ایده طراحی منوی غذای خانگی

ایده‌های مختلفی را می‌توان برای تهیه برنامه غذایی ارائه کرد. مثلا داشتن لیست غذای هفتگی، برنامه غذایی ماهانه و روزانه.

به گزارش پارسینه پلاس به نقل از چی دانه، غذا چی بپزم؟ این سوالی‌ست که تقریبا در همه‌ی خانه‌ها طنین‌انداز است. ایده‌های مختلفی را می‌توان برای تهیه برنامه غذایی ارائه کرد. مثلا داشتن لیست غذای هفتگی، برنامه غذایی ماهانه و روزانه. شکل ظاهری منوی غذای خانگی نیز در کنار نام غذاها برای خیلی‌ها مهم است. همچنین طراحی منو غذا می‌تواند به صورت برنامه غذایی دو نفره، تک نفره، خانوادگی و حتی منو غذای کودک هم تفکیک شود. جذابیت بصری این لیست و چسباندنش به یخچال یا کابینت یا حتی دیوار آشپزخانه می‌تواند بخشی از دکوراسیون خلاقانه‌ی آشپزخانه باشد. 

۱. استفاده از عکس غذا به جای اسم آن

یکی از کارهای خلاقانه‌ و جذابی که می‌توانید برای طراحی منوی غذا انجام دهید، استفاده از عکس‌های خوش آب و رنگ از غذا‌های متنوع به جای نوشتن نام آن‌هاست. می‌توانید از غذاهای خودتان در طول هفته عکس‌های جذاب بگیرید و یا عکس هر غذا را با جستجوی نام آن در اینترنت پیدا کنید و از آن‌ها پرینت رنگی بگیرید.

احتمالا اگر به جای دیدن اسم هر غذا عکس آن را ببینید، بهتر می‌توانید تشخیص دهید که آیا آن غذا را برای آن روز دوست دارید یا نه! شما اینطور فکر نمی‌کنید؟

این ایده به ویژه برای آن‌هایی که در خانه کودک دارند، بسیار کاربردی‌تر است. چون اینکار هم برای کودکان جذاب است و هم اینکه احتمالا تاثیر مستقیمی بر اشتهای کودک دارد. تصویر بالا نمونه‌ دیگری از طراحی منو غذا به این روش است که بر روی در یخچال درون آشپزخانه چسبانده شده است.

۲. استفاده از دیوار خالی آشپزخانه

اگر یک دیوار آزاد در فضای آشپزخانه دارید، می‌توانید این دیوار را به عنوان مکانی برای مرکز فرماندهی و برنامه‌‌ریزی در نظر بگیرید. مسلما برنامه غذایی نیز بخش اصلی و مهم این برنامه‌ریزی است. برای داشتن یک مرکز فرماندهی جذاب در آشپزخانه؛ کافی‌ست تا کمی خلاقیت و حوصله به خرج داده و این دیوار را به بهترین بخش دکوراسیون آشپزخانه تبدیل کنید. تابلو اعلانات، تخته‌سیاه، فضایی برای قرار دادن ماژیک‌ها و یادداشت‌ها است. همچنین یک تخته وایت‌برد که برای برنامه غذایی خانواده طراحی شده در کنار هم فضای خلاقانه‌ای را ایجاد کرده‌اند. بر روی تخته سیاه تصویر بالا کارهایی که باید برای مهمانی شب انجام شود، نوشته شده است. انتخاب رنگ‌های مناسب، انتخاب وسایل و چیدمان آن‌ها از جمله عوامل تاثیرگذار در زیبایی این ایده هستند. در ادامه انواع دیگری از دیوار فرماندهی و برنامه‌ی غذایی در آشپزخانه آورده شده که به شما در انتخاب‌ها و چیدمان‌تان کمک خواهد کرد.

۳. جایی هم برای رسپی غذاها در نظر بگیرید

ایده‌ی جالب دیگری که در طراحی منوی غذا به کار می‌آید، در نظر گرفتن بخشی از فضای طراحی برای رسپی هر غذاست. در تصویر بالا نمونه‌ای از اجرای این ایده طراحی منو غذا را می‌بینید. استفاده‌ از استیکی‌نوت‌های رنگی و دسته‌بندی غذاها و رسپی هر غذا به کمک رنگ، استفاده از منوی غذا را ساده کرده و بر زیبایی آن افزوده است.

این ایده یک مزیت دیگر هم دارد. اینکه اگر روزی قرار باشد کسی به غیر از خودتان مسئولیت آشپزی را به عهده بگیرد، دیگر به حضور شما نیازی نیست و جای هیچ بهانه‌ای هم باقی نمی‌ماند!

۴. بساط قرعه‌کشی به پا کنید!

اگر خیلی اهل هیجان، تنوع و کارهای غیرمنتظره هستید، می‌توانید منوی غذای هفتگی خود را نیز غیرقابل پیش‌بینی طراحی کنید! برای این منظور لیستی از همه‌ی غذاهای مورد علاقه‌ی خود و خانواده را به صورت کارت‌های کوچک تهیه کرده و در یک باکس مخصوص، قرار دهید. تصویر بالا ایده‌ی خوبی برای این کار به شما خواهد داد. همانطور که در تصویر می‌بینید جعبه‌ای که کارت‌های غذا در آن قرار گرفته‌اند با عنوان (choice) انتخاب، نامگذاری شده است.

در ادامه تصاویر دیگری از اجرای ایده منوی غذای جادویی را آورده‌ایم. به آن‌ها خوب نگاه کنید و از طراحی و دیزاین‌شان ایده بگیرید.

خب حالا بعد از ساختن این ایده‌ی منوی غذا، می‌توانید هفته‌ای یک‌بار برای کل وعده‌های غذایی آن هفته، قرعه‌کشی کنید. یا اگر خیلی حوصله داشتید این کار را هر بار برای هر وعده جداگانه انجام دهید. البته به شرطی که تقریبا همیشه همه چیز در یخچال فریزر خانه داشته باشید.

۵. طراحی منو غذا با یک دسته‌بندی متفاوت

ایده‌ی دیگری که برای طراحی منوی غذای خانگی می‌توانید داشته باشید؛ دسته‌بندی غذاهاست. مثلا می‌توانید غذاها را بر اساس ارزش غذایی‌شان، بر اساس مواد تشکیل دهنده‌شان و یا براساس سختی و آسانی آماده کردن آنها دسته‌بندی کنید. با این ایده هر بار که بخواهید غذایی را برای یک وعده انتخاب کنید، این کار را آگاهانه‌تر و آسان‌تر انجام خواهید داد. میزان گوشت قرمز در غذا، میزان سبزیجات و میزان حبوبات و غلات در هر غذا، معیار خوبی برای تقسیم‌بندی آن‌‌ها هستند. همچنین از لیست غذاهای حاضری و فست‌فود هم غافل نشوید.

در تصویر زیر می‌بینید که این دسته‌بندی با کمک کاغذهای رنگی انجام شده. در نهایت یک منوی غذای رنگی‌رنگی و قابل فهم طراحی شده است که می‌توانید از روش ساخت آن ایده بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا