی وجود دارد یا در یک لوله شکسته نشتی وجود دارد.

اما گاهی اوقات، ما در محیط‌های طبیعی مرطوب، مانند زیرزمین‌ها یا فضاهای بسته بدون گردش هوا هستیم. بنابراین، ممکن است لازم باشد از یک رطوبت گیر استفاده کنید.

این وسیله ای است که بخشی از رطوبت موجود در محیط را استخراج می کند. این دستگاه مانند تهویه مطبوع کار می کند، اگرچه برای اهداف دیگر.

این فرایند کار دستگاه رطوبت گیر

• هوای مرطوب از اتاق وارد دستگاه می شود.

• از یک سیم پیچ خنک کننده عبور می کند و متراکم می شود.

• سپس به یک دیسک می رسد، جایی که یک ماده خشک کننده رطوبت را جذب می کند.

• رطوبت استخراج شده به یک مخزن آب می رود.

• هوا قبل از بازگشت به محیط گرم می شود.

انواع مختلفی از رطوبت گیر در بازار موجود است. انتخاب بستگی به اندازه فضایی دارد که در آن استفاده خواهد شد.

عیب این دستگاه ها این است که علاوه بر قیمت تمام شده، مصرف برق را افزایش می دهند. آنها باید دائما روشن بمانند.

 

دستگاه رطوبت گیر خانگی

دستگاه رطوبت گیر

به غیر از دستگاه هایی که در بالا ذکر شد، می توانید با استفاده از محصولات طبیعی یک دستگاه رطوبت گیر خانگی بسازید. آنها علاوه بر ارزان بودن، قبض برق را افزایش نمی دهند. بیایید ببینیم جایگزین ها چیست.

۱. یک دستگاه رطوبت گیر خانگی با زغال بسازید

طبق مطالعه ای که در دانشگاهی در پرو انجام شد، زغال چوب فعال می تواند گزینه ای برای کنترل کپک ها و همچنین سطوح رطوبت بالا باشد. ساختار متخلخل آن باعث جذب بیشتر می شود. علاوه بر این، بوی بد را خنثی می کند.

برای ساخت این دستگاه رطوبت گیر خانگی به مواد زیر نیاز دارید:

• یک بطری نوشابه پلاستیکی (خالی) یا یک قوطی یا شیشه (می تواند قهوه باشد)

• زغال (به اندازه ای که نیمی از ظرف را پر کند)

• یک چاقو یایکپیچ گوشتی

روش کار بسیار ساده است: فقط یک سوراخ در ظرف ایجاد کنید و تا نیمه آن را با زغال چوب پر کنید. سپس، باید در مکانی قرار دهید که رطوبت وجود داشته باشد. توصیه می شود زغال چوب را به طور منظم (هر ۱۵ تا ۳۰ روز) عوض کنید.

جایگزینی برای ساخت این رطوبت گیر خانگی استفاده از کیسه های پارچه ای کوچک است (می تواند کرفس یا جوت(کنف هندی) باشد). در این صورت تکه های زغال باید کوچکتر باشند. می توانید آن ها را در گوشه های مختلف خانه قرار دهید یا به دستگیره های در آویزان کنید.

۲. از نمک درشت استفاده کنید

نمک عنصر دیگری است که به طور گسترده برای مبارزه با مشکلات رطوبت استفاده می شود. ترجیحا می توان از نمک درشت استفاده کرد که علاوه بر کاربرد آن در آشپزخانه، به جذب بخار آب موجود در هوا کمک می کند.

شما به موارد زیر نیاز دارید:

• نمک درشت (۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم)

• یک قوطی خالی (بدون درب) یا یک بطری (باید تمیز باشد)

• تکه پارچه (می تواند یک جوراب قدیمی باشد)

برای ساخت این رطوبت گیر خانگی باید از روشی مشابه روش قبلی پیروی کنید:

چند سوراخ در پایه قوطی ایجاد کنید (نه تعداد زیادی). در صورتی که از بطری استفاده می کنید، می توانید آن را از وسط نصف کنید و آن را وارونه و به شکل قیف قرار دهید و درب آن را سوراخ کنید.

• پارچه را بگذارید و نمک را اضافه کنید.

• رطوبت گیر خانگی را در فضایی که رطوبت وجود دارد قرار دهید.

با این حال، شما باید آن را به گونه ای قرار دهید که هوا در گردش باشد – یعنی سوراخ های پایینی پوشیده نشوند. نمک باید هر هفته یا بعد از ۱۰ روز و حداقل ۳ بار در ماه جایگزین شود.

در تحقیقاتی که در پاناما برای آزمایش مصالح ساختمانی انجام شد، مشخص شد که ورقه‌های ساخته شده با الیاف طبیعی، ترکیبی از بکسل نارگیل، نشاسته برنج و نمک درشت، به کاهش رطوبت نسبی کمک می‌کنند.

