چرا کودکان ایستاده ادرار می کنند؟+ عوارض خطرناک

یکی از مهم ترین دلایل ایستاده ادرار کرردن کودکان به ویژه کودکان پسر، آموزش اشتباه و غلط والدین است، زیرا این والدین تصور می کنند که ادرار کردن در این حالت راحت تر است و در نتیجه او را به ایستاده ادرار کردن عادت می دهند.

ساعد نیوز نوشت: ادرار کردن نباید بصورت ایستاده باشد،بلکه نشسته ادرار کردن باعث خروج کامل ادرار از بدن شده و عوارض بدی روی بدن نخواهد داشت. ادرار کردن به صورت ایستاده، از نظر شرعی مکروه است و از نظر پزشکی نیز چون برای خروج کامل ادرار از مثانه فشار امعاء و احشاء لازم است، در حالت ایستاده این فشار وجود ندارد و تخلیه ادرار به صورت غیرکامل انجام می گیرد.

دستگاه ادراری و محل ذخیره ادرار (مثانه) که ادرار به مرور از کلیه ها توسط حالب ها داخل آن میریزد، به شکلی ساخته شده است که می توان ان را به یک قیف واژگون تشبیه کرد که در انتهای آن مانند نوک پستانک برآمدگی وجود دارد که هر کسی هنگامادرار کردن باید روی دو پا به طور سر پا بنشیند و پس از تمام شدن ادرار، ان دکمه مانند نوک پستانک فشار می آورد و قطرات آخر را از مجرا خارج می کند.

اگر ریزه شنهایی داخل ادرار موجود و در مثانه جمع شده باشد، خارج می شود. همچنین انسان از خطر سنگ مثانه محفوظ می ماند و گلبولهای قرمز ضعیف و پیر نمی شوند.اگر قرمز ضعیف و پیر شوند،انرژی انسان تحلیل رفته و زودتر از موعد فرسوده و پیر و ناتوان خواهد شد، به این دلیل است که نباید ایستاده ادرار کرد.

علت ایستاده ادرار کردن کودکان

یکی از علت های ایستاده ادرار کردن کودکان پسر آموزش غلط والدین به آنها است. گاهی والدین فکر می کنند کودک در حال ایستاده راحت تر ادرار می کند به همین خاطر او را عادت به ایستاده ادرار کردن می دهند.
یکی دیگر از علت های ایستاده ادرار کردن کودکان می تواند ترس او از حفره سنگ توالت باشد، به همین خاطر کودک از نشستن روی توالت اجتناب می کند.
یکی دیگر از علت های ایستاده ادرار کردن کودکان این است که قد آنها برای نشستن روی توالت فرنگی بیش از حد کوتاه است.
از دیگر دلایل ایستاده ادرار کردن کودکان تقلید کودک از اعضای خانواده یا دوستان است.

عوارض ایستاده ادرار کردن در کودکان

ایستاده ادرار کردن در کودک عوارض مختلف زیر را به همراه دارد.

عدم تخلیه کامل ادرار

برای خروج کامل ادرار از مثانه، فشار به بقیه اعضای داخلی شکم، لازم است به همین خاطر در ایستاده ادرار نمودن این فشار وجود ندارد و ادرار از مثانه به طور کامل خارج نمی شود. ادرار کردن به صورت نشسته، سبب انقباض ماهیچه های شکم شده و به تخلیه کامل ادرار کمک می کند.

ابتلا به مشکلات انسدادی ادرار در بزرگسالی

اگر کودک عادت به ایستاده ادرار کردن نماید، به دلیل خروج سریع ادرار و عدم تخلیه کامل ادرا، ته مانده ادرار کودک که حاوی املاح معدنی سنگ ساز و سمی و بلورهای اکسالات و… است در کف مثانه کودک باقی میماند و به مرور سبب التهاب مثانه، سنگ مثانه و عفونت ادراری میشود. مشکلات مثانه در سنین رشد سبب پروستات و افتادگی مثانه و عدم کنترل ادرار در بزرگسالی می شود.

پسر بچه ها نمی توانند جهت جریان ادرار را کنترل کنند، به همین خاطر ایستاده ادرار کردن سبب می شود ادرار زیادی به اطراف پخش شود و این کار یک تهدید بهداشتی می باشد.

نشسته ادرار کردن را چگونه به کودک آموزش دهیم؟

در سن شروع آموزش توالت رفتن یا از پوشک گرفتن کودک، بهتر است پیش از هر چیز تجهیزات مناسب را تهیه کنید. یک لگن کوچک می تواند به کودک شما کمک کند که از بزرگی و حفره سنگ دستشویی نترسد. این ترس می تواند باعث شود او سرپایی ادرار کردن در یک گوشه را به نشسته ادرار کردن ترجیح بدهد.

بین لگن ها هم لگنی را انتخاب کنید که محافظ ادرار ندارند یا این محافظ قابل برداشتن است. زیرا اگر به وسیله لگن به کودک شما آسیب برسد، دیگر او هرگز از آن استفاده نمی کند.
اگر می خواهید نشسته ادرار کردن روی توالت فرنگی را به کودک بیاموزید، باید چهارپایه ای برای او تهیه کنید تا به وسیله آن بتواند به راحتی ارتفاع توالت فرنگی را بالا برود. به نوعی برایش پله درست کنید! مراقب باشید این پله سر و قابل لیز خوردن نباشد. پس از ایمنی آن اطمینان پیدا کنید.

کودکان از والدین الگو می گیرند و از آن ها تقلید می کنند. پس بهتر است پدر کودک، هیچ گاه جلوی او ایستاده ادرار نکند. چگونگی استفاده از توالت و هر مرحله را برای کودک چندین بار تکرار کنید. به او اجازه بدهید همه مطالبی را که گفتید ببیند. همزمان با انجام این کارها مراحل را برای او توضیح بدهید و از تکرار و تمرین دست نکشید.
به تلاش کودک پاداش دهید و برای موفقیت در شکل صحیح ادرار کردن او را بسیار تشویق کنید. به زودی متوجه خواهید شد تشویق ها و حمایت های شما موجب می شود کودک رفتار درست اجابت مزاج را یاد بگیرد.اگر نشستن روی توالت باعث ناراحتی فرزند شما می شود، خیلی او را مجبور به این کار نکنید. مخصوصا اگر از این کار می ترسد. بهتر است چند هفته آموزش را کنار بگذارید و سپس دوباره شروع کنید. کودک را سرزنش نکنید فقط هر بار شکل درست ادرار کردن را به او یادآور شوید.
شاید فرزند شما به سنی رسیده که از دوستانش الگو گرفته یا این عادت بیش از حد در او نهادینه شده باشد. شما می توانید برای دور کردن او از این عادت، به ازای هر بار ایستاده ادرار کردن کودک، او را از یکی از فعالیت هایی که برایش خوشایند است محروم کنید. مثلا در آن روز به او اجازه استفاده از بازی های الکترونیک را ندهید. طبیعتا این آخرین راه برای کنترل کودک خواهد بود و بهتر است برای شروع از این راه کار استفاده نکنید.

در نهایت اگر در حل مسئله ایستاده ادرار کردن کودک موفق نبودید یا به هر مشکلی برخوردید می توانید با یک مشاور تربیت کودک مشورت کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا