چرا وسوسه می شوم خیانت کنم؟
بعید نیست که در رابطهتان گردبادی از احساسات را تجربه کنید. یک لحظه شدیدا احساس کنید که عاشقید و لحظه ای بعد با وسوسه هایی مواجه شوید که ممکن است تعهد شمارا به چالش بکشند. خیانت می تواند به رابطه ی شما ضربه ی سختی وارد کند و برای شریک عاطفی تان درد و اندوه بسیاری ایجاد کند.
به گزارش پارسینه پلاس، روانشناس و روان درمانگر، روابط می توانند بسیار رضایت بخش و شادی آور باشند اما می توانند لحظات دشواری نیز داشته باشند.
بعید نیست که در رابطهتان گردبادی از احساسات را تجربه کنید. یک لحظه شدیدا احساس کنید که عاشقید و لحظه ای بعد با وسوسه هایی مواجه شوید که ممکن است تعهد شمارا به چالش بکشند. خیانت می تواند به رابطه ی شما ضربه ی سختی وارد کند و برای شریک عاطفی تان درد و اندوه بسیاری ایجاد کند.
اگر با احساسات و وسوسه هایی نسبت به دیگران خارج از رابطه تان مواجه شده اید بدانید که شما تنها نیستید. وسوسه ها ممکن است به طور طبیعی در هر رابطه ای ظاهر شوند، حتی زمانی که شما و شریکتان در بهترین نقطه ی رابطه هستید. نکته ی مهم شناختن این احساسات و کار کردن بر روی مقاومت کردن در برابر آن هاست به گونه ای که ارتباطتان قویتر از قبل شود. این کار نیازمند تلاش زیاد، خود را وقف رابطه کردن و تعهد به شریک عاطفی است.
در این مقاله توضیح می دهیم که چرا وسوسه ها ایجاد می شوند و روش هایی برای مقابله با آن ها را می آموزیم.
چرا وسوسه می شوم که خیانت کنم؟
وسوسه ها در روابط می توانند به دلایل مختلفی رخ دهند. شاید احساس می کنید که شریکتان پاسخگوی نیازهای عاطفی یا جسمی شما نیست. و یا مشکلات و ضعف های شخصی شمارا وا می دارند تا جای دیگری به دنبال تائید بگردید. بعضی وقت ها هرچند ممکن است ناعادلانه به نظر برسد، تنها ممکن است حوصله تان سر رفته باشد.
هرچند که این دلایل به سراغ وسوسه ها رفتن را توجیه نمی کند، می توانند به شما کمک کنند دلایل ریشه ای این احساسات را پیدا کنید. زمانی که این احساسات به سراغتان می آید، ممکن است سعی کنید به خاطر احساس گناه آن هارا کنار گذاشته و از خودتان دور کنید. بجای آن با احساساتتان روبرو شوید و سعی کنید منشاء آن هارا پیدا کنید. با خودتان صادق باشید و به این توجه کنید که چه چیزی ممکن است موجب شده باشد که بخواهید خیانت کنید. شناسایی عوامل محرک وسوسه به خیانت اولین قدم برای بررسی و حل و فصل موفقیت آمیز آن هاست.
همچنین این می تواند به شما کمک کند که بدانید تنها نیستید. مواجه شدن به تمایلات برای خیانت کردن غیرمعمول نیست. در رابطه بودن به طور جادویی توانایی شما در جذب شدن به دیگر افراد را خاموش نمی کند.
وسوسه شدن به خیانت کردن همیشه به این معنی نیست که در رابطه تان مشکلی وجود دارد. اما در بعضی موارد می تواند نشان دهنده ی این باشد که تمایل شما برای با شریکتان بودن رو به زوال است.
چگونه در برابر تمایل به خیانت کردن مقاومت کنم؟
شما می توانید از استراتژی های زیادی برای مقابله با تمایل به خیانت کردن استفاده کنید که بهبعضی از آن ها اشاره کرده ایم:
۱- بر روی قوی کردن رابطه تان کار کنید
با بررسی دوباره رابطه و بروز کردن اولویت هایتان شروع کنید. از خودتان بپرسید آیا واقعا می خواهید که با شریکتان بمانید؟ اگر پاسخ مثبت است بر روی سرمایه گذاری کردن زمان و انرژی روی رابطه تان تمرکز کنید.