۳. رطوبت گیر خانگی با جوش شیرین

علاوه بر کاربردهای فراوان برای نظافت منزل، می توانید از جوش شیرین برای تهیه رطوبت گیر خانگی استفاده کنید. این فرآیند مشابه دو موردی است که در بالا توضیح داده شد، اگرچه ترجیحاً با ساشه های گازی(بسته بندی های  کوچک) انجام می شود.

اینها در گوشه اتاق های مرطوب، در کشوها یا کمدها قرار می گیرند. نه تنها در مبارزه با رطوبت موثر است، بلکه بو زدایی می کند و محیطی را ایجاد می کند که از رشد میکروارگانیسم ها جلوگیری می کند.

۴. از گچ استفاده کنید

این یک دستگاه رطوبت گیر خانگی است که ساخت و استفاده از آن بسیار ساده است. تنها چیزی که نیاز دارید چند گچ ،گچی که برای نوشتن روی تخته وایت برد، سفید یا رنگی است. آنها را در یک کیسه کوچک ساخته شده از تور یا گاز، یعنی پارچه ای که تنفس می کند ، قرار دهید.

کیسه را محکم ببندید. می توانید یک رشته برای آویزان کردن اضافه کنید.

این به مبارزه با رطوبت در کمد کمک می کند و از بوی بد لباس جلوگیری می کند. همچنین می توان از آن در ماشین استفاده کرد. مانند موارد قبلی، باید هر از چند گاهی بررسی کنید که آیا نیاز به تعویض گچ دارید یا خیر.

۵. رطوبت گیر خانگی با کلرید کلسیم

کلرید کلسیم  نوعی نمک است که در صنایع غذایی برای غذاهای فرآوری شده و از پیش پخته شده، کنسرو شده استفاده می شود. همچنین برای تصفیه فاضلاب بکار می روند و یک عنصر در ساخت خمیر کاغذ و پلیمرها است.

می توانید یک رطوبت گیر خانگی با کلرید کلسیم بسازید. از نوع صنعتی که خاصیت جذب بیشتری دارد استفاده کنید.

این مراحل را دنبال کنید:

۱-یک بطری پلاستیکی خالی نوشابه بردارید و آن را باز کنید.

۲-  کلرید کلسیم را تا نصف آن اضافه کنید.

۳-  برای پوشاندن بطری، یک تکه پارچه توری یا پارچه نازک قرار دهید. برای محکم کردن پارچه می توانید از نوار یا نوار لاستیکی استفاده کنید.

۴- ظرف را در گوشه هایی که غلظت رطوبت وجود دارد قرار دهید.

۵- وقتی دیدید ظرف پر از آب شده است آن را خالی کنید.

خوبی این رطوبت گیر خانگی این است که می توانید کلرید را نگه دارید و بگذارید در آفتاب خشک شود تا دوباره از آن استفاده کنید. با این حال، با گذشت زمان خواص خود را از دست می دهد، بنابراین زمان تغییر خواهد بود.

مطالعات نشان می‌دهد که این ترکیب می‌تواند به طور موثر همراه با کربن فعال و سیلیکاژل برای سیستم‌های خنک‌کننده و رطوبت‌زدایی مورد استفاده قرار گیرد، که توسط گرمای دمای پایین هدایت می‌شود و ثابت می‌کند که یک جاذب کارآمد است.

۶. از برنج استفاده کنید

شاید نمی‌دانستید که علاوه بر اینکه یک همراه عالی برای غذاهایتان است، می‌توانید از برنج برای از بین بردن رطوبت و بوی بد کابینت‌ها با ترکیب آن با مواد دیگری که قبلاً  اشاره شد استفاده کنید.

شما فقط به موارد زیر نیاز دارید:

• جوش شیرین

• ظرف بدون درب

• فیلم پلاستیکی

• نوار یا رشته

• نمک درشت

• برنج

مقداری جوش شیرین، برنج و نمک را به نسبت مساوی در کاسه بریزید. مقدار مورد نیاز شما به سطح رطوبت و فضا بستگی دارد. این می تواند یک فنجان از هر یک از این مواد باشد. خوب مخلوط کنید.

سپس روی آن را با پوشش پلاستیکی بپوشانید، آن را با نوار یا نخ ثابت کنید و چندین سوراخ باز کنید. در محلی که نیاز به تنظیم رطوبت دارید قرار دهید. هر چند وقت یکبار باید بررسی کنید که چقدر مرطوب است تا مخلوط را جایگزین کنید.

 

 رطوبت گیر خانگی با گیاهان

رطوبت گیر خانگی با گیاهان

۷. رطوبت گیر خانگی با گیاهان

علاوه بر کمک به شما در تزئین و روشن کردن محیط، گیاهان داخلی نیز وجود دارند که رطوبت را جذب می کنند. از جمله انواعی که این عملکرد را به بهترین نحو انجام می دهند موارد زیر است:

•کاکتوس

• پیچک

• نعناع

• گیاه عنکبوت

• کالاثیا

• سرخس

• تیلاندسیاس

• میخک هوا

• نخل بامبو

• سوسن صلح

زنبق صلح

به جذب رطوبت محیط کمک می کند.

