همه آنچه باید درباره ۳۳ فیلم فجر بدانید!

جشنواره فیلم فجر با ۳۳ فیلم متنوع و جذاب از جمله موسی کلیم‌الله، زمانی در ابدیت و آنتیک، آماده است تا سینمادوستان را شگفت‌زده کند.

به گزارش پارسینه پلاس، چند روزی است که تکلیف فیلم‌های جشنواره فجر، نوع سانس‌ها و زمان اکران آن‌ها در خانه جشنواره، یعنی سالن برج میلاد، مشخص شده است. از فیلم صیاد که قرار است دوازدهم بهمن‌ماه جشنواره را با درخشش خود آغاز کند، تا گوزن‌های اتوبان که در پایان جشنواره چهل و سوم، آخرین اکران‌های این دوره را به خود اختصاص خواهد داد.

فیلم‌اولی‌ها در جشنواره چهل و سوم

در جشنواره فیلم فجر امسال، یکی از تغییرات چشمگیر حذف بخش «سودای سیمرغ» است که باعث شده کارگردانان فیلم اولی به همراه کارگردانان باسابقه‌تر در تمامی بخش‌ها و رشته‌های سینمایی رقابت کنند. این تغییر به طور ویژه در رقابت میان فیلم‌سازان جوان و پیشکسوت، تنوع و شور خاصی ایجاد کرده است.

با نگاهی به فهرست فیلم‌های راه‌یافته به بخش مسابقه سینمای ایران، مشاهده می‌کنیم که ۱۳ کارگردان فیلم اولی امسال برای نخستین بار در جشنواره فیلم فجر حضور دارند. این کارگردانان که هر یک پیش از این در دنیای سریال‌سازی، فیلم کوتاه یا مستند تجربه‌های بسیاری کسب کرده‌اند، این بار با آثار بلند سینمایی خود وارد رقابت شده‌اند.

فیلم‌سازانی همچون امیر پوروزیری با فیلم ۱۹۸۶، مصطفی تنابنده با آبستن، محمدابراهیم عزیزی با بازی را بکش، محمود کریمی با بچه مردم، محمد پایدار با تاکسیدرمی، آرمان زرین‌کوب با ترک عمیق، ابراهیم امینی با چشم بادومی، حسام فرهمند با رها، مهدی نوروزیان با زمانی در ابدیت، رضا جمالی با سونسوز، محمدرضا اردلان با فریاد، رضا فرهمند با لولی و مهدی اصغری‌ازغدی با ماریا برای نخستین بار در این جشنواره حضور دارند و آثار بلند خود را به رقابت می‌گذارند.

کارگردانان باسابقه جشنواره

اما در کنار این فیلم‌سازان جوان، تعدادی از چهره‌های برجسته و باسابقه سینما نیز در جشنواره چهل و سوم حضور دارند. یکی از مهم‌ترین این چهره‌ها ابراهیم حاتمی‌کیا است که با فیلم موسی کلیم‌الله در این جشنواره شرکت می‌کند.

حاتمی‌کیا از جمله رکوردداران دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر است و تاکنون پنج سیمرغ بلورین بهترین فیلم را برای آثار خود از جمله مهاجر، از کرخه تا راین، آژانس شیشه‌ای، به نام پدر و به رنگ ارغوان کسب کرده است. همچنین او سه سیمرغ بهترین کارگردانی برای آژانس شیشه‌ای، به رنگ ارغوان و به وقت شام دارد. حاتمی‌کیا که از اولین دوره جشنواره با فیلم ۱۶ میلی‌متری کوردلان در جشنواره حضور داشته، امسال با فیلم سینمایی موسی کلیم‌الله در رقابت قرار دارد.

رسول صدرعاملی، یکی دیگر از فیلم‌سازان با سابقه، نیز امسال با فیلم زیبا صدایم کن در جشنواره حضور دارد. صدرعاملی از سومین دوره جشنواره با فیلم گل‌های داودی در رقابت حضور داشت و موفق به دریافت لوح زرین در پنج رشته مختلف شد. او همچنین از تهیه‌کنندگان قدیمی جشنواره فیلم فجر است و از سال ۱۳۵۹ با تهیه‌کنندگی فیلم خونبارش در این رویداد سینمایی حضور داشته است.

ابوالفضل جلیلی نیز یکی دیگر از فیلم‌سازان برجسته است که از دهه ۶۰ در جشنواره فیلم فجر حضور داشته و جوایز بسیاری را در جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی کسب کرده است. او نخستین بار با فیلم بهار در جشنواره فیلم فجر شرکت کرد و آخرین حضورش در این جشنواره به سال ۱۳۷۹ با فیلم دلبران باز می‌گردد. حالا پس از ۲۴ سال، جلیلی با فیلم سینمایی داد در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر حاضر شده است. این ترکیب از فیلم‌سازان جوان و پیشکسوت، جشنواره چهل و سوم فیلم فجر را به یکی از جذاب‌ترین و پرهیجان‌ترین دوره‌های این رویداد سینمایی تبدیل کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا