شایع ترین علت های بی حوصلگی خانم ها
اگر از بیحوصلگیهای همسرتان گله دارید و نگرانید که این بیحوصله بودن دلیل بر سرد شدن از رابطه و دوست نداشتن شما باشد، باید بگوییم دلایلی بسیاری میتواند سبب بیحوصله بودن همسرتان باشد.
به گزارش سبک ایده آل به نقل از دلگرم، اگر همسر شما احساس سستی و بی حالی میکنید و تمایلی به انجام هیچ گونه فعالیتی ندارید، ناامید هستید، و هیچ لذتی از انجام دادن فعالیتی که زمانی برای شما لذت بخش بودهاست نمیبرید و احساس رخوت و خستگی میکنید؛ ممکن است مبتلا به افسردگی شده باشید. در خیلی از موارد بی حوصلگیهای ما به اضطراب یا افسردگی بازمیگردد.افرادی که این دو حالت را تجربه میکنند بی حوصلگی زیاد دارند و به دلیل آستانه پایین تحمل خود زود عصبی میشوند.اگر میخواهید سرحالتر و شادتر باشید به محیط زندگیتان بیشتر توجه کرده و چیدمان خانهاتان را به شکلی که روحیهی شما را بالاببرد و به شما آرامش ببخشد تغییر دهید.
۱. دوری از همسر:
امروزه زندگی های ماشینی زن و مردها را از هم دور نگه داشته است. گاهی اوقات هم شوهر وقت کافی برای پاسخ گویی به احساسات همسرش را نمی گذارد و این بی توجهی ها و دور ماندن ها ، زن را که سراسر از احساس و عاطفه است را دچار زدگی و خستگی می کند.او به کلی سردرگم می شود. نمی داند چه باید بکند. در خود فرو رفته و با همه در پی ستیز بر می خیزد خودش هم نمی داند چرا اینگونه شده است. پس از مدتی که این روند برای او عادی شد دیگر توان مقابله با خودش را از دست می دهد و بی حوصلگی تمام وجودش را فرا می گیرد. شوهران بیدار همواره باید رفتارهای همسرشان را زیر نظر داشته و نگذارند عواطف آن ها سرکوب گردد.
۲. نیاز به آغوش و محبت همسر:
بسیاری از بی حوصلگیها، خستگی ها و … با یک نوازش و در آغوش کشیدن می تواند به پایان برسد. این شما هستید که همواره در کنار همسر خود قرار بگیرید تا او نیز محبت خود را به شما نشان دهد.
۳. احساس بی پناهی و تنهایی:
این احساس شبیه حس هایی است که از دوری همسر پدید می آید. اما این مورد بیشتر برای کسانی است که شوهر یا پدر خود را که همانند کوه پشتشان بوده را از دست داده اند. آنها احساس بی پناهی و سر درگمی مبهمی دارند. خانمهایی که طلاق می گیرند نیز پس از مدتی دچار افکار و احساسات منفی مختلفی می شوند. در این مواقع باید هوشیار باشیم. این خلا عاطفی به وجود آمده را نباید با خلا پر نمود. باید چشمان را باز کرده و آن گاه انتخاب کنیم.
۴. نیاز به میل جنسی :
خانم ها همیشه در روابط زناشویی با احتیاط رفتار می کنند و فکر می کنند هر زمان مرد بخواهد آنها نیز باید بخواهند و یا آن ها نباید از همسرشان درخواست رابطه نمایند. این تصورات باعث می شود در زمانی که آنها نیاز دارند تنها بمانند و عدم توجه به این نیاز در آنها احساسی ناخوشایند را رقم بزند.علاوه بر این گاهی اوقات در روابط زن و مرد، زن ارضا نشده و این نیز می تواند زن را از رابطه خسته کرده و احساس ابزار بودن نماید. این احساسات ناخوشایند در طول زمان زن را به بن بست می رساند و توان و حوصله ی او را فلج می نماید. شوهران توانمند با توجه و دقت در رفتارهای زن، می توانند احساسات او را درک کرده و به خوبی نیازهایش را برطرف سازند.
۵. چیدمان خانه :
اگر می خواهید سرحال تر و شادتر باشید چیدمان خانه را عوض کنید زیرا محیط اطراف تاثیری عمیق بر روحیات ما دارد. مثلا رنگ قرمز می تواند افراد را تحریک پذیر و عصبی کند، در حالی که زرد ایجادکننده شادی و آبی ایجادکننده آرامش است. تحقیقات همچنین نشان می دهد که استفاده از تصاویر آرامش بخش –مثلا مناظر زیبا بر روحیات ما تاثیری مثبت داشته و استرس و آشفتگی را کم می کند.