به فعالیت هایی روی بیاورید که نزدیکی احساسی شمارا بیشتر می کنتد و آزادانه باهم ارتباط برقرار کنید تا اعتماد را میانتان قوی کنید.
این ها ایده های هستند که به شما کمک می کنند ارتباطتان با شریک عاطفی تان را از سر بگیرید و پیوندتان را قویتر کنید.
قرارهای شبانه ی منظم تنظیم کنید و سپری کردن اوقات مفید و ارزشمند باهم را در اولویت خود قرار دهید. تجربه کردن فعالیت های جدید و ماجراجویی باهمدیگر بخصوص می تواند کمک کننده باشد اگر دلیل ریشه ای وسوسه های شما خستگی و ملالت از رابطه باشد.
از کارهای کوچکی که شریکتان انجام می دهد قدردانی کنی و سعی کنید متوجه تلاش او باشید
با حرکات کوچک عاشقانه شریکتان را غافلگیر کنید. مثل یک نامه ی دستنویس یا خوراکی موردعلاقه ی آن ها. این حرکات از روی فکر و توجه به هردوی شما عشق میانتان را یادآوری می کند.
برای مکالمات بامعنی وقت بگذارید و با توجه به افکار و احساسات شریکتان گوش فرا دهید. آسیب پذیر باشید و احساسات خود را به اشتراک بگذارید تا درک و اعتماد متقابل را برانگیزید.
۲-از دیگر استراتژی های مقابله با خیانت: برای خودتان مرزبندی داشته باشید
مرزبندی های دقیق و واضح داشته باشید تا اینگونه از موقعیت هایی که در آن ممکن است وسوسه به سراغتان بیاید دور بمانید. ارتباطات تک به تم با افرادی که از نظر شما جذاب هستند را محدود کنید و در عوض شریک عاطفی و یا گروهی از دوستانتان را دعوت کنید تا به شما ملحق شوند. این کار یک سپر ایجاد می کند و مانع از پاسخگویی به وسوسه ها می شود.
۳- میان روابط دوستانه و روابط عاطفی تان یک تعادل صحیح برقرار کنید.
مطمئن شوید که زمان و توجه کافی به شریک عاطفی تان می دهید بدون آنکه نسبت به دوستانتان بی توجه شوید و یا بلعکس. میان هر دو نوع رابطه تعادل ایجاد کنید. اگر شما زندگی اجتماعی فعالی دارید، در مورد آن صادقانه با شریکتان صحبت کنید و اگر او در مورد بعضی دوستی های خاص نگران است به صحبت هایش گوش دهید.
۴- یکی از راههای مقابله با خیانت:سبک های مقابله ای سالم ایجاد کنید
داشتن سبک های مقابله ای سالم می تواند به شما کمک کند در هنگام مواجه با وسوسه ها به شریکتان وفادار بمانید. ذهن آگاهی را تمرین کنید، در لحظه بمانید و بر روی نکات مثبت رابطه تان تمرکز کنید. تکنیک هایی مانند نفس عمیق کشیدن یا مدیتیشن شمارا به زمین بازگردانده و مانع از تصمیم گیری های بدون فکر می شود.
به علاوه داشتن فعالیت هایی مانند ورزش کردن، مدیتیشن و یا نوشتن افکار می تواند به مدیریت استرس و افکار منفی نیز کمک کند و احتمال اینکه در خارج از رابطه به دنبال آرامش و تائید دیگران بگردید را کمتر می کند.
۵- بر روی توسعه ی فردی تمرکز کنید
بعضی وقت ها در روابط، مخصوصا روابط طولانی مدت ممکن است احساس کنید که خودتان را گم کرده اید. اگر با وسوسه به خیانت دست و پنجه نرم می کنید و نمی توانید دلیل ریشه ای آن را پیدا کنید، وقت آن است که برروی توسعه ی فردی و سلامت خود متمرکز شوید. این نتنها باعث می شود رابطه تان با خودتان بهبود یابد بلکه رابطه ی عاطفی تان را هم بهبود می بخشد.
به فعالیت هایی بپردازید که از آن ها لذت می برید و اعتماد بنفس و شادی شمارا افزایش می دهند. افزایش دادن اعتماد به نفستان و پرداختن به ناامنی هایتان احتمال اینکه در جستوجوی تائید از سوی دیگران باشید را کاهش می دهد.
