پشت پرده لغو کنسرت ها پس از مسمومیت مشکوک ابراهیم زاده
در چند روز اخیر لغو بعضی از کنسرتهای موسیقی در تالار وزارت کشور واکنشهایی را از سوی خوانندهها، هنرمندان و مجمع صنفی تولیدکنندگان آثار شنیداری در فضای مجازی در پی داشته است.
به گزارش سبک ایده آل به نقل از سانانیوز، رضا بهرام خواننده موسیقی پاپ قرار بود ۲۲ خرداد در تالار وزارت کشور طی دو سانس روی صحنه برود اما این اجرا لغو شد، در صورتی که وی ۲۱ خرداد در همین تالار روی صحنه رفته بود.
همچنین کنسرت مشترک حمید هیراد و مصطفی راغب دیگر خوانندههای پاپ قرار بود امشب – چهارشنبه ۲۴ خرداد- در تالار وزارت کشور برگزار شود که این کنسرت نیز لغو شده است. تمامی بلیتهای این کنسرتها هم فروخته شده است.
محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره لغو این کنسرتهای موسیقی در تالار وزارت کشور گفت: مسئولان وزارت کشور طی مکاتباتی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نقص فنی در تالار این نهاد را علت لغو کنسرتها اعلام کردند که در یکی دو روز آینده این نقص فنی رفع خواهد شد.
وی گفت: سال گذشته حدود ۴ هزار و ۳۰۰ کنسرت موسیقی در کل کشور برگزار شد و طبیعی است که در این تعداد بعضی از کنسرتها به دلیل نقص فنی سالن یا هر دلیل دیگری دچار اختلال شده باشند اما این به معنای این نیست که روند کلی برگزاری کنسرتها دچار اختلال شده یا روند برگزاری آنها توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دچار مانع شده است.
سالاری افزود: در نامه مسئولان وزارت کشور تصریح شده است که سالن این نهاد برای برگزاری کنسرت، نقص فنی دارد و این نقص تا برطرف نشود، امکان برگزاری کنسرت در آن وجود ندارد.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت ایمنی و امنیت مخاطبان در سالنهای کنسرت اظهارداشت: تالار وزارت کشور سالنی با ظرفیت ۴ هزار نفر است و اگر اتفاقی در این مکان رخ دهد، بسیار متفاوت از سالن یکصد نفری است؛ وقتی در نامه وزارت کشور، نقص فنی سالن علت لغو کنسرت اعلام شده است، باید همکاری کنیم که برنامه تا زمان رفع مشکل متوقف شود و تا جایی که امکان دارد باید مراقبت کنیم که هیچ کنسرتی در کشور لغو و تعطیل نشود.
سالاری درباره خبرهای منتشر شده درباره تعطیلی سریالی کنسرتهای موسیقی در کشور گفت: این شیطنت است و چنین اخباری صحت ندارد،، کدام جریان سریالی؟ وزارت کشور اعلام کرده که سالن این نهاد نقص فنی دارد، سایر سالنها فعال هستند و کنسرتهای موسیقی در آنها برگزار میشود؛ موجهایی در فضای مجازی ایجاد میشوند که حقیقت ندارند.
وی افزود: در حال حاضر در تهران، ظرفیت سالنها برای برگزاری کنسرتهای موسیقی تکمیل است و حتی دو کنسرت نیز در کاخ سعدآباد در حال برگزاری است که تعداد روزهای آنها هم تمدید شده است، باید مراقبت کنیم که فضای مجازی راهبردهای ما را به بیراهه نبرد.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره رویکرد این نهاد در برگزاری کنسرتهای موسیقی طی روزهای آینده بیان کرد: کنسرتها همچون گذشته تا پیش از ماههای محرم و صفر برقرار است، همه خوانندهها برای برگزاری کنسرت، درخواستهای خود را ارایه میدهند، با بررسی شرایط، مجوز دریافت میکنند و بر روی صحنه میروند و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
جلوگیری از بازارسیاه برای فروش بلیت کنسرتها
سالاری درباره سامانههای فروش بلیت کنسرتهای موسیقی و جلوگیری از بازار سیاه برای آنها گفت: فروش بلیت و ارایه آن برعهده تهیهکننده و کنسرتگذار است، ما پیشنهاد کردیم که محدودیت تعداد فروش بلیت داشته باشند اما وقتی یک نفر، ۱۰ بلیت خریداری میکند باید سامانه فروش بلیتی که تهیهکننده خود بر آن نظارت دارد، محدودیتی در این زمینه ایجاد کند. معمولاً تهیهکنندهها برای فروش بلیتهای بیشتر این کار را نمیکنند.
وی افزود: دخالت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر فروش بلیت به یک نقص مضاعف منجر خواهد شد، یک بازار سیاه جدیدی ایجاد میشود، براین اساس ترجیح میدهیم اتحادیه تهیهکنندگان در این حوزه تصمیم بگیرند و جلسهای هم با آنان در این زمینه و تعیین قیمت بلیت داشتهایم و مذاکراتی صورت گرفته تا بازار سیاه در این حوزه ایجاد نشود اما دخالت ما در این حوزه به نابسامان کردن وضعیت منجر خواهد شد، چراکه ما تجربه خوبی از دخالت دولت در فرایندهای طبیعی این موضوعها نداریم.