۶. چراغ کنار تخت :
اگر مرتبا هنگام تماشای تلویزیون یا هنگام مطالعه خوابتان می برد، مراقب تاثیر این امر بر اعصاب و روان خود در روز بعد باشید. تحقیقات نشان می دهند که نور در شب می تواند مانعی برای تولید ملاتونین – هورمونی که بر خلق و خوی انسان اثر می گذارد بشود. ملاتونین تنها در تاریکی تولید می شود بنابراین سعی کنید در منزل خود از پرده های ضخیم استفاده کرده و هنگام خواب همه چراغ ها را خاموش کنید.
۷. دوستان :
مکن است تصور کنید که وقت گذرانی با دوستان راهی مناسب برای سرحال شدن است، با این حال همه چیز به روحیات آنها بستگی دارد. به عقیده محققان احساسات ما (خواه مثبت و خواه منفی) مسری هستند و اغلب بدون اینکه بدانیم از شخصی به شخص دیگر انتقال می یابند. جالب آنکه حتی گاهی بدون اینکه دوستان را ببینیم تحت تاثیر خلق و خوی آنها قرار می گیریم. مثلا در یک تحقیق مشخص شد که کاربراین فیس بوک می توانند تا مدت ۳ روز تحت تاثیر سایر کاربران قرار داشته باشند.
دلیل عصبانیت زیاد شما چیست؟ البته که همهی ما گاهی عصبانی میشویم. عصبانیت ویژگی منفی و بسیار مخربی است که میتواند به خودمان و اطرافیانمان آسیب…
۸. ترفیع گرفتن :
اکثر ما رویای ترفیع گرفتن در محل کار را در سر می پرورانیم، اما واقعیت آنقدرها هم که فکر می کنیم امیدبخش نیست. محققان دانشگاه وارویک به این نتیجه رسیده اند که وقتی کارمندی ترفیع می گیرد، میزان استرس و فشار ذهنی ای که بر او وارد می شود افزایش یافته و سلامت ذهنی او به خطر می افتد.
۹. بی خوابی :
بسیاری از ما می دانیم که کمبود خواب موجب کسالت و بی حوصلگی می شود، با این حال از نظر محققان زمان خواب به اندازه میزان خواب اهمیت دارد. کسانی که دیر به رختخواب می روند حتی اگر زیاد بخوابند، در معرض افسردگی قرار دارند. پس سعی کنید شب ها زود بخوابید و البته خواب کافی داشته باشید.
۱۰. عادت بد غذایی :
عادت بد غذایی علاوه بر آنکه می تواند حالاتی مانند تهوع و درد در شکم را ایجاد کند، بر حالات روانی ما نیز تاثیر می گذارد و حالاتی مانند تحریک پذیری، نوسانات خلقی، عدم تمرکز، پرخاشگری، عصبانیت یا بیش فعالی را ایجاد کند. اگر از نوسانات خلقی رنج می برید، غذاهایی را که در طول روز مصرف می کنید یادداشت کنید تا رابطه بین غذاهای مصرف شده و نوسانات خلقی خود را کشف کنید.
۱۱. کمبود مواد مغذی :
عوامل زیادی وجود دارند که می توانند به افسردگی منجر شوند، ولی در عین حال رژیم غذایی نیز می تواند علایم افسردگی را بهتر یا بدتر کند. کمبود ویتامین D، ویتامین B و اسیدهای چرب امگا ۳ می تواند به احساس افسردگی و آشفتگی منجر شود. بنابراین سعی کنید این مواد مغذی را حتما در رژیم غذایی روسانه خود بگنجانید.
۱۲. قرص های ضدبارداری :
محققان می گویند زنانی که از قرص های ضدبارداری استفاده می کنند دو برابر بیشتر از سایر زنان در معرض خطر افسردگی قرار دارند. این قرص ها در برخی زنان حالاتی مانند نوسانات خلقی و کاهش میل جنسی را نیز ایجاد می کند.
۱۳. سیگار :
همه ما آگاه هستیم که سیگار خطر ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی و پیری زودرس را افزایش می دهد. اما جالب است بدانید که سیگار بر سلامت روان افراد نیر تاثیر سوء دارد. محققان نیوزلندی در یک پژوهش بزرگ دریافتند که افراد سیگاری و معتادین به نیکوتین بیش از سایرین در معرض افسردگی قرار دارند.
۱۴. آفتاب :
در روزهای تاریک زمستان احتمال ابتلا به اختلال عاطفی فصلی وجود دارد، ولی آیا می دانستید که آفتاب هم می تواند افراد را کسل و افسرده کند؟ اگرچه اختلال عاطفی تابستانی تنها بر ۱ درصد افراد تاثیر دارد، ولی عوارض آن جدی و شامل بی خوابی، کاهش اشتها و افسردگی هستند.