انسان شاکر، فرهیخته و عالی‌مقام است/ نادانی، عامل ناشکری است

یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: نکته زیبایی که در آیه هفتم سوره ابراهیم وجود دارد این است که خداوند می‌فرماید اگر شکر نعمت کنید من خودتان را زیاد و بزرگ می‌کنم؛ منظور این است که اگر شکرگزار باشید خود شما انسان‌هایی بزرگوار و فرهیخته و عالی‌مقام خواهید شد.

به گزارش پارسینه پلاس، حجت‌الاسلام مهدی گرجی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از اصفهان، درباره معنای شکر و شکرگزاری در ادبیات دینی، اظهار کرد. شکرگزاری به معنای سپاس و قدرشناسی می‌باشد. که گاهی این شکر، از خالق عالم است که همه سپاس‌ها و تمجیدها به ذات لایزال او باز می‌گردد، چراکه همه خوبی‌ها و نعمت‌ها از اوست. گاهی نیز شکر و قدردانی برای بنده‌های خدا و به خاطر کاری که در حق ما انجام داده‌اند.است.

وی ادامه داد: انسان شاکر کسی است که قلبا، عملا و زبانا قدر نعمت‌های پروردگار عالم را بداند.
این استاد حوزه و دانشگاه در خصوص عوامل ناشکری گفت: گاهی انسان به خاطر عدم اطلاع از نعمت‌هایی که در اختیار دارد. به سمت ناشکری کشیده می‌شود و گاهی هم احساس می‌کند که نعمت خاصی را ندارد. و یا از چگونگی وجود آن نعمت در زندگی‌اش بی‌اطلاع بوده و ناشکری می‌کند. در مرحله دوم انسان ناتوانی خود برای رسیدن به اهدافش را بر گردن عوامل خارجی مانند شانس، قسمت و یا متاسفانه بر گردن خدا انداخته و تصور می‌کند. که خدای متعال مانع بروز نعمت‌ها شده است.
گرجی افزود: اطلاع غلط انسان از اراده پروردگار و قضا و قدر و مشیت الهی زمینه ساز بروز ناشکری می‌شود. حال این کفران نعمت مایه نارضایتی پروردگار خواهد شد. شما تصور کنید در میان خودمان،اگر خدمت و لطفی را در حق کسی انجام دهیم. و او از این خدمات نه تنها تشکر نکرده، بلکه گلایه‌مند شود، نارضایتی ما را برخواهد انگیخت. مثلا تصور کنید زمانی که پدر و مادر این همه محبت بی‌دریغ را در حق فرزندانشان انجام داده. و فرزندان تشکر نکنند، این برای پدر و مادر چقدر ناراحت‌کننده است.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: خداوند در آیه ۷ سوره براهیم می‌فرماید: « إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ وَلَئِنْ کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابِى لَشَدِیدٌ؛و یاد کن موقعى که اعلام فرمود پروردگار شما که هرآینه اگر شکر کردید، من براى شما زیاد مى‏‌کنم. و هرآینه اگر کفران کردید، محققاً عذاب من شدید و سخت است». اولین عذاب خداوند در برابر ناشکری انسان، گرفتن نعمت است.
گرجی ادامه داد: در روایتی داریم: «شکر النعمه حفظ النعمه؛ شکر نعمت عامل حفظ نعمت خواهد بود. و در جای دیگری آمده: «من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق»؛معروف است که: «شکر نعمت نعمتت افزون کند/ کفر،نعمت از کفت بیرون کند».
وی خاطرنشان کرد: نکته زیبایی که در آیه هفتم سوره ابراهیم وجود دارد این است. که خداوند می‌فرماید اگر شکر نعمت کنید من خودتان را زیاد و بزرگ می‌کنم؛ منظور این است که اگر شکرگزار باشید خود شما انسان‌هایی بزرگوار و فرهیخته و عالی‌مقام خواهید شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا