چگونه با از دست رفتن حافظه کوتاهمدت مقابله کنیم؟
برای بسیاری از ما، تجربه یک دوره از دست دادن حافظه گاهی اوقات بسیار معمول است. این ممکن است مانند فراموش کردن پرداخت شهریه ماهانه، فراموش کردن تاریخ، گم کردن کلیدها یا مشکل پیدا کردن کلمه مناسب برای استفاده باشد.
به گزارش پارسینه پلاس، اینکه احساس میکنید دائما چیزهایی را فراموش میکنید، آزاردهنده، ناامیدکننده و ترسناک است. از دست دادن حافظه کوتاهمدت حتی ممکن است شما را نگران کند که مغز شما بیش از حد به دستگاههایی مانند تلفن هوشمند شما متکی است تا حافظه شما برای بهخاطر آوردن اطلاعات. به تازگی وجود هوش مصنوعی هم این نگرانی را تشدید کرده است که نیاز ما به فکر کردن یا به خاطر سپردن را مرتفع کرده است و به همین ترتیب حافظه تنبل میشود.
از دست دادن حافظه کوتاهمدت نشانه چیست؟
از دست دادن خفیف حافظه همیشه نشاندهنده مشکل نیست و برخی تغییرات حافظه، بخش طبیعی از پیری است. از دست دادن حافظه کوتاه مدت همچنین میتواند ناشی از عوامل غیردائمی دیگری باشد، از جمله:
مصرف الکل و موادمخدر
اضطراب
غم و اندوه
خستگی
عوارض جانبی داروها
کمخوابی و استرس
اگر نگران نقص حافظه یا هر تغییر مغزی دیگری هستید، با پزشک خود صحبت کنید. آنها میتوانند یک معاینه کامل انجام دهند تا مشخص شود چه چیزی ممکن است باعث علائم شما شود و تغییرات سبک زندگی، استراتژیها یا درمانهایی را برای بهبود حافظه کوتاهمدت شما توصیه کنند.
حافظه کوتاهمدت نقش حیاتی در شکل دادن توانایی ما برای عملکرد در دنیای اطرافمان دارد؛ اما از نظر ظرفیت و مدت زمان محدود است. بیماری و آسیب و همچنین افزایش وابستگی به تلفنهای هوشمند نیز میتواند بر توانایی ذخیره خاطرات کوتاهمدت تأثیر بگذارد. همانطور که محققان به یادگیری بیشتر در مورد عوامل مؤثر بر حافظه ادامه میدهند، ممکن است راههای جدیدی برای تقویت و محافظت از حافظه کوتاهمدت ظاهر شود.
منبع: همشهری
خیلی عالی