چطوری از شوهر در کارهای خانه کمک بگیریم؟
چگونه به همسرم بگویم در کارهای منزل کمک کند؟ برای اینکه بتوانید همسرتان را به مشارکت در کارهای خانه دعوت کنید لازم است که درخواست خود را شفاف بیان کنید و از کنایه زدن بپرهیزید.
کمک گرفتن از شوهر در کارهای خانه
انجام کارهای خانه یکی از فعالیتهای خستهکننده است که معمولاً بار آن کاملاً بر دوش مادر خانواده است. اما در مواقعی که نیاز به ترتیب و اجرای وظایف سنگین خانه پیش میآید، باید به تقسیم کارها فکر کرده و از همسر و سایر اعضای خانواده درخواست کمک کنیم. البته، این درخواست باید بر اساس اصول مشخصی صورت گیرد؛ اصولی که زنان با سیاست آنها را میدانند و بخوبی استفاده می کنند تا راحت تر در کارهای خانه بخصوص خانه تکانی عید نوروز از همسرشان کمک بگیرید و ما در این بخش به همین اصول اشاره کرده ایم.
۱.گوشه کنایه زدن را کنار بگذارید
خانمها اغلب تمایل دارند همسرشان در انجام کارهای خانه به آنها کمک کند، اما نحوه ابراز این تمایل بسیار مهم است. بهتر است که این درخواست به شیوهای محترمانه و بدون کنایه انجام شود. استفاده از جملات که ممکن است مطمئناً به شکل کنایه آمیز تلقی شوند، ممکن است موجب عدم همکاری مردان شود.
کمک گرفتن از شوهر در کارهای خانه، به عنوان جایگزین، میتوانید با همسر خود درباره نیازها و تقسیم کارهای خانه به صورت صریح و با احترام صحبت کنید. به او بگویید که به کمک او در انجام کارهای خانه نیاز دارید و میخواهید این مسئله را با هم انجام دهید.
۲.با برنامه ریزی های همسرتان هماهنگ باشید
همسرتان برای خود وظایفی دارد و قطعا نمیتواند طبق خواسته و برنامه شما همیشه در اختیارتان باشد پس قبل از خانه تکانی از او درباره روزهای خلوت کاری اش سوال کنید و از او بخواهید در اوقاتی که فرصت دارد برای کمک به شما حاضر باشد و برنامه های غیرضروری اش را سر فرصت دیگری اجرا کند.
۳.لقمه را دور سرتان نچرخانید
حرفتان را واضح و شفاف بزنید و به طور کامل درخواست کمک خود را بیان کرده و به همسرتان بگویید که در چه شرایط و به چه شکلی به کمکش نیاز دارید. بارها گفته ایم که مردها دوست دارند حرف را شفاف از همسرشان بشنوند نه غیر مستقیم.
۴.مسئله را سخت نکنید
کمک گرفتن از شوهر در کارهای خانه، درک اینکه توانایی مردان در انجام کارهای خانه با شما متفاوت است، عاملی است برای بهتر شدن وضعیت همکاری در تمیزکاری خانه. خانه تکانی، به شرطی که از نکاتی که گفته شده پیروی شود، کاری دشوار نیست. بیش از حد از شوهرتان انتظار نداشته باشید و با احترام و محبت از او کمک بگیرید که قطعا این روش کارسازتر خواهد بود.
۵.غرغر کردن ممنوع
از غرغر کردن یا تذکرات بیجا به همسرتان بپرهیزید. غرغر کردن ممکن است همسرتان را ناراحت کند و نه تنها به حل مشکل کمک نمیکند بلکه ممکن است منجر به ناراحتی و جا زدن او شود.
۶.تعادل را فراموش نکنید
حتماً در برنامه خانه تکانی خود، روز و زمان انجام کارها را به دقت مشخص کنید. اجتناب کنید تمام وظایف سخت و خستهکننده را در یک روز برای خودتان جلو بیاندازید.
بهتر است به صورت تدریجی و توزیع شده اقدام به انجام کارها کنید. اگر تمام کارها را در یک روز به همسرتان واگذار کنید، احتمالاً او خسته شده و دلزده از انجام کارهای خانه خواهد شد و این ممکن است منجر به عدم تمایل او برای کمک در روزهای آینده شود. بنابراین، به تعادل توجه کنید و کارها را به صورت یکنواخت در طول هفته تقسیم کنید.
۷.همسرتان را فدای فرزندسالاری نکنید
کمک گرفتن از شوهر در کارهای خانه، در برنامه خانه تکانی و حتی تمیزکاری های ماهانه خانه، سعی کنید مشارکت همهی اعضای خانواده را در نظر بگیرید، نه فقط از همسرتان. از فرزندانتان هم کمک بخواهید، اما با توجه به توان و سن آنها. این به شما کمک میکند تا مشارکت و تقسیم وظایف را به فرزندانتان یاد بدهید و همچنین بار کارها را از روی دوش خود و همسرتان کم کنید.
۸.تقسیم کار بهترین راه است
وقتی لیست کارهای خانه خود را تهیه کردید، شروع به تقسیم کارها کنید. کارهای سنگین و خستهکننده را به مرد خانه و کارهای سبکتر را به فرزندان سپرده کنید.
۹.از همسرتان قدردانی کنید
کمک گرفتن از شوهر در کارهای خانه، هرگز فراموش نکنید که از کمک آنها قدردانی کنید. اگر همسرتان یا فرزندانتان کاری را انجام دادند، از آنها تشکر کنید و قدردانی از همکاری و مشارکت آنها را به وضوح نشان دهید.