خروپف کردن چه ارتباطی با فشار خون دارد؟
بر اساس این مطالعه که توسط دانشمندان علوم خواب از دانشگاه فلیندرز در استرالیای جنوبی انجام شد، افرادی که به طور منظم در شب خروپف میکنند، بیشتر در معرض فشار خون بالا هستند.
به گزارش پارسینه پلاس؛ بر اساس این مطالعه که توسط دانشمندان علوم خواب از دانشگاه فلیندرز در استرالیای جنوبی انجام شد، افرادی که به طور منظم در شب خروپف میکنند، بیشتر در معرض فشار خون بالا هستند.محققان به ارتباط بین خروپف و افزایش فشار خون پی برده اند.
پرفشاری خون زمانی رخ میدهد که فشار در رگهای خونی فرد خیلی زیاد باشد. میتواند آسیب جدی به قلب وارد کند و منجر به حمله قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی و بیماری قلبی شود.
این مطالعه نشان داد که ۱۵ درصد از ۱۲۲۸۷ شرکتکننده بهطور میانگین بیش از ۲۰ درصد از شب را در یک دوره نظارتی شش ماهه خروپف کردند و آنهایی که سطح خروپف بالایی داشتند، ۳.۸ میلیمتر جیوه فشار خون سیستولیک و ۴.۵ میلیمتر جیوه فشار خون دیاستولیک بالاتری داشتند.
مطالعه دانشگاه فلیندرز اولین مطالعهای است که از چندین فنآوری نظارت شبانه در خانه در یک دوره طولانی برای بررسی ارتباط بین خروپف و فشار خون بالا استفاده کرد. شرکت کنندگان در این مطالعه میانسال و ۸۸ درصد مرد بودند.
«باستین لچات»، نویسنده ارشد این پژوهش، گفت: «برای اولین بار، میتوانیم به طور عینی بگوییم که ارتباط معنی داری بین خروپف منظم شبانه و فشار خون بالا وجود دارد.»
این نتایج بر اهمیت در نظر گرفتن خروپف به عنوان عاملی در مراقبتهای بهداشتی و درمان مسائل مربوط به خواب، به ویژه در زمینه مدیریت فشار خون بالا تاکید میکند.
سازمان جهانی بهداشت تخمین میزند که ۱.۲۸ میلیارد بزرگسال در رده سنی ۳۰ تا ۷۹ سال در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند و ۴۶ درصد از بزرگسالان مبتلا به فشار خون از ابتلاء به این بیماری بی اطلاع هستند.