چگونه فرزندان را برای طلاق والدین آماده کنیم؟
کودکان خردسال هیچ آشنایی با کلمه طلاق والدین ندارند. بعد از طلاق اگر کودکتان هر دو شما رو همزمان ببیند، ممکن است که اصلا متوجه این اتفاق نشود.
به گزارش پارسینه پلاس کودکان خردسال هیچ آشنایی با کلمه طلاق والدین ندارند. بعد از طلاق اگر کودکتان هر دو شما رو همزمان ببیند، ممکن است که اصلا متوجه این اتفاق نشود، اما اگر فرزندتان از دوره خردسالی عبور کرده باشد و قصد طلاق گرفتن را داشته باشید، به احتمال زیاد متوجه این اتفاق خواهد شد و در این صورت دچار سردرگمیهای بسیاری میشود.
به نقل از نی نی سایت، اوضاع از این به بعد چه شکله؟ قراره پیش پدر یا مادرش زندگی کنه؟ کجا میخوابه؟ ممکنه که باز پدر و مادرش رو کنار هم ببینه؟ این سوالات زمانی که شما عزیزان قصد جدایی از شریک زندگی خود رو داشته باشید، ممکنه که برای فرزندتون پیش بیاد. در این مقاله قصد داریم نحوه توضیح طلاق والدین رو برای کودکان بیان کنیم. اگر قصد جدایی از شریک زندگی خود رو دارید و صاحب فرزند هستید، بهتره که تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
طلاق والدین و توضیح آن برای کودکان
نحوه گفتن طلاق والدین به کودکان یکی از حساسترین مسئلهها محسوب میشه؛ زیرا در مورد این موضوع باید به گونهای با فرزند خود صحبت کنید که کمترین آسیب روحی به او وارد شه. کودکان سه تا پنج سال همه چیز رو از دید نیازهای خودشون میبینن. به همین خاطر باید وضعیت رو با توجه به نقطه دیدی که دارن براشون توضیح بدید. مثلا میتونید به کودک خود بگید که از این به بعد پدر و مادرت با هم در یک خونه زندگی نمیکنن. پدر/مادرت قراره که مدتی رو در خونه قدیمی که داشتیم زندگی کنه و گاهی اوقات میتونی به دیدنش بری. در طی تمام صحبتهای خود بارها تکرار کنید که بعد از این اتفاق هنوز هم او(کودک خود) رو دوست دارید و با وجود تغییر کردن شرایط ذرهای از علاقهای که نسبت بهش داشتید، کم نشده.
طلاق والدین چه عوارضی برای کودکان داره؟
طلاق والدین حتی اگر در صلحآمیزترین حالت ممکن هم اتفاق بیفته باز هم عوارض زیادی برای کودک خانواده به دنبال داره. از اصلیترین مسائل طلاق میتوان به فقدان و تغییر کودک اشاره کرد. هیچ کودکی از اینکه درگیر این مسائل بشه، خوشحال نخواهد بود. بلکه این مسائل باعث رعب و وحشت آنها خواهد شد. احساس ناامنی، پسرفت در درسها، کابوس، خیس کردن رختخواب نمونههایی از عوارض طلاق والدین به حساب میان. برای اینکه کودک شما عزیزان کمتر در معرض این مشکلات قرار بگیرن، بهتره که توجه زیادی نشون بدید و در تمام مراحل طلاق از اونها غافل نشید. طرز صحبت شما عزیزان با فرزندان خود، در خصوص طلاق تاثیر بسیاری بر روی اونها دارد. این تاثیرات ممکنه در دراز مدت و یا کوتاه مدت خود رو نشون بدن.
صحبت با بچههای دبستانی در مورد طلاق والدین
بچههای دبستانی، در خصوص اینکه طلاق والدین چیست و بعد از آن چه اتفاقاتی میافته، اطلاعات کاملی رو دارن. بچههای دبستانی میدونن که بعد از طلاق زندگی مشترک پدر و مادرشان به پایان میرسه. همچنین این کودکان میدونن که بعد از طلاق باید با پدر یا مادر خود زندگی کنن و نمیتونن هر دو اونها رو مثل قبل کناره هم داشته باشن. طلاق بر روی تمام کودکان، چه خردسال باشند و چه بزرگتر، تاثیرات خودش رو داره. دانستن فرزندان در مورد طلاق والدین به معنی در امان موندن اونها از تاثیرات این مسئله نیست.
خبر جدایی رو چگونه به فرزند خود بدهید؟
همونطور که گفته شد طلاق والدین تاثیرات بسیاری بر روی کودکان دارد. در صورتی که در زمان درست و با بکارگیری کلمات مناسب این موضوع رو به فرزند خود بگویید، مشکلات کمتری در آینده برای اونها به وجود خواهد آمد. در این مقاله قصد داریم در خصوص اینکه طلاق والدین رو چگونه به کودکان بگوییم، صحبت کنیم.
زمان درست
برای صحبت در مورد طلاق والدین بهتره که در مرحله اول زمان مناسبی رو انتخاب کنید. اگر از انجام این تصمیم مطمئن هستید و تا حدودی مراحل قانونی اون رو طی کردهاید، بهتره که با فرزند خود صحبت کنید. خبر را به طور ناگهانی و تنها در یک جمله به کودک خود نگویید. بهتره که مقدمه چینی کنید و ذره ذره این خبر را بدهید. انتخاب زمان مناسب برای صحبت در مورد این موضوع از اهمیت بالایی برخورداره. بهتره زمانهایی که کودکتون به مهد یا مدرسه نمیره رو برای صحبت در مورد این موضوع انتخاب کنید.
استفاده از جملات ساده
برای گفتن موضوع طلاق والدین بهتره که از جملات ساده و واضح استفاده کنید. جملات خود رو میتونید با توجه به سن فرزندتون انتخاب کنید. هر چه سن کودک کمتر باشه، باید جملات سادهتر و واضحتری برای بیان موضوع به کار ببرید. به عنوان مثال میتوانید به فرزند خود بگویید که از این به بعد قراره که به همراه پدر/ مادر خود در خانه جدید دیگری زندگی کند.