سلامت جسمی و روانی خود را در اولویت قرار دهید تا ذهن و فکر سالمتری داشته باشید و رابطه تان با خودتان و شریکتان قویتر شود.
۶- با یکی از عزیزان یا یک متخصص حرفه ای صحبت کنید
زمانی که لازم بود به سیستم حمایتی پناه ببرید. با یک فرد مورد اعتماد یا نزدیک که می توانند برایتان فضایی عاری از قضاوت مهیا کنند صحبت کنید. مشکلاتتان را با آن ها در میان بگذارید و از از آن ها بخواهید شمارا نصحیت کنند و حمایت کنند. هرچند ممکن است پاسخ تمامی سوالات را نداشته باشند می توانند نظرات ارزشمند بی طرفانه ای ارائه دهند و کمک کنند شما احساسات پیچیده تان را مدیریت کنید.
اگر شما با مقابله کردن با وسوسه ی خیانت مشکل دارید کمک گرفتن از متخصصان سلامت روان مثل یک تراپیست را در نظر بگیرید. آن ها می توانند شمارا راهنمایی کنند و به شما کمک کنند استراتژی هایی به کار بگیرید تا رابطه ی تان قوی تر شود و در برابر وسوسه ها مقاومت کنید.
۷- چطور می توانم با وجود وسوسه شدن خیانت نکنم و وفادار بمانم؟
زمانی که با وسوسه ی خیانت روبرو می شوید به خودتان یادآوریی کنید که اعمال عواقبی دارند.
دردی که به رابطه و شریک عاطفی تان وارد می کنید را در نظر بگیرید. خیانت اعتماد میانتان را از بین می برد و می تواند موجب پایان یافتن رابطه تان شود.
به زندگی که می خواهید با شریکتان بسازید فکر کنید و به یاد داشته باشید بی وفایی می تواند آن رویاها را به خطر بیندازد. یاداوری تاثیرات طولانی مدت خیانت می تواند شمارا منطقی و وفادار به رابطه نگه دارد.
۸- آیا باید با شریک عاطفیم در مورد وسوسه هایم صحبت کنم؟
صحبت کردن با شریکتان در مورد احساساتی که داشته اید می تواند مفید باشید. صحبت کردن با شریکتان در رابطه با وسوسه هایی که داشته اید می تواند پیچیده باشد، اما ارتباط صادقانه و بدور از مخفی کاری لازمه ی هر رابطه ی عاشقانه و سالمی است.
اگر احساسی که دارید یک تمایل زودگذر است ممکن است لازم نباشد آن را با شریکتان در میان بگذارید. چرا که چنین کاری ضررش بیش از منفعت آن است. هرچند اگر وسوسه ای ماندگار و تکرار شونده است که می تواند بر رابطه تان تاثیر بگذارد، ضروری است تا مشکل را با شریکتان در میان بگذارید.
زمانی که تصمیم به صحبت در این باره گرفتید، زمان و مکان درست را انتخاب کنید. مطمئن شوید که هر دوی شما در محیطی آرام و راحت هستید و می توانید بر روی مکالمه تمرکز کنید و آزادانه احساساتتان را بیان کنید.
به احساسات شریکتان توجه کنید و در تمام طول مکالمه به او این اطمینان را بدهید که نسبت به او و رابطه متعهدید.
جمع بندی
مقابله در برابر وسوسه ی خیانت کردن در رابطه نیازمند آگاهی به خود، ارتباط برقرار کردن موثر و تعهد به قوی کردن پیوند خود و شریکتان است. فهمیدن دلایل در پس وسوسه، به کار گیری روش هایی برای مقابله با آن ها و وارد شدن به مکالمه ی صادقانه با شریکتان می تواند به شما کمک کند رابطه ای قویتر، سالمتر و رضایت بخش تر بسازید.
به یاد داشته باشید که مقابله در برابر وسوسه ها مسیری است که به تلاش مداوم، صبر و درک مقابل از سوی هر دو طرف نیاز دارد. با حمایت و کار کردن باهمدیگر می توانید این چالش هارا پشت سر بگذارید و رابطه ای عمیقتر ایجاد کنید که ماندگاری بالایی دارد. همزمان که رابطه تان را در اولویت قرار می دهید و روی توسعه ی فردی خود سرمایه گذاری می کنید، متوجه می شوید که برای مقابله با وسوسه های خیانت قدرت بیشتری دارید و می توانید رابطه ای پایدار و عاشقانه داشته باشید.