عامل اصلی ریزپلاستیک های مغز شناسایی شد!

انباشت ریزپلاستیک‌ها در مغز، به‌‌خصوص آن‌هایی که از غذاهای فوق‌فراوری‌شده می‌آیند، در افزایش جهانی نرخ زوال عقل، افسردگی و سایر اختلالات روانی نقش دارد

به گزارش پارسینه پلاس؛محققان درمورد تاثیر ریزپلاستیک‌ها بر سلامت مغز مطالعه می‌کنند و بر آن دسته از ریزپلاستیک‌ها متمرکزند که با خوردن غذاهای فوق‌فراوری‌شده وارد بدن می‌شوند.

به‌گزارش وبسایت فرچن (fortune)، دانشمندان به‌تازگی کشف کرده‌اند که میزان ریزپلاستیک‌های موجود در مغز انسان به اندازه یک قاشق پلاستیکی است. طبق نتایج این مطالعه که در فوریه ۲۰۲۴ در نشریه «پزشکی طبیعت» (Nature Medicine) منتشر شد، مقدار ریزپلاستیک‌‌های موجود در مغز انسان، که ذرات پلاستیک زیر پنج میلی‌متر است. در حال افزایش است و این غلظت از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۴ حدود ۵۰ درصد بیشتر شده است. نه‌تنها مقدار میکروپلاستیک در مغز از کبد یا کلیه بیشتر بود، بلکه در مغز بیماران مبتلا به زوال عقل بیشتر از مغز افراد سالم دیده شد.
اکنون دانشمندان تاثیر ریزپلاستیک‌ها بر سلامت مغز را بررسی می‌کنند، به‌‌خصوص آن‌هایی که از طریق یکی از منابع اصلی، یعنی غذاهای فوق‌فراوری‌شده (UPF)، وارد بدن می‌شوند. پژوهشگران در مجموعه‌ای از چهار مقاله منتشرشده در نشریه «پزشکی مغز» (‌Brain Medicine) به شواهدی رسیده‌اند که نشان می‌دهد انباشت ریزپلاستیک‌ها در مغز در افزایش جهانی نرخ زوال عقل، افسردگی و سایر اختلالات روانی نقش دارد.
دکتر نیکولاس فابیانو از دانشگاه اتاوا، یکی از نویسندگان این مقالات، در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت که ما با مجموعه‌ای از شواهد مواجه‌ایم که بسیار نگران‌کننده است. او افزود: «امروزه در کشورهایی مانند ایالات متحده بیش از ۵۰ درصد کالری روزانه افراد از غذاهای فوق‌فراوری‌شده تامین می‌شود و غلظت ریزپلاستیک در این غذاها به‌مراتب بیشتر از غذاهای کامل و طبیعی است. یافته‌های اخیر نشان می‌دهد که این ذرات از سد خونی‌ـ‌مغزی عبور می‌کنند و در مغز انباشته می‌شوند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا