عاشقانهترین نقش برجسته ایران+فیلم
بهرام دوم در این نقش برجسته که در میانه دره ای گم و دور به نام تنگه قندیل استان فارس دستور ساخت آنرا داده بود؛ صحنه ای عاشقانه را بر روی سنگ سخت حجاری کرده که در آن شاخه گلی را از روی عشق به همسرش شاهپور دختک اهدا میکند.
به گزارش پارسینه پلاس؛ ازپیشینیان ما یادگارهای بسیاری برای ما مانده است. در میان کتیبههای به یادگار مانده از گذشتگان، کتیبههایی با نقش برجسته همیشه در میان مردم محبوب بودهاند. نقاشیهای این کتیبهها که از قهرمانیها و دلاوریهای بزرگمردان ایرانی و پهلوانیهایشان حکایت دارد، برای آنان که به تاریخ سرزمین خود علاقه دارند، جایگاه ویژهای دارد؛ اما در میان تمام این کتیبهها و سنگنگارهها تنها یک کتیبه با موضوعی منحصربهفرد وجود دارد. همراه دلتامگ تاریخ ایران را ورق بزنید.
تنگ قندیل کجاست؟
بسیاری از یادگاریهای بهجامانده از دوران حکومت ساسانیان و هخامنشیان در استان فارس قرار دارد. تقریبا در تمام شهرهای این استان میتوان یک جاذبه تاریخی دید. شهرستان کوهچنار نیز یکی از شهرهای زیبای استان فارس است که علاوه بر داشتن طبیعتی زیبا و تماشایی، دارای یک جاذبه و سنگنگاره منحصربهفرد است. روستای قندیل از توابع این شهرستان است و در تنگه قندیل نقش برجسته ساسانی قرارگرفته است. مرکز شهرستان کوهچنار، شهر باستانی قائمیه است به همین دلیل جاذبههای تاریخی بسیاری در این شهرستان وجود دارد.
برخی معتقدند که این سنگنگاره تنها تصویری از یک عاشقانه خانوادگی است و فرهنگ گل هدیه دادن ایرانیان را از دیرباز بهعنوان هدیهای زیبا به نمایش درآورده است.
جالب است بدانید که بهرام دوم تنها پادشاه ایرانی بوده که تصویر همسر و فرزندش را به روی سکه آورده و اولین و تنها شاه ساسانی است که نقش یک زن بر روی سکههایش ضرب شد. شاپور دوم از سال ۲۷۴ تا ۲۹۳ شمسی در این سرزمین پادشاهی کرد و در زمان او هنر به اوج شکوفایی خود رسید.
مسیر دسترسی به نقش برجسته تنگ قندیل
برای دیدن این سنگنگاره ابتدا باید به شهرستان کازرون یا قائمیه بروید. سپس به سمت روستای قندیل حرکت کنید. تنگ قندیل تنها یک کیلومتر از این روستا فاصله دارد.
مسیر دسترسی به نقش برجسته تنگ قندیل
برای دیدن این سنگنگاره ابتدا باید به شهرستان کازرون یا قائمیه بروید. سپس به سمت روستای قندیل حرکت کنید. تنگ قندیل تنها یک کیلومتر از این روستا فاصله دارد.