کم رویی کودکان و ۷ راهکار عملی برای درمان آن

کمرویی کودکان توانایی شان را در انجام آنچه می‌خواهد، محدود می‌کند. همچنین مانع از ایجاد رتباط با همکلاسی‌ها یا همسن و سالانش می‌شود.

اولین و مهمترین نکته این است که والدین از خود شروع کنند. بدین معنی که دیده شده والدینی که خود دچار کم رویی هستند. معمولاً بچه های کمرویی دارند. بنابراین والدین با بالا بردن مهارتهای اجتماعی خود و اینکه در چه مواقعی دچار کمرویی می شوند. می توانند تا حد زیادی کم رویی کودک خود را برطرف کنند. چرا که می‌دانیم کودکان از والدین خود الگو برداری می کنند.
وی ادامه داد: نکته دوم، تشویق بچه‌ها به برنامه‌های نمایشی و ایفای نقش است که بسیار در درمان کمرویی موثر است.
دکتر دوایی با بیان اینکه خواندن یک متن با صدای بلند یکی دیگر از مهارتها رفع کمرویی کودک است. گفت: بهتر است والدین در منزل وقتی با کودک خود تنها هستند با او مدام صحبت کنند. با سوال کردن از وی درباره مسائل مورد علاقه‌اش اورا وادار به صحبت کردن کنند.
این متخصص روانشناسی ادامه داد: والدین کودکان کم رو، باید آنها را بدون قید و شرط و همانطور که هستند، بپذیرند. و دوست بدارند و با نادیده گرفتن رفتارهای اشتباه و در مقابل تشویق و تقویت هر رفتار مثبتی در جهت مشارکت جمعی و افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس، کودک را ترغیب به مشارکت در صحبت و اظهار نظر در جمع کنند.
آخرین نکته با اهمیت این است که یک تجربه موفقیت آمیز از شرکت در فعالیت جمعی، باعث نهادینه شدن خاطره خوب در ذهن کودک از قرار گرفتن در جمع می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا