افزایش علائم کرونا و آنفلوآنزا
وزیر بهداشت درباره افزایش موارد بیماریهای تنفسی و سرماخوردگی گفت: موارد جدیدی که حالت سرماخوردگی دارند، یا آنفلوآنزا است یا کرونا. بارها تاکید کردهام که کرونا به هیچ وجه از بین نمیرود بلکه از حالت همهگیری به حالت آندمی یا حالت تکگیری تبدیل میشود.
وی ادامه داد: با بررسیهای انجام شده و با توجه کاهش ابتلا به ویروس RSV، آنفلوآنزا و ویروسهایی که سبب سرماخوردگی میشوند، احتمالاً ابتلاهای اخیر مربوط به کرونا است، تقریبا یک سال میشود که ما درگیر اومیکرون هستیم و در این روزها زیرسویههای زیادی از اومیکرون وجود دارند که با سرعت بالا در حال تغییرات هستند، تغییرات آنها هم به معنای سبک شدن بیماری و ضعیف شدن ویروس نیست، طوریکه در مواجهههای اخیر شاهدیم علائم و دوره بیماری ماندگارتر است، همینطور ابتلای مجدد و چندباره بیشتر شده و سرعت انتقال عامل بیماریزا زیاد است.
ایزدی افزود: بههرصورت شواهد و مطالعات نشان داده که افرادی که واکسن تزریق کردند در مقایسه با آنهایی که واکسن تزریق نکردند مرگ و میر کمتر و عوارض کمتری را تجربه میکنند و حتی گاهی طول دوره بیماری در آنها کوتاهتر است.
به گفته این متخصص عفونی، تعداد مراجعان مبتلا به آنفلوآنزا در کشور نیر طی روزهای اخیر افزایش داشته است. آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است، بنابراین داروهای ضد میکروبی (آنتیبیوتیکها) بر آن تأثیری ندارند. تجویز آنتیبیوتیک با نظر پزشک و در موارد خاص (ازجمله همراه شدن یک بیماری میکروبی با بیماری آنفلوانزا) مفید است. در بیشتر موارد آنفلوانزا، میکروبی اضافه نمیشود و بیمار نیاز به آنتیبیوتیک ندارد.
وی ادامه داد: علائم بیماری آنفلوانزا معمولاً با استراحت در منزل، نوشیدن مایعات به میزان کافی و دریافت داروهای ضد دردهای عضلانی بهبود مییابد. داروهای ضدویروسی خاصی جهت کاهش شدت و مدت بیماری آنفلوانزا زیر نظر پزشک و در موارد خاص معمولاً برای افراد در معرض خطر و پرخطر تجویز میگردد و بههیچعنوان نباید بهعنوان خوددرمانی مورداستفاده قرار گیرند.