سایر اقدامات برای مبارزه با رطوبت

به غیر از این دستگاه های رطوبت گیر خانگی، ترفندهایی برای از بین بردن رطوبت در خانه وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید و کاملا موثر هستند. توصیه های زیر را در نظر بگیرید:

۱-  حوله های خیس را در داخل خانه نگهداری نکنید. در صورت امکان، همیشه اجازه دهید در فضای باز خشک شوند.

۲-  پنجره ها و درها را هر روز باز کنید، از جمله درهای کمد.

۳- مبلمان را از دیوارها جدا کنید تا هوا به جریان بیفتد.

۴-وقتی دیوارها را رنگ می کنید، کمی آهک به رنگ اضافه کنید.

۵-  سرکه را در گوشه هایی که رطوبت جمع می شود اسپری کنید تا از تشکیل کپک جلوگیری کنید.

۶-  مراقب نشتی ها و نشتی های لوله کشی باشید و قبل از رسیدن رطوبت به فضاهای دیگر آنها را اصلاح کنید.

 

اثربخشی رطوبت گیر خانگی

رطوبت گیرهای خانگی مانند مواردی که توضیح داده شد مزایای خاصی دارند. آنها همچنین طبیعی هستند، به راحتی ساخته می شوند، انرژی مصرف نمی کنند و دوستدار محیط زیست هستند.

با این حال، آنها آنقدر قدرتمند نیستند و فقط در فضاها و گوشه های کوچک موثر هستند.

بنابراین، اگر مشکل بزرگی در رطوبت دارید، جدای از شناسایی و  رفع علت، ممکن است نیاز به خرید و استفاده از دستگاه داشته باشید.

سوالات متداول درباره ساختن رطوبت گیر خانگی

۱- آیا می‌توان از هر گونه مواد خانگی برای ساخت رطوبت گیر استفاده کرد؟

خیر، برای ساخت رطوبت گیر خانگی باید از موادی استفاده کرد که قابلیت جذب رطوبت داشته باشند، مانند زغال سنگ، نمک، برنج و گیاهانی که خواص جذب رطوبت دارند، مانند لیمو و نعناع.

۲- آیا استفاده از رطوبت گیر خانگی برای سلامتی مضر است؟

خیر، استفاده از رطوبت گیر خانگی برای سلامتی مضر نیست، اما باید مطمئن شوید که از مواد مناسب و درست استفاده می‌کنید و رطوبت گیر را به درستی نگهداری می‌کنید تا به مشکلات ناشی از رطوبت گیر خانگی، مانند رشد قارچ و باکتری‌ها، از جمله باکتری‌های کپسولی، پیشگیری شود.

۳- چگونه می‌توان رطوبت گیر خانگی را تمیز کرد؟

برای تمیز کردن رطوبت گیر خانگی، می‌توانید از پارچه تمیز و خشک استفاده کنید  . همچنین، برای جلوگیری از رشد قارچ و باکتری‌ها، می‌توانید رطوبت گیر خانگی را به‌صورت منظم عوض کنید.

۴- چگونه می‌توانم از رطوبت گیر خانگی بهترین استفاده را ببرم؟

برای بهترین استفاده از رطوبت گیر خانگی، باید آن را در فضایی قرار داد که نیاز به خشک کردن دارد، مانند بعضی از اتاق‌های خانه، اتاق غذاخوری، یا حمام. همچنین، می‌توانید از چند دستگاه رطوبت گیر خانگی در نقاط مختلف خانه استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

۵- چگونه می‌توانم از رطوبت گیر خانگی برای جلوگیری از رطوبت دراطراف دستگاه‌های الکترونیکی استفاده کنم؟

برای جلوگیری از رطوبت در اطراف دستگاه‌های الکترونیکی، می‌توانید رطوبت گیر خانگی را در نزدیکی آن دستگاه‌ها قرار دهید. همچنین، می‌توانید از رطوبت گیر خانگی برای جلوگیری از رطوبت در کمد لباس، کتابخانه و دیگر محیط‌هایی که نیاز به حفظ خشکی دارند، استفاده کنید.

 

سخن پایانی مقاله ی ساخت رطوبت گیر خانگی

در نتیجه، ساخت رطوبت گیر خانگی یک راه ساده و کارآمد برای کاهش رطوبت در خانه است. با استفاده از مواد مناسب و رعایت نکات لازم، می‌توانید از این دستگاه برای حفظ سلامتی خود و خانواده‌تان استفاده کنید. همچنین، برای بهترین نتیجه، می‌توانید از روش‌های دیگری مانند استفاده از سیستم تهویه مطبوع و تهویه مطبوع هوشمند استفاده کنید. با این حال، هر چقدر هم که از رطوبت گیر خانگی استفاده می‌کنید، باید به مرتب تهویه مناسب خانه توجه کنید تا از آلودگی هوای داخلی جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا